متن دلخواه شما اینجا ...

آشنایی با خط تولید و بسته بندی گوشت، مرغ و ماهی

آشنایی با خط تولید و بسته بندی گوشت، مرغ و ماهی
فهرست

بسته بندی مرغ گوشت ماهی – مقدار انرژي مصرفي يكي از نگراني‌هاي همیشگی نظام‌هاي بهداشت و درمان در كشورهاي در حال توسعه می باشد؛ سوء تغذيه‌ اي كه لزوما به معناي «فقر غذايي» نيست و گاهي حتي مترادف «مصرف بيش از حد» است.  بررسي هاي علمي نشان می دهد كه ۹۰ درصد كمبود دريافت كلسيم، ۷۰‌درصد كمبود آهن و ۶۵ درصد كمبود ريبوفلاوين يا ويتامين ب ۲ در جامعه ما وجود دارد. پروتئين مصرفي در جامعه، بيشتر از منابع گياهي، نان و غلات است چرا كه اگر از منابع حيواني استفاده مي‌شد، كمبود آهن به وجود نمي‌آمد و اگر شير و لبنيات مصرفي افراد به اندازه توصيه شده بود، كمبود ريبوفلاوين رخ نمي‌داد.

به اين ترتيب، می توان گفت ميزان مصرف پروتئين‌هاي حيواني در كشور ما كافي نمی باشد و با صرف داشتن آماري از مصرف بيش از حد پروتئين، نمي‌توان نتيجه گرفت كه مردم ما بيش از حد، گوشت مصرف مي‌كنند.لذا رشد در صنعت بسته بندي گوشت براي اين كه بتوانيم محصولات پروتئيني را با كيفيت خوب و استاندارد در اختيار جامعه قرار دهيم ، لازم به نظر مي رسد.

روش تولید محصول (بسته بندي و حمل و نقل گوشت)

در کشتارگاه لاشه هاي گوشت پس از بازرسي و تأييد سلامت توسط دامپزشک، بنا بر سياست هاي نگهداري، توزيع و بازار مسيرهاي ذيل را طي کنند :

به تونل سرد 15 + درجه سانتي گراد منتقل مي شوند تا مرحلۀ جمود نعشي را طي نمايند و سپس لاشه ها را به تونل انجماد برده و در دماي 35 – درجه سانتي گراد منجمد مي کنند. لاشه هاي گوسفند به صورت کامل لاشه هاي گاو به صورت لاشه و يا پس از انجماد با پلاستيک (پلي اتيلن ) پوشانده و توسط کاميون هاي يخچال دار به مراکز فروش و يا سردخانه هاي مخصوص نگهداري گوشت منجمد منتقل مي کنند. گاهي لاشه هاي گوشت بدون اين که راهي تونل انجماد شوند، به صورت غير منجمد (گوشت تازه) توسط کاميون هاي مخصوص حمل گوشت اصطلاحاً به صورت گوشت گرم به خرده فروشي ها و مراکز مصرف منتقل مي شوند. دماي داخل کانتينر اين کاميون ها مي بايست براي حمل گوشت هاي تازه و گرم تا حداکثر 7 درجه سانتي گراد باشد انتخاب دما هاي مذکور براي داخل کانتينر بستگي به مسافت کشتارگاه تا مراکز توزيع و مصرف و دماي محيط دارد. يعني با افزايش دماي محيط و طول مسير، دماي کانتينر بايد کاهش بيشتري پيدا کند.

در روش ديگر توزيع گوشت، توزيع آن به صورت تازه و قطعه بندي شده است. در اين حالت، لاشه هاي گوشت را قطعه بندي کرده و پس از استخوان گيري در سالن مخصوص، قطعات گوشت ران، سر دست، قلوه گاه و … را به طور مجزا در ظروف 1 تا 2 کيلوگرمي بسته بندي کرده و در دماي 1- تا 2 درجه سانتي گراد به فروشگاه ها و ديگر مراکز فروش و مصرف منتقل مي کنند. اين بسته ها بايد در سبدهاي بزرگ پلاستيکي قرار گيرند تا به پوشش آن ها آسيبي وارد نشود و حمل و نقل و بارگيري و تخليه آن ها در محل بارگيري و تخليه به آساني صورت گيرد. در صورتي که دماي حمل و نقل و نگهداري اين گوشت ها 1- تا 1+ باشد مدت نگهداري به 15 روز نيز مي رسد. اين مدت براي گوشت چرخ کرده 5 تا 7 روز مي باشد.

روش ديگر توزيع گوشت اين است که پس از قطعه بندي و استخوان گيري قطعات گوشت در داخل پوشش پلاستيکي که آن هم در داخل کارتن (به عنوان بسته بندي ثانويه ) قرار گرفته، جاي داده مي شود. پس از آن کارتن هاي حاوي گوشت در تونل انجماد قرار گرفته و محتويات آن منجمد مي شوند. پس از انجماد گوشت هاي کارتني توسط کاميون هاي يخچال دار در دماي 20 – يا 18 – به مراکز نگهداري، فروش و مصرف حمل مي شوند. براي انجماد گوشت هاي کارتن شده روش مناسب استفاده از صفحات سرد کننده مي باشد که در آن ميزان تماس صفحات و ضريب انتقال حرارت در صفحات فلزي سرد کننده بسيار بيشتر از جريان هواي سرد مي باشد. گاهي ممکن است لاشه هاي گوشت در سالن مجاور کشتارگاه قطعه بندي و بسته بندي نشده و به مراکز ديگري منتقل و سپس عمليات استخوان گيري، بسته بندي و انجماد بر روي گوشت صورت گيرد. در اين صورت تا حد امکان بايد کاميون هاي مخصوص حمل گوشت از پايين ترين دما ( 1- درجه سانتي گراد ) براي حمل لاشه هاي گوشت تازه استفاده کنند.

بسته بندی مرغ گوشت ماهی

بسته بندي مرغ

مرغ بسته بندي شده به دو صورت فرآوري شده و فرآوري نشده ارائه مي شود:

الف) مرغ فرآوري شده
فرايند فرآوري بدين صورت است که ابتدا مرغ در سبدهاي مخصوص مرغ در پيش سردکن و يا به صورت فله اي که دماي صفر درجه سانتي گراد مي باشد در انبار موقت قرار گرفته و پس از آن با سبدهاي حمل مرغ به سالن عمليات مرغ هدايت شده و در اين سالن تمامي عمليات فرآوري صورت مي گيرد. قطعات گوشت مرغ به دو صورت شامل مرغ با استخوان و مرغ بدون استخوان تفکيک شده و در ظروف يکبار مصرف قرار گرفته و روي ظروف يکبار مصرف با سلفون بسته بندي مي شوند، سپس توزين شده و جهت عمليات انجماد وارد پيش سردکن ثانويه مي شود و پس از نگهداري در دماي 10درجه سانتي گراد آماده عرضه به بازار (عرضه به صورت گرم ) يا نگهداري در تونل انجماد به مدت 4 ساعت و سپس نگهداري در سردخانه (عرضه به صورت سرد) مي باشند. بقيه موارد که شامل پوست ، دل و جگر ، بال و گردن و اسکلت مرغ مي شود تفکيک شده و در سبدهايي جداگانه به بازار فرستاده مي شوند.

ب) مرغ بسته بندي (فرآوري نشده)
در صورتي که عمليات فرآوري روي مرغ صورت نگيرد مرغ را بعد از تحويل وارد سالن عمليات شده و محتويات داخل شکمي مرغ را خالي کرده و بعد از قرار دادن داخل کيسه هاي بسته بندي مرغ و توزين مرغ آن را وارد سردخانه کرده و در دماي 30 – درجه سانتيگراد آن را منجمد کرده و سپس در بسته بندي هاي تا 15 کيلوگرمي به بازار ارائه مي کنند. برای خرید ماهی تازه به سایت زدبازار مراجعه کنید.

شرکت بسته بندی فراورده های گوشتی و غذای نیمه آماده فیله شمال با پیشرفته ترین دستگاه های روز یکی از مدرن تمرین و تخصصی ترین کارخانه های بسته بندی انواع ماهی در ایران می باشد، این کارخانه با ظرفیت بسیار بالا در حال تولید بهترین و باکیفیت ترین محصولات تولید شده به صورت بسته بندی از ماهی می باشد.

برای سفارشات داخلی و یا صادراتی خود با هر نوع بسته بندی می توانید با این شرکت همکاری داشته باشید. شماره تماس: 01344404093 و یا 09114552553

 

بسته بندی مرغ گوشت ماهی

بسته بندی مرغ گوشت ماهی

بسته بندي گوشت قرمز

عمليات فرآوري گوشت و بسته بندي آن به صورت ذيل انجام مي گيرد. دام ذبح شده از کشتارگاه جهت عمليات فرآوري و بسته بندي توسط ماشينهاي مخصوص حمل گوشت آورده مي شود . بعد از تخليه در محل شرکت در پيش سردکن مختص گوشت بصورت انبار موقت قرارمي گيرد و بصورت همزمان نيز جهت عمليات فرآوري به سالن عمليات گوشت توسط واگن هاي چرخ دار حمل شده و روي ميز کار قرار گرفته و قسمت هاي مختلف دام شامل سردست ، ران و سينه ، قلوگاه و گردن جدا مي شوند. پس از تفکيک هر يک از موارد فوق در قطعات 1 تا 2 کيلويي بسته بندي شده و پس از توزين فرآيند ابتدا به پيش سردکن ثانويه تا دماي اوليه و محيط را در آنجا از دست بدهد و تا 10 – درجه سانتيگراد و بمدت 8 ساعت نگهداري مي شود. سپس در صورتي که گوشت به صورت منجمد به بازار ارائه شود بمدت 2 ساعت در دماي 40 – درجه سانتي گراد نگهداري شده و در غير اينصورت به صورت گرم به بازار ارائه مي شود.

بسته بندی مرغ گوشت ماهی

بسته بندی ماهی

با مقایسه سرانه مصرف آبزیان در سبد غذایی جامعه ایرانی و فاصله بسیار زیاد بین ارقام و اعداد سرانه مصرف جهانی بایستی علل عدم مصرف آن درجامعه را بررسی و به رفع آن پرداخت ، چرا که قرار گرفتن آبزیان در سبد غذایی مردم نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا می نماید. مصرف گوشت سفید در مقایسه با گوشت قرمز از سلامت بالاتري برخوردار است و برطبق آخرین یافته هاي محققین علوم تغذیه و پزشکی مصرف صحیح آبزیان از بروز بسیاري از بیماری ها جلوگیري می کند. سرانه مصرف آبزیان در کشور در سال 1384 5.7 کیلو گرم و در سال جاری معادل 7.2 کیلوگرم بوده است، این در حالی است که سرانه مصرف آبزیان در دنیا 16 کیلوگرم است.

طبق آمار منتشره از اداره کل شیلات کشور تنها 54 درصد ایرانیان ماهی و میگو مصرف می کنند. علاوه بر برگزاري سمینارها و ترویج فرهنگ مصرف آبزیان که در سال هاي اخیر صورت گرفته است ، تنها راه افزایش مصرف سرانه ي آبزیان در کشور تولید غذاهاي دریایی آماده ي مصرف نظیر انواع فیش برگر و ناگت ، میگو برگر و ..و ترویج مصرف آن ها بین گروه هاي مختلف مصرف کننده است.

این محصولات داراي 5 ویژگی زیر هستند :

1. نیاز به آماده سازي ( یا پاك کردن) محصول نیست .
2. با توجه به این که حدود نیمی ازفرمول محصول گوشت ماهی / میگو ومابقی مواد پروتئینی گیاهی و غیره است .
3. از قیمت هاي مناسبی برخوردارند .
4. طعم مناسبی دارند و براي کسانی که طعم ماهی را دوست ندارند خوشایند است .
5. به راحتی مصرف می شوند .
6. براي کلیه ي گروه هاي سنی قابل استفاده است .

شرکت بسته بندی فراورده های گوشتی و غذای نیمه آماده فیله شمال با پیشرفته ترین دستگاه های روز یکی از مدرن تمرین و تخصصی ترین کارخانه های بسته بندی انواع ماهی در ایران می باشد، این کارخانه با ظرفیت بسیار بالا در حال تولید بهترین و باکیفیت ترین محصولات تولید شده به صورت بسته بندی از ماهی می باشد. برای سفارشات داخلی و یا صادراتی خود با هر نوع بسته بندی می توانید با این شرکت همکاری داشته باشید. شماره تماس: 01344404093 و یا 09114552553

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژي هاي مرسوم در فرآیند تولید محصول

پیشرفته ترین روشهاي صنعتی تولید محصولات دریایی در دنیا اکنون در روي عرشه کشتی هاي بزرگ انجام می گیرد که تمام عملیات صید و عمل آوري و تولید فرآورده هاي متنوع به طور یکجا بر روي کشتی انجام می گیرد و به عبارتی کشتی به عنوان یک کارخانه متحرك برروي دریاها و اقیانوس ها تمام مراحل را انجام داده و محصول نهایی را به اشکال مختلف و متنوع به بازار عرضه می نماید. در روش هاي مدرن پوست گیري و رگ برداري میگو و جداسازي گوشت ماهی بوسیله دستگاه انجام می شود . از عملیات انجماد سریع و بسته بندي تحت خلاء استفاده می گردد لازم به ذکر است استفاده از تکنولوژي و روش هاي پیشرفته در داخل کشور ما هنوز در آغاز راه می باشد.

از مزایا و نقاط قوت تکنولوژي هاي مرسوم، تولید محصولی با ماندگاري بالا و نگهداري آسان می باشد و از معضلات این صنعت می توان به هزینه سرمایه گذاري نسبتا بالا اشاره نمود. به طور کلی رعایت اصول بهداشت باید معطوف به مواردي از جمله موارد زیر باشد :

:: ویژگی هاي عمومی محیط کار
:: جابجایی و جریان مواد و محصول
:: حمل و نقل مواد غذایی و نگهداري
:: تجهیزات و ماشین آلات
:: آب مصرفی
:: کارکنان
:: دفع بهداشتی ضایعات و زباله ها
:: کنترل حشرات و….

 

رعایت نکات فنی و بهداشتی در طرح

انتخاب محل استقرار کارخانه به لحاظ سهولت دسترسی به مواد اولیه اصلی ،دوري از مراکز آلوده کننده و اخذ استعلام هاي اولیه ، تهیه نقشه هاي ساختمانی مطابق با اصول فنی و بهداشتی و لحاظ کردن کلیه استانداردهاي مربوطه (زیر نظر مهندسین مشاور ) از مهمترین اقدامات اولیه قبل از اجراي طرح می باشند. پس از آن اقدامات ذیل مد نظر قرار می گیرند .

الف – عملیات تسطیح ، خاکریزي و کوبش به مقدار لازم انجام و ارتفاع خاکریزي به حدي است که از ورود آبهاي سطحی و سیل آبها ، جلوگیري نماید .
(مهندسین ناظر بر چگونگی اجرا و کیفیت ساختمان سازي در کلیه مراحل نظارت خواهند داشت.)

ب – جهت سهولت تخلیه مواد اولیه و بارگیري محصول سطح ساختمانهاي تولیدي و نگهداري بالاتر از محوطه کارخانه در نظر گرفته می شود.

ج – پوشش کلیه دیواهاي داخلی تا سقف ( از ورود مواد تا محصول نهایی) کاشی کاري و کف ساختمان ها سنگ فرش (ضد اسید) می شود. زاویه 90 درجه دیوار با کف بوسیله کاشی گرفته میشود. کف ساختمان داراي شیب مناسب ( 1به 48 ) و ایجاد سقف کاذب با ورق هاي مخصوص ضروري می باشد . درب ها و پنجره حتی المقدور داراي فرم ساده و قابل شستشو باشند.

همچنین جهت جلوگیري از ورود حشرات در مقابل کلیه در و پنجره و فن هاي تهویه، توري نصب شده و درهاي ورودي متشکل از دو درب متوالی طرح میگردند. کف پنجره هاي بایستی شیب دار (زاویه 45 درجه)باشد. قبل از ورود به سالن هاي اصلی حوضچه هاي ضد عفونی و روشوئی تعبیه می شود و این ورودي ها میبایستی بوسیله چشم الکتریکی بطوراتوماتیک باز و بسته شوند. نصب لامپ به مقدار کافی و پوشش لامپ ها با قالب لاکی در نظر گرفته میشود . کلیه شیشه ها بر چسب مخصوص روکش داده می شود. کانال هاي فاضلاب با شیب و قطر مناسب احداث میشوند و در خروجی فاضلاب شیر یک طرفه نصب می گردد. روشوئی ها و دستشوئی ها مجهز به شیر مخصوص جریان آب گرم و سرد ، دستمال کاغذي ، مایع دستشوئی و ضد عفونی و سطل زباله ، سیفون و تهویه مناسب باشند. لوله هاي آب سرد و گرم بویژه در سالنهاي تولید داخل دیوار کار گذاشته می شود.

د – آب نقش مهمی در شستشو ، نظافت و در فرمالسیون و پروسه تولید دارد . بعبارتی در کلیه مراحل ، محصول در تماس با آب قرار میگیرد لذا توجه به بهداشت آب مصرفی از اهمیت زیادي برخوردار است .

به همین لحاظ در چنین طرحهایی ، واحد جداگانه اي جهت تصفیه فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی آب مورد نیاز می باشد.

ه – ماشین آلات و تجهیزات تولیدي بگونه اي انتخاب می شوند که در مقابل فرسودگی و خورندگی مقاوم بوده و بسهولت قابل شستشو باشند و هر بار پس از تولید ، بوسیله آب و مواد ضد عفونی کننده شستشو می گردند.

کشورهاي کانادا،چین، ژاپن، روسیه، هند ، آمریکا بزرگترین تولید کنندگان انواع ماهی و کشورهاي هند، ویتنام و چین بزرگترین تولیدکنندگان میگو در جهان می باشند و کشورهاي اروپایی و ژاپن و آمریکا بیشترین میزان مصرف را بخود اختصاص داده اند. مناسب ترین بازارهاي هدف جهت صادرات محصولات داخل کشور، کشورهاي اروپایی و کشورهاي همسایه حوزه خلیج فارس می باشد.

 

بسته بندی مرغ گوشت ماهی

 

مراحل تولید خمیر ماهی (سوریمی)

1-جابجایی و آماده سازي
-2 شستشوي ماهی پاك شده
-3 فیله سازي
-4 جدا سازي گوشت ماهی
-5 شستشو و آبگیري
-6 پالایش گوشت
-7 ترکیب با مواد نگهدارنده
-8 بسته بندي اولیه و انجماد
-9 بسته بندي ثانویه و نگهداري در سردخانه
-10 ارزیابی کیفیت خمیر ماهی

فیش برگر (شامی ماهی)

شامی ماهی شبیه همبرگر است جز آنکه به جاي گوشت قرمز در آن از گوشت ماهی استفاده می شود. براي تولید این محصول خمیرماهی را با مواد افزودنی لازم در دستگاه برش یا مخلوط کن مخلوط می کنند، سپس خمیر فرآوري شده به شکل گرد خارج می گردد. ضخامت این محصول معمولاً در حدود نیم سانتی متر و قطر آن کمتر از 10 سانتی متر است. بعد از قالب گیري که به صورت دستی یا ماشینی صورت میگیرد.

میگو برگر

محصولی است از جمله فرآورده هاي تهیه شده از آبزیان، همان گونه که از نام آن پیدا است نوعی برگر میباشد که به جاي گوشت قرمز از میگوي پاك شده در آن استفاده میگردد. ترکیبات آن معمولا عبارتند از : میگوي پاك شده، تخم مرغ، آرد سفید، پیاز ، نمک و ادویه و چاشنی هاي متنوع و روغن. پیشرفته ترین تکنولوژي هاي صنعتی تولید محصولات دریایی در دنیا اکنون در روي عرشه کشتی هاي بزرگ انجام می گیرد که تمام عملیات صید و عمل آوري و تولید فرآورده هاي متنوع به طور یکجا بر روي کشتی انجام می گیرد. به عبارتی کشتی به عنوان یک کارخانه متحرك برروي دریاها و اقیانوس ها تمام مراحل را انجام داده و محصول نهایی را به اشکال مختلف و متنوع به بازار عرضه می نماید.

در روش هاي مدرن پوست گیري و رگ برداري میگو و جداسازي گوشت ماهی بوسیله دستگاه انجام می شود . از عملیات انجماد سریع و بسته بندي تحت خلاء استفاده می گردد. لازم به ذکر است استفاده از تکنولوژي و روشهاي پیشرفته در داخل کشور ما هنوز در آغاز راه می باشد و اکثر واحدهاي عمل آوري آبزیان به روش سنتی و با تعداد کارگر زیاد و با استفاده از روش هاي انجماد معمولی که زمان ماندگاري و کیفیت مطلوبی نداشته، انجام می گیرد.

لیست ماشین آلات فرآوری گوشت آبزیان

• ماشین آلات خط تولید سوریمی و فیش برگز شامل، دستگاه شستشو و پوستگیر و استخوان گیر ، بالابرها و نوار نقاله ها ، سپراتور و سکوي فلزي ، تانک جمع آوري گوشت و شستشو ، سیستم وکیوم پمپ / سیستم آبگیري روتاري ( الک چرخان ) سیستم پالایش گوشت ، دستگاه پرس و میکسر ، قالب زن ، لعاب زنی ، آرد زن و سرخ کن.

دستگاه انژکتور
• دستگاه فیله کن
• دستگاه تامبلر
• تجهیزات تونل انجماد
• سیستم انجماد سریع اسپیرال
• پوست گیر میگو
• سورتر و گریدینگ میگو
• پلیت فریزر صفحه اي

 

بلانچینگ و مفهوم آن:

واژه بلانچینگ به معنای سفید کردن و یا از بین بردن رنگ است. اما مفهوم بلانچینگ در صنعت غذا آنزیم بری و یا غیرفعال کردن آنزیم‌هاست. این فرآیند اغلب برای سبزی‌ها و برخی میوه‌ها انجام می‌شود. آنزیم یک ماده آلی است که یک واکنش شیمیایی را در یک موجود زنده تقویت و یا تضعیف می‌کند. آنزیم‌هایی به صورت طبیعی در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند که با تغییر در بافت، رنگ و طعم آنها زمان ماندگاری آنها را کاهش می‌دهند. فرآیند حرارتی نسبتا ملایمی که در بلانچینگ به کار می‌رود این نوع آنزیم‌ها را از فعالیت باز می‌دارد. یکی از مواد غذایی مهم برای بلانچینگ سبزیجات است. بدین معنا که سبزیجات قبل از فریز شدن یا انجماد تحت بلانچینگ قرار می‌گیرند. هدف از این فرآوری در سبزیجات توقف فعالیت آنزیم‌های مضر و در نهایت جلوگیری از فاسد شدن آنها است. برای خرید میگو روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

 

فرآیند بلانچینگ

در این پروسه سبزیجات در معرض آب جوش و یا بخار آب برای مدت زمان کمی قرار می‌گیرند سپس به سرعت در آب یخ قرار داده می‌شوند تا از پختن آنها جلوگیری شود. بلانچینگ آنزیم‌های موجود در سبزیجات را غیرفعال می‌کند همچنین تمام میکروارگانیسم‌های سطح توسط این پروسه از بین می‌روند. برای هر نوع ماده غذایی زمان پروسه بلانچینگ متفاوت است. اگر زمان به کار رفته بیش از حد باشد محصول موردنظر طعم، رن و مواد تغذیه‌ای خود را از دست می‌دهد همچنین زمان کم فرآیند فعالیت آنزیم‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و آنزیم‌ها به فعالیت خود در مواد غذایی ادامه می‌دهند. بنابراین باید زمان مناسبی برای هر نوع محصول مشخص شود. دستگاهی که فرآیند بلانچینگ در آن انجام می‌شود بلانچر ن] امیده می‌شود. بلانچر از جمله ماشین‌آلات ضروری در خط تولید چیپس است.

روش‌های مختلف فرآیند بلانچینگ:

از سه روش آب جوش، بخار آب و یا آون مایکروویو برای انجام بلانچینگ استفاده می‌کنند:

روش آب جوش: معمولا به ازای هر پوند سبزیجات یک گالن آب و برای سبزیجات برگ سبز دو گالن آب استفاده می‌شود. سبزیجات درون یک آبکش قرار داده می‌شوند و بسته به اندازه و رسیدگی محصول در مدت زمان مشخصی در آب داغ فرو برده و نگه داشته می‌شوند.

اسفناج، لوبیا سبز، ذرت و نخود فرنگی از جمله موادی هستند که می‌توانند با این روش بلانچ شوند. سختی آب مورد استفاده باید ارزیابی شود چون در صورت وجود یون‌های کلسیم یا منیزیم در آب، بافت محصول موردنظر سفت می‌شود. همچنین مصرف آب در این روش بسیار بالاست و این احتمال وجود دارد که مواد مغذی از مواد غذایی به آب نشت پیدا کنند.

روش بخار (بلانچینگ سریع): یک لایه از سبزیجات درون یک آبکش قرار می‌گیرد سپس بخار حاصل از آب در حال جوش برای بلانچینگ استفاده می‌شود.

در این روش چون محصول موردنظر در تماس مستقیم با آب داغ قرار نمی‌گیرد بنابراین مواد مغذی آن حفظ می‌شود. همچنین مناسب برای مواد حساس به حرارت است.

یکی از موارد کاربردی این نوع بلانچرها در کارخانه فرآوری میگو است. سبزیجاتی مانند مارچوبه، گوجه فرنگی و نخود سبز با این روش فرآوری می‌شوند.

روش آون مایکروویو: تحقیقات نشان داده است که در این روش به دلیل آنکه برخی از آنزیم‌ها غیرفعال نمی‌شوند نمی‌تواند موثر واقع شود. بنابراین بهتر است برای حجم‌های کم به کار گرفته شود. یکی دیگر از روش‌های از بین بردن آنزیم‌ها در فرآیند بلانچینگ استفاده از مواد شیمیایی است که البته متداول نیست.

سرد کردن

سبزیجات بلافاصله بعد از بلانچینگ توسط آب سرد یا یخ خنک می‌گردند. برای این پروسه سبزیجات درون یک مخزن آب سرد با دمای کمتر از ۶۰ درجه فارنهایت غوطه ور می‌شوند. زمان لازم برای سرد کردن برابر با زمان لازم برای بلانچینگ است. عملیات آب‌کشی بعد از سرد کردن سبزیجات باید انجام شود تا رطوبت باقی‌مانده حین عملیات انجماد کیفیت محصول را تغییر ندهد. برای ارزیابی عملیات بلانچینگ مقاوم‌ترین آنزیم نسبت به حرارت را شناسایی کرده و وجود آن را در محصول بلانچ شده بررسی می‌کنند. عدم وجود این آنزیم نشان می‌دهد که پروسه به درستی انجام شده است و آنزیم‌های دیگر بی اثر شده‌اند.

مزایای فرآیند بلانچینگ:

  • غیرفعال کردن آنزیم‌هایی که باعث تغییر در طعم، رنگ و بافت مواد غذایی می‌گردند
  • روشن‌تر کردن رنگ مواد غذایی و کمک به حفظ برخی ویتامین‌ها
  • ضدعفونی کردن سطوح مواد غذایی از میکروب‌ها
  • آسان‌تر کردن پروسه بسته‌بندی مواد غذایی به دلیل کم حجم شدن
  • جدا کردن پوست بادام، پسته و مغزهای دیگر

شرکت بسته بندی فراورده های گوشتی و غذای نیمه آماده فیله شمال با پیشرفته ترین دستگاه های روز یکی از مدرن تمرین و تخصصی ترین کارخانه های بسته بندی انواع ماهی در ایران می باشد، این کارخانه با ظرفیت بسیار بالا در حال تولید بهترین و باکیفیت ترین محصولات تولید شده به صورت بسته بندی از ماهی می باشد.

برای سفارشات داخلی و یا صادراتی خود با هر نوع بسته بندی می توانید با این شرکت همکاری داشته باشید. شماره تماس: 01344404093 و یا 09114552553

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.