متن دلخواه شما اینجا ...

جلوگیری صد در صدی از سرطان با خوردن ماهی

جلوگیری صد در صدی از سرطان با خوردن ماهی
فهرست

اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. بر اساس مطالعات اخیر در آمریکا حذف گوشت قرمز و استفاده از غذاهای گیاهی و همچنین ماهی در رژیم غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد. این مطالعه 7 ساله نشان داد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در گیاه خوارانی که هیچ گوشتی جز گوشت دریایی مانند ماهی مصرف نمی کنند، در مقایسه با افرادی که از رژیم های غذایی معمولی استفاده می کنند، 43 درصد کمتر است. بر اساس آمارها سرطان روده سومین سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است. محققان معتقدند مکانیسم این اثر به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی است که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب و سرطانی شدن سلول ها ایفا می کند. علایم این سرطان می‌تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع، تغییر در حرکت‌های روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.

پیشگیری از سرطان با ماهی

پیشگیری از سرطان با ماهی

 

به گفته محققان، با مصرف ماهی که سرشار از اسید های چربی غیر اشباع است می توان دستگاه ایمنی را تقویت کرد، فعالیت عروق را افزایش داد و پیام های شیمیایی مغز را بهتر ارسال کرد. محققان دریافتند که خوردن منظم ماهی های روغنی مانند ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین می‌تواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند. این تحقیقات نشان داد که این نوع ماهی ‌ها حاوی یک نوع اسید چرب هستند که به N-3 اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) شناخته شده‌اند. محققان معتقد هستند افزایش مصرف PUFA N-3 دارای یک اثر محافظتی برای سرطان پستان است. گزارش جدید از این تحقیقات در مجله «بی‌ام‌جی» (BMJ) منتشر شده است. این تیم تحقیقاتی 21 تحقیق مختلف را در خصوص مصرف ماهی ‌ها و PUFA N-3 بررسی کردند.در این مطالعه که طی  4 تا 20 سال انجام گرفته است  بیش از 800 هزار زن در آمریکا‌، اروپا و آسیا مورد مطالعه قرار گرفتند که از بین آنها 200 هزار مورد سرطان پستان شناخته شده است.  ماهی ‌هایی که انواع مختلفی از PUFA ها (اسیدهای چرب) را شامل می‌شوند در پیام ‌های شیمیایی مغز و تنظیم هر دو فعالیت رگ ‌های خونی و سیستم ایمنی بدن دخالت دارند و همچنین با خواص سلامت دیگری نیز مانند کاهش خطر مشکلات قلبی مرتبط هستند. در این تجزیه و تحلیل ‌ها محققان دریافتند که مصرف انواع بسیاری از PUFA ها -که خود ماهی نیستند- با خطرات کمتر این بیماری ارتباط داشته است. زنان با مصرف بالای PUFA ها یک کاهش 14 درصدی در خطر ابتلا به سرطان پستان را داشتند. این تحقیقات همچنین نشان داد که به ازای هر 0.1 گرم در هر روز افزایش در مصرف اسیدهای چرب، 5 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد.
نکته عملی: متخصصان تغذیه به هر فرد در هر هفته یک تا دو وعده خوردن ماهی چرب را توصیه می کنند البته نمی‌توان با اطمینان کامل ارتباط بین PUFA ها و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان را توضیح داد ولی با این حال محققان بر این باورند که اسیدهای چرب ممکن است به تنظیم فعالیت مولکولهای درگیر در رشد سلولی و در گسترش سلولهای سرطانی کمک کنند.

پیشگیری از سرطان

سرطان می تواند به دلیل وجود نداشتن اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 در بدن انسان باشد که در نتیجه باعث التهاب، سم، و تکثیر کنترل نشده سلول ها در بدن شود. EPA و DHA می توانند برای جلوگیری و پیشگری از سرطان ها به کار روند. همچنین آن ها برای جلوگیری از تحلیل عضلات بعد از شیمی درمانی نیز بسیار مفید می باشند. حال می خواهیم بدانیم چه غذاهایی برای بیماران سرطانی مفید است. ماهی با دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح معدنی از بروز سرطان جلوگیری می کند. تحقیقات بسیار زیادی نشان داده است که ماهی به دلیل دارا بودن چربی های غیر اشباع امگا3 و ویتامین D باعث تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن شده و باعث شادابی فرد می شود لذا کسانی که به طور مرتب ماهی را در وعده های غذایی خود مصرف می کنند، بدن خود را در برابر انواع بیماری ها حتی سرطان نیز ایمن کرده اند.

چه غذاهایی برای بیماران سرطانی مفید است

رژیم های غذایی که در آن گوشت قرمز حذف و به جای آن غذاهای گیاهی و ماهی گنجانده شده است از بیماری سرطان روده بزرگ در امان خواهند بود و نتایج تحقیقات اثبات کرده  کسانی که ماهی مصرف نمی کنند تا 50 درصد بیشتر در معرض این بیماری خواهند بود. جالب است بدانید ماهی از التهاب و سرطانی شدن سلول های خونی جلوگیری می کند، زیرا دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است و با پیوندهای دوگانه اش تمامی فعالیت های بدن را تنظیم می کند. ویتامین D موجود در ماهی از سرطان سینه و کولون در زنان جلوگیری می کند. همچنین ویتامین D می تواند عروق خونی که منجر به رشد تومورهای وخیم مغزی در انسان می شود را مسدودکند و در نهایت از رشد سلول های سرطای جلوگیری کند. سه اسید چرب تشکیل‌دهنده خانواده امگا 3 عبارتند ازآلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در گردو، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن‌های کانولا، سویا، بذر کتان و روغن زیتون یافت می‌شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) ودوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در ماهی همچون سالمون و در روغن و مکمل‌های ماهی وجود دارند. این اسیدهای چرب از نظر تغذیه‌ای بسیار مهمند.

اگر می خواهید عمر طولانی داشته باشید و سالم بمانبد از مصرف منظم ماهی غافل نشوید. آبزیان منبع بسیار خوبی از پروتئین، امگا3 و ویتامین D هستند که برای شادابی و سلامت شما بسیار مفید است. شما می توانید برای خرید ماهی سالمون نروژی بروی لینک آبی کلیک کنید. در اینجا میخواهیم به شما یک غذای رژیمی و سالم با ماهی را آموزش دهیم. به طور منظم از این غذاها در وعده های رژیم غذایی خودتون استفاده کنید.

خوراک ماهی

  • ماهی سالمون: 4-5 قطعه
  • پیاز: 2 عدد
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • فلفل دلمه قرمز: 1 عدد
  • فلفل سبز تازه: به مقدار لازم
  • گوجه نگینی شده: 1 عدد
  • کره: به مقدار لازم
  • آب: یک استکان
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

ابتدا تکه های ماهی را شسته و کاملا تمیز می کنیم. سپس پیاز ها را خلالی خرد کرده و در کف ماهیتابه می ریزیم. فلفل دلمه ای را حلقه حلقه کرده و روی پیاز اضافه می کنیم. مقداری فلفل سبز تازه نیز می ریزیم. تکه های ماهی را روی این مواد بچینید. کمی کره رو آن بگذارید. و ادویه های دلخواهتان را اضافه کنید. یک استکان آب را روی مواد بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا 40 دقیقه مواد با بخار پخته شوند. نوش جان.


2.3/5 - (12 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.