متن دلخواه شما اینجا ...

صادرات ماهی به روسیه | صادرات قزل آلا و اوزون برون به روسیه

صادرات ماهی به روسیه
فهرست

صادرات ماهی و میگو از ایران به روسیه

صادرات ماهی به روسیه باید توسط شرکتی انجام شود که مورد تایید سازمان دامپزشکی ایران و روسیه باشد. شرکت فیله شمال به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های کشور در صنعت مواد غذایی ، به عنوان یکی از بهترین صادر کننده های ماهی‌ و آبزیان در ایران شناخته می شود.

این شرکت سالهاست که در زمینه صادرات انواع آبزیان به خصوص صادرات ماهی قزل آلا به روسیه و همچنین صادرات ماهی اوزون برون به روسیه (ماهی بلوگا) فعالیت میکند.

صادرات آبزیان از ایران به کشور های مختلفی صورت میگیرد. یکی از کشور هایی که از گذشته همواره خواهان محصولات آبزی ایران  بوده کشور روسیه هست. روسیه برای ورود ماهی و آبزیان به داخل کشورش قوانین بسیار سختی را لحاظ کرده که در ادامه این مقاله به این موارد خواهیم پرداخت.

در صورتی که تمایل به صادرات ماهی یا هر محصول دیگری به کشور روسیه دارید از طریق دکمه های زیر یا فرم درخواست صادرات زیر با ما در تماس باشید.

درخواست صادرات ماهی

مشخصات تماس خود را وارد کنید. کارشناس صادرات با شما تماس خواهد گرفت.

شرایط صادرات ماهی به روسیه

قدم اول:

برای اینکه شما بتوانید ماهی و در کل آبزیان را‌ به روسیه صادر کنید حتما باید کارخانه ای این محصول را فرآوری و بسته بندی نماید که کد صادرات به روسیه که در اصطلاح به آن کد IR گفته میشود را دارا باشد . این کد شامل بسیاری از موارد بهداشتی و اصولی می باشد که توسط بازرسان دامپزشکی کشور روسیه بررسی میشود و در نهایت به سختی این کد صادر میشود .

صادرات ماهی به روسیه
صادرات ماهی به روسیه

این طور میتوان گفت که تعداد انگشت شماری از کارخانه های ایرانی هستند که این کد را دارا هستند که خوشبختانه شرکت فیله شمال که در منطقه آزاد انزلی ( در یکی از نزدیک ترین استانها به کشور روسیه ) فعالیت میکند یکی از این کارخانه های مورد تایید هست که کد IR صادرات ماهی و آبزیان به روسیه را دارا است.

این سایت دامپزشکی روسیه هست که لیست کارخانه هایی که ‌کد صادرات را دارند نشان میدهد که شرکت فیله شمال همان طور که میبینید در این لیست به همراه تمام مشخصات آورده شده.

سوالات متداول

بیشترین تقاضای ماهی در روسیه از سمت ایران مربوط به ماهی های قزل آلا و اوزون برون یا ( ماهی بلوگا ) است که هر دوی این ماهی ها از سمت فیله شمال قابل صادر هستند.

همانطور که در محتوای سایت آمده سایت زدبازار آمده است، شرکت فیله شمال به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های کشور در صنعت مواد غذایی ، به عنوان یکی از بهترین صادر کننده های ماهی‌ و آبزیان در ایران شناخته می شود. در ادامه سایت دامپزشکی روسیه هست که لیست کارخانه هایی که‌ کد صادرات را دارند نشان میدهد که شرکت فیله شمال همان طور که میبینید در این لیست به همراه تمام مشخصات آورده شده.

مهمترین شرایط صادرات ماهی به روسیه

این کد به این منظور صادر میشود که کشور مقصد خیالش راحت باشد که این ماهی یا میگو یا محصول آبزی از لحظه صید تا لحظه رسیدن به مقصد کاملا در شرایط بهداشتی و اصولی تمامی مراحل را پشت سر گذاشته باشد که در زیر به ترتیب‌ به این موارد اشاره میکنیم.

نوع ماهی: در ایران با توجه به چهار فصل بودن , شاهد انواع متفاوتی از آبزیان هستیم اما دو گونه از این آبزیان که هم در کشور روسیه تقاضای زیادی دارد و هم شرکت فیله شمال در صادرات این دو گونه تخصص و تجربه زیادی دارد.

صادرات ماهی قزل آلا به روسیه

صادرات ماهی قزل آلا به روسیه از رایج ترین انواع صادرات به روسیه است. یکی از آبزیانی که خیلی مورد توجه کشور روسیه هست ماهی قزل آلا هست که خود دارای دو نوع متفاوت از این محصول هست به نام های ماهی قزل آلای معمولی و ماهی قزل آلای با گوشت قرمز. یکی از نکات مهم صادرات ماهی قزل آلا به روسیه توجه به وزن هر ماهی هست . عموما بازار آبزیان روسیه برای هر ماهی, وزن های بالاتر را دوست دارند, مثلا در بازار ایران ماهی قزل آلای 350 تا 500 گرم بیشترین حجم فروش را دارد ولی برای صادرات ماهی قزل آلا به روسیه باید توجه داشت که وزن هر ماهی نباید از 2 کیلوگرم کمتر باشد.

نکته مهم دیگر در مورد صادرات ماهی قزل آلا به روسیه در مورد ماهی قزل آلای با گوشت قرمز هست که کیفیت و درجه رنگ گوشت این ماهی به شدت برای روس ها مهم هست و برای اینکه این کیفیت رنگ حفظ شود نیاز به رعایت بسیاری از نکات تخصصی هست که شرکت فیله شمال با توجه به تخصص و تجربه بالا در زمینه صادرات ماهی قزل آلا به روسیه همیشه توانسته بهترین محصول را به کشور روسیه صادر کند.

صادرات ماهی قزل آلا به روسیه

صادرات ماهی اوزون برون به روسیه

صادرات ماهی اوزون برون به روسیه هم از جذاب ترین انواع صادرات مواد غذایی است. یکی از ماهی هایی که از گذشته هم در کشور ایران و هم در کشور روسیه بسیار جایگاه ویژه ای داشته و همواره برای مشتری ها محبوب بوده , ماهی اوزون برون هست.

این ماهی جز خانواده فیل ماهیان میباشد و اسم اصلی آن ماهی اوزون برون هست ولی اجازه بهره برداری ماهی اوزون برون در حقیقت به دلیل نزدیک بودن به انقراض,  توسط ایران برای تمامی شرکت ها ممنوع شده و لذا صادرات ماهی اوزون برون به روسیه در حال حاضر همان صادرات ماهی بلوگا به روسیه هست که از همان خانواده فیل ماهی هست و اتفاقا با توجه به مزارعی که در چند سال اخیر در ایران شروع به تولید ماهی بلوگا کردند و با شرکت فیله شمال قرارداد دارند, این ماهی با کیفیت خیلی بهتر و بدون هیچ گونه آلودگی در دسترس قرار گرفته و در مدت کوتاهی توانسته شرایط بسیار مناسبی را برای صادرات ماهی بلوگا به روسیه فراهم کرده است و برای کشور روسیه به محصول خاص و محبوبی تبدیل شده است.

تامین ماهی برای صادرات

 یکی از مهم ترین مراحل صادرات، مرحله اول یعنی تامین ماهی هست . این مرحله به این دلیل حائز اهمیت هست که مزرعه پرورش دهنده میبایست بهترین بچه ماهی را خریداری کرده باشد و در طول زمان بزرگ شدن ماهی ، بهترین غذاها و مکمل های غذایی ها رو برای ماهی ها فراهم کرده باشد .

رساندن اکسیژن ، مواد غذایی و مواد مورد نیاز ماهی در طول این دوره میبایست با برنامه ریزی منظم و مدون انجام گیرد تا در انتهای صید، با کیفیت ترین محصول برداشت شود.

شناخت این مزارع و مطمئن بودن از کیفیت محصول و تداوم در تامین با کیفیت نیاز به این دارد که سال های زیادی با مزارع مختلف همکاری کرده باشید تا بتوانید با‌ تکیه بر این اعتماد طولانی مدت به طرف روسی خود با خیال راحت تضمین کیفیت محصول را بدهید.

شرکت فیله  شمال به دلیل اینکه از سال ۱۳۷۸ در این زمینه فعالیت میکند با اکثر مزارع ایران همکاری کرده و در طول این سال ها توانسته بهترین و معتمد ترین مزارع را شناسایی کند و همکاری های بلند مدتی با بهترین مزارع را دارا است، به همین دلیل وقتی میخواهد ماهی یا محصول آبزی را به روسیه صادر کند تمامی موارد لازم جهت تامین ماهی با بهترین کیفیت را مورد بررسی قرار داده است: از جمله این موارد میتوان به رنگ گوشت مناسب ماهی ، بافت گوشت سالم ، وزن مورد نظر مشتری و خیلی از موارد تخصصی دیگر اشاره کرد.

نکته قابل اهمیت‌ این هست چون انواع ماهی و آبزیان به روسیه صادر میشود و هر کدام از این انواع ماهی نکات ریز مخصوص به خودش را دارد حتی شهری که پرورش داده میشود هم نسبت به نوع ماهی متغیر هست پس برای صادرات به کارخانه ای نیاز دارید که انواع ماهی ها را با جزییات ریز آنها در طول سالیان و تجربه های‌ بسیار زیاد شناخته باشد.

صادرات ماهی اوزون برون

فرآوری ماهی برای صادرات

در بحث فرآوری ماهی اولین موضوعی که به آن باید پرداخت شود وزن ماهی است معمولاً برای صادرات ماهی به روسیه این کشور به ماهی با وزن های بالاتر از دو کیلوگرم علاقمند است لذا کارخانه بسته بندی و فرآوری ماهی برای تامین ماهی موردنظر می بایست با مزارعی قرارداد داشته باشد که بتوانند به صورت ماهانه و مداوم این اوزان از ماهی را تامین کنند.

بعد از موضوع وزن ماهی بحث رنگ گوشت ماهی مطرح است البته این رنگ گوش در بعضی از ماهی ها مهم از مثلاً در ماهی قزل آلا چه نوعی از آن به نام قزل آلای گوشت قرمز یا نارنجی معروف است. کیفیت و پررنگ بودن گوشت این ماهی بسیار مهم برای خریدار است برای تامین این مورد هم کارخانه بسته بندی و فرآوری نیاز به عقد قرارداد با استخر هایی هستند که بتوانند به صورت مداوم این رنگ گوشت را به شما تحویل دهند.

بعد از وزن ماهی و رنگ گوشت یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار در پروسه صادرات ماهی منجمد یا تازه بودن محصول می باشد که در هر کدام از این دو پروسه تامین و حمل و فرآوری و ارسال به مقصد کاملا مجزا و متفاوت می باشد.

یکی از عوامل تاثیر گذار در پروسه فرآوری ماهی تامین زنجیره سرد محصول می باشد به این معنا که محصول مورد نظر از ابتدای صید تا لحظه رسیدن به مقصد در هر کدام از دوره های زمانی دمای استاندارد مورد نظر خود را حفظ نمایند.

حفظ زنجیره سرد محصول در کل این پروسه بسیار سخت و فنی می باشد و به همین دلیل است که سختگیری کشور روسیه برای اعطای امتیاز صادرات ماهی به این کشور زیاد است، همانطور که در بالا اشاره شد شرکت های انگشت‌ شماری این کد را دارا هستند.

حال به تشریح این زنجیره سرد در هر دو نوع محصول تازه و منجمد می پردازیم:

الف: صادرات ماهی منجمد:

برای صادرات ماهی منجمد و ایجاد زنجیره سرد این محصول می بایست پس از صید صحیح محصول با ماشین های حمل مخصوص دامپزشکی که دمای آنها صفر تا مثبت ۴ درجه است به سمت کارخانه فرآوری حمل شود و پس از ورود به کارخانه و بعد از شستشو در پیش سرد کن اولیه که دمای آن هم صفر تا مثبت 4 درجه است گذاشته شود و بعد از آن به سالن فرآوری انتقال داده شود دمای این سالن حداکثر مثبت ۱۴ درجه سانتیگراد باید باشد تا کیفیت محصول افت نکند. بعد از فرآوری , محصول به پیش سردکن ثانویه انتقال داده میشود تا مجدداً در دمای صفر تا مثبت 4 درجه به دمای مناسب این مرحله برسد.

صادرات ماهی منجمد

بعد از پیش سرد کن ثانویه محصول برای بسته بندی به سالن بسته بندی انتقال داده می شود و بعد از آن به داخل مهمترین قسمت زنجیره سرد یعنی تونل انجماد انتقال داده میشود که مرحله انجماد اصلی محصول در این فضا و در دمای منفی ۳۸ درجه سانتیگراد  انجام می شود. لازم به ذکر است که می توان به جرات گفت اکثریت کارخانه های داخل کشور, دمای تونل انجماد خود را به منفی 38 درجه سانتی گراد نمی رسانند (به دلیل هزینه های زیاد تولید و تخطی از قوانین دامپزشکی) به همین دلیل است که بعضی از مواقع یکسری از کارخانه های فرآوری قیمتهای بسیار پایینی را برای انجام پروسه بسته بندی و فرآوری ارائه می دهند ولی باید توجه داشت که این کاهش قیمت مستقیماً منجر به کاهش شدید کیفیت محصول نهایی خواهد شد.

زمان نگهداری محصول در تونل انجماد بسیار نکات ریزی دارد و مختص به هر محصول با توجه به ضخامت گوشت و نوع ماهی متفاوت هست و فقط کارخانه های با تجربه تمامی این نکات ریز را برای هر نوع و وزنی از محصول میدانند.

بعد از تونل انجماد , محصول به سردخانه نگهداری انتقال داده می شود که دمای آن منفی 18 درجه سانتی گراد است.

محصول در سردخانه نگهداری تا مرحله حمل به گمرک در همین دمای منفی 18 درجه نگهداری می شود.

محصول آماده شده با ماشین های حمل مورد تایید دامپزشکی و با دمای منفی 18 درجه تا کشور مقصد انتقال داده می شود.

ب: صادرات ماهی قزل آلا تازه به روسیه 

صادرات ماهی تازه ( گرم ) به روسیه شرایط مشابهی با صادرات ماهی منجمد به روسیه را دارد:

تمامی موارد اولیه کاملا مشابه صادرات ماهی منجمد هست تا مرحله ورود به تونل انجماد . چون این ماهی قرار است به صورت تازه یا گرم صادر شود لذا نیازی به ورود به تونل انجماد و بعد از آن سردخانه نگهداری ندارد و بعد از پیش سرد کن ثانویه بلافاصله بسته بندی میشود و آماده برای حمل به سمت روسیه می باشد. در مورد ماهی تازه, زمان سنجی کل پروسه صادرات بسیار مهم هست مثلا برای صادرات ماهی قزل آلا به روسیه به صورت تازه یا گرم اگر سرعت عمل در تمامی این پروسه بالا نباشد کیفیت گوشت ماهی بسیار پایین میاید و استخوان های ماهی در زمان رسیدن به مقصد از گوشت بیرون میزند که نشانه افت کیفیت محصول هست. یا برای صادرات اوزون برون به صورت تازه یا گرم هم چون این ماهی از دسته ماهی های گران قیمت محسوب میشود اگر سرعت عمل بالایی در کل پروسه صادرات نباشد ضایعات محصول ممکن است کل پروژه را با ضرر همراه کند.

نتیجه گیری: در کل ماهی و آبزیان به دلیل اینکه محصولات خوراکی هستند و شرایط تامین و صادرات آنها بسیار تخصصی هست لذا از دوستان صادر کننده خواهش داریم که برای ارتقای نام ایران در صادرات محصولات غذایی در کشور روسیه و انجام صحیح تمامی موارد گفته شده در بالا , کار را به کاردان بسپرند و برای صادرات آبزیان به روسیه مخصوصا صادرات ماهی قزل آلا به روسیه و صادرات ماهی اوزون برون ( بلوگا ) به روسیه هم  به صورت منجمد و هم به صورت تازه یا گرم از امکانات و تخصص شرکت فیله شمال استفاده نمایند تا پروسه ای امن و پر سود را در صادرات ماهی به روسیه تجربه کنند.

صادرات ماهی به روسیه
4.9/5 - (258 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.