متن دلخواه شما اینجا ...

بوی آبزیان ، دلیل کمبود مصرف آبزیان در ایران است !

بوی آبزیان ، دلیل کمبود مصرف آبزیان در ایران است !
فهرست

نحوه از بین بردن بوی ماهی

بسیاری از ما به خاطر بویی که ماهی در آشپزخانه راه می‌اندازد، از طبخ آن طفره می رویم، ولی از بین بردن بوی ماهی کار زیاد سختی نیست. در ادامه روش هایی را برای طبخ بهتر ماهی و کم کردن بوی زهم آن پیشنهاد می کنیم.

  • برای اینکه ماهی بوی بد ندهد و یا در حین سرخ کردن بوی آن در خانه بپیچد، دو حبه سیر را پوست کنده و در روغنی که ماهی را در آن سرخ می کنید بیندازید.
  • برای از بین بردن بوی ماهی در تابه ای که ماهی رت سرخ می کنید یک پیاز کوچک خرد کنید و با روغن کم و حرارت پایین تفت دهید.
  • ماهی را از شب قبل در ظرف دربسته در سیر رنده شده تازه ، نمک، فلفل و کمی پودر زعفران بخوابانید.
  • یک عدد زرده تخم مرغ را با مقداری جعفری ( خشک یا تازه ) و در صورت تمایل نمک و ادویه دلخواه مخلوط کرده و سپس روی سطح ماهی بریزی . سپس ماهی را سرخ کنید.
  • برای سرخ کردن ماهی، در تابه روغن بریزید و ۱ قاشق سوپ خوری آبلیمو به آن اضافه کنید. سپس تابه را روی شعله گذاشته و ماهی ها را در روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید.
  • می توانید ماهی را یک ساعت قبل از پخت در مخلوط آبلیمو ، پیاز ، در صورت تمایل به همراه زعفران ، نمک و ادویه دلخواه بخوابانید.
  • به ماهی نمک زیاد بزنید تا آبش بیرون رود. آبلیمو اضافه کرده و با شعله زیاد در روغن فراوان سرخ کنید تا ماهی خشک شود.
  • مصرف ادویه جات و خواباندن ماهی درپیاز ویا چند حبه سیر رنده شده روی گوشت ماهی باعث از بین بردن بوی مخصوص آن می شود.
  • سرکه و آب لیموی تازه جزو ارکان تهیه غذاهای دریایی هم محسوب می شوند و برای از بین بردن بوی زهم ماهی، استفاده از این دو چاشنی توصیه می شود.
  • ادویه مناسب تهیه ماهی زر
  • دچوبه است. بنابراین هرگز فراموش نکنید که این ادویه مغذی را در تهیه ماهی سوخاری به کار ببرید.
  • طعم دار کردن ماهی با کمک سبزی‌های معطر و خوشبو یا استفاده از ادویه و پودرهای سوخاری معطر می‌تواند تاثیر زیادی در از بین رفتن بوی ماهی هنگام طبخ داشته باشد و گوشت آن را ترد و لطیف کند.
  • برای از بین بردن بوی ماهی به آن شیر و نمک با کمی فلفل سیاه زده و با آرد سوخاری سرخ کنید. بو نداده و خیلی خوش مزه می شود.
بوی بد ماهی

بوی بد ماهی

از بین بردن بوی ماهی از ظرف

اگر بعد از شستن و قطعه کردن ماهی، بوی آن روی چاقو، تخته یا ظرف‌های شما باقی‌ماند، می‌توانید با کمک محلول خردل زرد و آب این بو را از روی ظرف‌ها پاک کنید.
هنگام طبخ ماهی، یک تکه چوب دارچین در روغن مورد استفاده برای سرخ کردن ماهی قرار دهید تا فضای خانه و تابه مورد استفاده برای طبخ ماهی، بو نگیرد.
با قرار دادن یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی در تابه به هنگام سرخ کردن ماهی، می‌توانید بوی نامطبوع ماهی را از بین ببرید و مانع بو گرفتن تابه شوید.

بوی آبزیان ، دلیل کمبود مصرف آبزیان در ایران است !

از بین بردن بوی ماهی چطور امکان پذیر است؟ یکی از مهمترین عوامل در کاهش مصرف ، بوی آبزیان می باشد که بعضی از افراد بوی ماهی را دوست ندارند و از استشمام آن دچار ناراحتی می شوند.

دوگام برای از بین بردن بوی ماهی :

تازگی :

در مرحله نخست باید از تازگی محصول خریداری شده اطمینان یافت ( بو ، آبشش ها ، چشم ها ، پوست ، قوام بدن و فلس ها و…. ) و در صورت امکان از آبزیانی که به صورت منجمد با نظارت مسئول فنی سازمان دامپزشکی بسته بندی شده مصرف شود (خیالت راحته). البته جهت یادآوری ماهی تازه و سالم بوی نامطبوع ندارد و چنانچه ماهی ، مانده و فاسد باشد از آن بوی نامطلوب استشمام می شود . برای خرید ماهی اوزون برون بسته بندی شده و کاملا بهداشتی می توانید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

آبزیان و بوی آن ها

روش طبخ :

و در گام بعدی قبل از طبخ  ، محصول خام دریایی را به خوبی شست و شو و تمیز کرده و به هنگام طبخ نیز از مواد معطری مانند پودر آویشن ، پودر سیر و یا سبزیجات معطر دیگری مانند جعفری ، مرزه ، ترخون ، ریحان ، نعناع و امثال آن استفاده کرد .

بوی آبزیان از بین بردن بوی ماهی

 

بنابراین تشخیص سلامت و تازه بودن آبزیان توسط شهروندان بسیار ضروری است تا بتوانند علاوه بر لذت بردن از طعم غذای دریایی از خواص تغذیه ای آن نیز نهایت استفاده را ببرند. به طور کلی مسئله ی عادت در شکل گیری الگوی غذایی انسان نقش بسیار مهمی برعهده دارد . در بعضی از خانواده ها عادت به مصرف ماهی وجود ندارد ، یعنی در برنامه ی غذایی هفتگی آنان ماهی به طور مکرر که هیچ ، اصلا  طبخ نمی شود و در نتیجه اعضای خانواده به مصرف این ماده ی غذایی مفید عادت نمی کنند و این امر عامل دیگری برای مصرف نکردن یا کمبود مصرف ماهی است.

نقش والدین در مصرف آبزیان :

این خانواده ها باید ماهی و سایر محصولات دریایی را در ابتدا به مقدار خیلی کم وارد برنامه ی غذایی خود کنند ، مسلماً مصرف یک ماده ی غذایی به مقدار خیلی کم با فرض اینکه انسان آن را دوست نداشته باشد، برای هیچ کس غیرقابل تحمل نیست (بزرگوار اصلا فکر کن دارو مصرف میکنی چشم هاتون بسته دهان باز). وقتی این دسته از افراد به مصرف مقدار کم محصولات دریایی عادت کردند ، به تدریج می توانند مقدار آن را افزایش دهند و به این ترتیب ذائقه ی خود را به مصرف این محصولات غذایی عادت دهند . به خصوص این افراد می توانند با مخلوط کردن ماهی و سایر آبزیان با غذاهایی که مورد علاقه ی آنهاست ذائقه خود را در جهت طعم ماهی عادت دهند .

مطالعاتی که در سالهای اخیر در رابطه با کمبود مصرف ماهی در ایران انجام شده است نشان می دهد عدم آشنایی بسیاری از مردم با روشهای متنوع طبخ ماهی نیز در این معضل بسیار موثر است که معمولا در ترویج یک فرهنگ موثرترین شیوه آموزش می باشد بنابراین با آموختن روش های مختلف طبخ ماهی و آبزیان، می توان انواع غذاهای بسیار لذیذ و متنوع را از آنها تهیه کرد و علاوه براستفاده از خواص تغذیه ای آنها ، تنوع زیادی نیز در برنامه غذایی خود ایجاد کرد . بنابراین ضروری است در طول هفته با خرید ماهی تازه و استفاده از آن ها ماهی را در سفره غذاییی خود بگنجانید.

آگاهی جامعه نسبت به خواص تغذیه ای محصولات دریایی و تأثیری که درسلامت انسان و پیشگیری از انواع بیماری ها دارند یکی ازمهمترین و مؤثرترین اقدامات جهت ترویج مصرف این دسته از مواد غذایی است که این امر با آموزش صحیح ، با پیگیری همه جانبه امکان پذیر است .

رسانه های گروهی بهترین ابزار به منظور رسیدن به هدف فوق می باشند که این رسانه ها می توانند با تبلیغات صحیح ، جالب و جذاب ، مردم را به مصرف هرچه بیشتر محصولات دریایی تشویق کنند . بعضی اوقات دیده شده که رسانه های گروهی ، سهواً و بدون ارزش تغذیه ای تبلیغات وسیعی روی بعضی از مواد غذایی انجام می دهند و با استفاده از تصاویر جذاب ، انیمیشن ها ، مصرف این مواد را رواج می دهند ، درحالی که چنانچه حتی قسمتی از این همه تلاش صرف تبلیغات صحیح و مناسب برای مواد غذایی با ارزش غذایی بالا از قبیل ماهی و آبزیان بشود و اگر این آموزش مداوم باشد ، نتیجه بسیار خوبی در خواهد داشت که بهره ی آن نصیب سلامتی مردم خواهد شد .

در بررسی نقش والدین در تشویق کودکانشان به مصرف محصولات دریایی نیز باید عنوان کرد به طور کلی برقراری هر نوع عادت غذایی در انسان از کودکی به وسیله خانواده ریشه می گیرد و والدین الگوهای بسیار مهمی برای کودکان هستند. چنانچه والدین ، آبزیان و محصولات دریایی را به عنوان مواد غذایی اصلی و اساسی در برنامه های هفتگی خانواده بگنجانند و خودشان با میل و رغبت غذاهای خوشمزه ای از این دسته از مواد غذایی را تهیه و مصرف کنند ، کودکان نیز به مصرف این مواد مفید تشویق شده و این عادت را در تمام عمر به همراه خواهند داشت. در سالهای گذشته دربررسی علل کمبود مصرف ماهی ، نبود دسترسی به محصولات دریایی در بعضی از فصول سال ذکر میشد ولی امروزه خوشبختانه در همه نقاط کشور انواع ماهی و محصولات دریایی پرورش داده می شود. همچنین می توانید با خرید محصولات و فرآورده های جانبی و جذاب برای کودکان همچون خرید کالباس ماهی، آن ها را با خوردن ماهی آشتی دهید.

بسیاری از محصولات به ویژه قزل آلا به صورت زنده نیز عرضه می شود که از نظر کیفیت و ارزش غذایی بسیار مناسب می باشد بنابراین در همه  فصول و در بسیاری از مناطق کشور دسترسی به ماهی و سایر محصولات دریایی امکان پذیر و آسان می باشد . به طور کلی مهمترین دلایل کمبود مصرف آبزیان در ایران را می توان به ترتیب زیر عنوان نمود : نا آگاهی مردم از خواص آبزیان، نبود بازارهای مناسب و عرضه آبزیان در اکثر شهرهای کشور ، حمل و نقل نامناسب و پایین آمدن کیفیت آبزیان از محل صید تا محل مصرف ، عدم وجود تنوع در فرآورده های دریایی ، عدم رعایت قوانین بهداشتی در بسته بندی و تولید فراورده های شیلاتی و بالا بودن قیمت گوشت آبزیان نسبت به گوشت قرمز و ماکیان و در واقع مهمترین راهکارها به منظور افزایش مصرف آبزیان در جامعه افزایش تنوع در فرآوری و بسته بندی ، جلب اعتماد مردم نسبت به سلامت محصولات ارائه شده ، ترویج فرهنگ مصرف و پخت صحیح آن بوده که همانگونه که در بالا نیز ذکر شد بهترین ابزار در انجام این گونه امور ، ترویج فرهنگ فوق در رسانه های عمومی به ویژه رادیو و تلویزیون می باشد. شما می توانید برای خرید ماهی قزل آلا به صورت تازه و پاک شده به سایت زدبازار مراجعه کنید.

5/5 - (1 vote)

3 thoughts on “بوی آبزیان ، دلیل کمبود مصرف آبزیان در ایران است !

  1. امیر اسدزاده says:

    خیلی عالی بود

    1. ساجده لسانی says:

      ممنون از شما که با زدبازار همراه هستید

    2. ساجده لسانی says:

      ممنون از شما خوشحالیم که مورد استفاده قرار گرفته

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.