متن دلخواه شما اینجا ...

15 ویژگی های بسیار مهم در یک ارتباط موثر و خوب که باید بدانید

۱۵ ویژگی های بسیار مهم در یک ارتباط موثر و خوب که باید بدانید
فهرست

آیا داشتن مهارت ارتباط موثر امری ذاتی است؟

روش اجتماعی شدن – داشتن مهارت ارتباط درست و موثر با دیگران از جمله موضوعات بسیار هم در زندگی هر فرد است که این توانایی می تواند تا حد زیادی زندگی خود شخص را در تمامی موقعیت های زندگی بهبود بخشد.

عده ای از افراد بر این عقیده هستند که این توانایی امری ذاتی است اما باید بدانید این این موضوع اصلا درست نیست و این مهارت اکتسابی می باشد و به راحتی هر شخص با تمرینات مداوم و آگاهی از نکات می تواند این ارتباط موثری را یاد بگیرد.

در موقعیت های مختلف زندگی گاهی برایمان پیش آمده که که قادر نبوده ایم ارتباط موثر و خوبی را با دیگران برقرار کنیم و از این موضوع بسیار رنج کشیده ایم.

شاید لطمه های روحی و عاطفی زیادی دیده باشیم اما ایجاد چنین رابطه ای اصلا کار سختی نیست و ما افراد زیادی را دیده ام که می توانند خیلی راحت با دیگران ارتباط برقرار کنند و مسلماً ما هم می توانیم یکی از آنها باشیم.

برای برقراری یک ارتباط کاربردی و موثری نکات زیر بسیار به شما کمک می کند و اگر بتوانید این نکات را رعایت کنید، قطعا شما هم می توانید یکی از آن افرادِ موفق این حوزه باشید.

مقاله‌ای بسیار جامع برای شما آماده کرده ایم و پیشنهاد می‌کنم حتما تا انتهای این مقاله را بخوانید. به شما قول می‌دهم نکات بسیار زیادی را در انتهای کار یاد بگیرید.

هم سطح شدن با دیگران

استر هاردینگ می گوید:
“هر کس دیگران را با معیارها و دیدگاه های خود قضاوت می کند.”

یکی از موضوعات بسیار مهم در کسب این توانایی این است که خود را در سطح دیگران ببینیم و به شکلی خود را هم رنگ آنها کنیم. هر چقدر در سطح دیگران ظاهر شویم و به زبان قابل درک برای آنها حرف بزنیم،موفق تر خواهیم بود.

اهمیتی ندارد آن فرد که هست و الان در چه موقعیتی قرار دارد. فقط نکته مهم این است که با آنها هم سطح شویم. برای درک بهتر مثالی بزنیم مثلا شما نمیتوانید با فرزند چهار ساله خود به همان شکل حرف بزنید که با دوست سی ساله تان حرف می زنید.

اگر میخواهید ارتباط موثری با فرزند خود داشته باشید باید با او هم سطح شوید و به گونه ای باید بچه شوید. یادتان باشد. همیشه ما می توانیم به دو روش به مخاطبان خود نگاه کنیم:

1.میتوانیم به اختلافات و تفاوت هایمان نگاه کنیم.
2.میتوانیم به نقاط مشترک و شباهت هایمان نگاه کنیم.

اغلب توجه انسان ها بر روی روش اول روش اول است و دقیقا به همین دلیل است که در روابط خود موفق نبوده و نمی توانند ارتباط موثری را برقرار کنند.

قطعا هر کدام از ما نقاط مشترک بسیار فراوانی با دیگران داریم و با کمی تمرین می توانیم به راحتی آنها را پیدا کنیم و اگر ما بتوانیم نقاط مشترک خود را با دیگران ببینیم به صورت ناخودآگاه خصومت ها و مقاومت ها را از بین می بریم و با آنها دوست و هم رای می شویم.

وقتی افراد با یکدیگر همسان می شوند،با هم همکاری می کنند. این موضوع بسیار جالب و مفید است. به تعداد کسانی که در دنیا زندگی می کنند، نگرش های متفاوتی وجود دارد.

اگر شما بتوانید با افق دید دیگران هم سو شوید این امر سبب باز شدن ذهن انسان می شود و کاری با شما می کند تا بتوانید موضوعات را از نقطه نظرات مختلف نگاه کنید و همکاری دیگران را جلب کنید.

مقالات مرتبط: علت های مهمی که سبب می شود تا نتوانید ارتباط درستی با دیگران داشته باشید.

روش اجتماعی شدن – داشتن ایمان و باور به توانایی های خودتان

شما برای اینکه بتوانید یک ارتباط مفید و خوب برقرار کنید اول از همه باید به خودتان ایمان داشته باشید که می توانید ارتباط بسیار خوبی را با دیگران برقرار کنید.اگر شما به خودتان و توانایی های تان ایمان نداشته باشید هیچ گاه نمی توانید در زندگیتان موفق شوید و دقیقاً ارتباطات نیز از این موضوع جدا نیست.

اکثر ما به توانایی های خودمان باور نداریم و این موضوع دقیقا به دوران کودکی برمی گردد چون هرگاه که خواستیم کاری را در کودکی انجام دهیم ما را تحقیر کردند و به ما گفتند که تو نمی توانی انجام بدهی، برای همین منظور ما به توانایی‌های خودمان شک کرده ایم.

حالا زمانش رسیده که ما به خودمان ایمان پیدا کنیم و به خداوند توکل کنیم و از او درخواست کنیم تا هر روز ایمان ما را نسبت به خودمان و خودش و توانایی‌های ما بیشتر و بیشتر کند.

حال برای تقویت این باور و ایمان در خود ابتدا از خداوند درخواست کنید و بعد این گفته را همیشه به یادِ خود بیاورید که در هر جایی که می روید به خود بگویید که من به خودم ایمان دارم و مطمئن هستم که می توانم روابط بسیار خوبی را ایجاد کنم و موفق شوم.

یادتان باشد به هیچ وجه و هیچ وقت خودتان را هیچگاه دست کم نگیرید و بدانید از افرادی که به خود ایمان دارند و روابط خیلی خوبی را می توانند ایجاد کنند، هیچ چیزی کم ندارید.آن افراد هم روزی مانند شما بودند و با تمرین توانستند این توانایی‌ها را در خود ایجاد کنند.

عدم خودشیفتگی در ارتباط و جانب طرف مقابل را داشتن

کسانی که دائما در فکر خود هستند و اصلا کاری به دیگران ندارند اغلب در برقراری ارتباط موثر با دیگران بسیار ضعیف هستند برای این افراد نیاز ها و خواسته های دیگران اهمیتی ندارد و مهم نیست چه فکر می کنند یا چه اهدافی دارند.

در واقع خودخواهی و خودشیفتگی بیش از اندازه این افراد باعث می‌شود تا هیچگاه به فکر دیگران نباشند و فقط به فکر منافع و مقاصد خودشان باشند.

اگر شما هم خواستار یک ارتباط مفید هستید، باید بر این موضوع احاطه داشته باشید که دیگران نیز در این رابطه مهم هستند و رابطه یعنی یک موضوع دو طرفه. اگر شما فقط به فکر خودتان باشید،کسی تمایل نخواهد داشت تا با شما رابطه برقرار کند و یا اگر ارتباط برقرار میکنند دوست ندارد آن را پایدار کند.

همیشه به اهداف شخص مقابل خود فکر کنید و جانب آن را نگه دارید، چون شما می‌خواهید در یک موضوع دو طرفه پا بگذارید و حالا می خواهید پایتان را فراتر گذاشته و یک ارتباط موثر داشته باشید؛

پس یک نکته بسیار مهم که باعث موفقیت تان می شود،این است که به این رابطه دوطرفه نگاه کنید و ببینید که دیگران که با شما در ارتباط هستند،به چه موضوعاتی فکر می کنند و چه چیزهایی را می خواهند.

اگر در هر موقعیتی بتوانید موضوعات را از دیدگاه دیگران نیز نگاه کنید، در روابط خود بسیار موفق خواهید شد. من هر کسی را در زندگی خود دیدم که فقط به فکر خودش است و اهداف خود را فقط در نظر دارد، از آن طرف در ارتباط‌ هایش بسیار ضعیف است و کسی تمایل ندارد که با آن فرد دوستیِ صمیمی و یا یک رابطه عمیق را برقرار کند.

بکوشید تا از این افراد نباشید و از خودخواهی خود کمی بگذرید و ببینید افراد نیز چه می خواهند و به چه چیزهایی فکر می کنند و در راستای افکار آنها نیز گام بردارید.

احترام ، یکی از عوامل مهم در ارتباط موثر

همه ی انسان ها دارای یک حس بسیار مهم هستند و آن هم این است که احساس مهم بودن کنند اینکه مهم و قابل احترام هستند. آیا اگر شما به یک مهمانی بروید که افرادی در آنجا هستند و شروع کنند به شما بی احترامی و توهین کنند،آیا حاضر هستید که در آن مهمانی بمانید؟

آیا تمایل دارید با کسی که مدام به شما بی احترامی میکند و برایش بودن یا نبودن شما،اصلا مهم نیست،دوستی صمیمی و گرمی داشته باشید؟

مطمئن هستم که پاسخ شما به این دو سوال منفی است، چون هیچ شخصی دوست ندارد در جایی باشد که به او بی احترامی شود و یا با افرادی برود که به او بی احترامی میکنند و ارزشی برای او قائل نیستند.

دقیقاً احساس دیگران هم مانند شما است و دوست ندارند که به آنها بی احترامی شود، پس اگر شما می خواهید یک ارتباط بسیار عالی را با دیگران داشته باشید، باید به آنها احترام بگذارید،باید به افکارِ آن‌ها، اهدافِ آن ها،شخصیتِ آن‌ها،احساسِ آن ها،به هر چیزی که می دانید برای آنها مهم است،احترام بگذارید.

وقتی شما به دیگران احترام می گذارید،در اکثر مواقع متقابلاً احترام نیز از آنها دریافت خواهید کرد یعنی وقتی که به حرفهای آنها با دقت بسیار گوش می‌دهید و به آنها این احساس را می دهید که حرف های شما برای من مهم است،آنها نیز به حرف های شما با دقت زیاد گوش می‌دهند و برای شما ارزش قائل خواهند بود.

به شما پیشنهاد می کنم از امروز به بعد برای دیگران بیشتر احترام قائل باشید و برای آنها ارزش قائل شوید و مطمئن باشید معجزه آن را در زندگی خود احساس خواهید کرد که چقدر دیگران تمایل پیدا خواهند کرد تا با شما ارتباط موثرتری برقرار کنند.

تکرو نبودن و علاقه به جمع

در کل انسان موجود اجتماعی است و گروه و جمع است که به ما معنی می دهد. هیچ گاه به تنهایی در کاری موفق نخواهید شد، اما متاسفانه خیلی اوقات ما فکر می کنیم که فقط و فقط خودمان هستیم و خودمان مهم هستیم و دیگران هیچ نقشی در زندگیِ ما ندارند و اصلا مهم نیستند.

این طرز فکر ما را از داشتن ارتباط موثر دور می‌کند و به ما تفکر تَکروی را می دهد.

در واقع ما در یک تیم بسیار بزرگ زندگی می کنیم، اگر پدر و مادر ما وجود نداشتند تا ما را به این سن برساند، هیچگاه ما نمی توانستیم به خودی خود بزرگ شویم،چه برسد به اینکه حالا فکر کنیم فقط خودمان همه کارها را انجام داده‌ایم.

در ذهن خود تیم فوتبال را تصور کنید آیا فقط شخصی که گل را می زند مهم بوده و فقط او این مار را به تنهایی به انجام رسانده است، مطمئنا این طور نیست و وقتی گُلی زده شده در واقع کل تیم گُل را زدند و  پیروز شدند.

اگر همان پاسکاری ها بین افراد دیگر نبود،آیا امکان داشت که آن شخص گُل را بزند؟

از بین بردن ترس برای برقراری ارتباط با دیگران

ترس شما همیشه یکی از موانع زندگی شما برای موفقیت و پیشرفت بوده است و در ارتباطات نیز به همین شکل است و خیلی اوقات ما چون در کودکی سرکوب شده ایم، از برقراری ارتباط با دیگران می ترسیم.

در وجود خود می‌ترسیم از اینکه مبادا مورد سرزنش قرار بگیریم یا مسخره شویم و این ترس ها جلوی ایجاد رابطه جدید را می گیرد و حتی هنگامی که ما با دیگران ارتباط داریم، مانع می شود تا ارتباط موثری را با آنها برقرار کنیم، ارتباطی که از آن کاملاً لذت ببریم.

هر گونه ترسی که ما داشته باشیم، باعث می شود تا به رابطه ما لطمه وارد شود و شاید گاهی اوقات دیگران از ما دور شوند. اگر این ترس را داشته باشیم که آنها ما را تنها بگذارند، مدام به آنها می چَسبیم و افراد از این موضوع اصلا خوششان نمی آید

شما دوست خوبم امروز به روابط خود نگاه کنید و ببینید آیا ترسی در آنها وجود دارد؟

روی این موضوع بیشتر فکر کنید؛ مثلاً شاید گاهی اوقات ما به خاطر اینکه می ترسیم افراد را از دست بدهیم یا می ترسیم که نقص هایی که آنها دارند را در جلوی روی خودشان بگوییم، در پشت سرشان می گوییم و بعد که آنها متوجه می شوند، بسیار ناراحت می شوند و شاید رابطه‌مان را از دست بدهیم.

پس شما دوست عزیز تلاش کن ترس هایی را که در ذهن داری شناسایی کنی و به این موضوع کاملاً فکر کنی و اگر ارتباطاتی از روی ترس داری ترس‌هایت را کاملا کنار بگذاری و خیلی خوب به روابط خود ادامه دهی.

صداقت در ارتباطات – عدم ایجاد سوءتفاهم

شاید این موضوع را خودتان بدانید که صداقت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که نقش بسیار کلیدی را در ارتباطات ما ایفا می‌کند و اگر ما به دیگران دروغ بگوییم؛ رفته‌ رفته آن‌ها در برابر ما سرد می‌شوند و فردی می‌شویم که دیگر روی ما زیاد حساب باز نمی‌کنند.

ما باید فرکانس صحبت‌های خودمان را با صحبت‌هایی که از زبانمان بیرون می آید تنظیم کنیم،حالا شاید بپرسید این موضوع به چه معناست؟

حتما برای شما در طول زندگی پیش آمده که مهمانی به ‌صورت سرزده به خانه شما آمده است و شما کارهای واجب دیگری نیز دارید که انجام دهید، وقتی‌ که از شما می‌پرسند آیا کاری جایی ندارید، شما پاسخ می دهید که نه اصلا کاری جایی ندارم چون در واقع می‌خواهید دل آن‌ها را نشکنید ولی در درون، در حال خود خوری هستید و دعا می‌کنید آن‌ها سریع‌ تر بروند تا شما بتوانید به کارهایتان برسید.

این مثال توضیح دقیقی است از آنچه که گفتیم، یعنی در ذهن خودتان چیز دیگری را می‌خواهید بگویید ولی به کلام چیز دیگری را می‌گوید. برای درک بهتر این موضوع٬ داستانی را از پیامبر اکرم در زیر نوشتیم٬ حتما آن را بخوانید.

یک داستان زیبا از پیامبر:

احتمالاً شما هم جریان رطب ‌خوردن شخصی نزد پیامبر اسلام را می دانید،این جریان دقیقاً همین موضوع را به ما تذکر می‌دهد.

روزی مردی پسرش را به نزد پیامبر اسلام می‌برد و به پیامبر می‌گویند که پسرم زیاد رطب می‌خورد،خواهشاً به او بگویید که این کار را دیگر انجام ندهد. پیامبر به آن مرد می‌گویند پسرت را ببر و فردا بیاور و مرد نیز همین کار را می‌کند و پسرش را فردا دوباره نزد پیامبر می‌آورد.

پیامبر به پسرش می‌گوید که پسرم رطب زیاد نخور و مرد از این موضوع تعجب می‌کند و از پیامبر سؤال می‌کند که چرا همان دیروز این موضوع را به او نگفتید که من نخواهم این‌ همه راه را بروم و دوباره بیایم.

پیامبر به مرد می‌گویند من خودم دیروز رطب خورده بودم و نمی‌توانستم به پسرت بگویم که رطب نخورد و اگر هم می‌گفتم تأثیری در او نمی‌گذاشت.

پیامبر کاملاً این موضوع را می‌دانست و این درس را می‌خواست به ما بدهد،که اگر خودتان کاری را کرده باشید و به دیگران بگویید انجام ندهند،تأثیری نخواهد داشت،چون فرکانس و ارتعاش حرف زدن شما با حرف زدن شما تضاد دارد و اولین چیزی که ذهن ما دریافت می‌کند فرکانس و ارتعاش فرد است.

اگر در صحبت‌هایتان با کسانی که در آن‌ها در رابطه هستید این موضوع را رعایت نکنید، باعث سؤتفاهم می‌شود و در رابطهِ شما اختلال ایجاد می‌کند،پس سعی کنید همیشه باصداقت با دیگران صحبت کنید تا جلوی این سؤتفاهم‌ ها را بگیرید.

برای برقراری ارتباط موثر با دیگران٬ صداقت را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

تعصب نداشتن و انعطاف پذیری

زمانی که موضوعِ رابطه پیش می آید، یعنی وارد شدن به یک موضوع دو طرفه؛ یعنی دو نفر و یا چند نفر و چند طرز فکر متفاوت. خیلی اوقات ما با دیگران سر افکارمان بحث می کنیم یا می‌خواهیم طرز فکر خودمان را به دیگران تحمیل کنیم،اگر که چنین باشیم٬ نمی توانیم ارتباط موثری را با دیگران برقرار کنیم.

ما باید بتوانیم طرز فکر و رفتار دیگران را همانطور که هستند، بپذیریم و در این موضوعات، تعصبی نداشته باشیم. تعصب داشتن به این معناست که فقط و فقط طرز فکر خود من مهم است و هیچ چیز دیگری وجود ندارد که بهتر از آن باشد.

افراد متعصب انعطافی ندارند، اگر ما بیش از اندازه در روابطمان خشک باشیم و انعطاف‌پذیر نباشیم، خیلی از روابطمان را از دست می‌دهیم. شما باید به گونه ای باشید که نسبت به هر کس انعطاف داشته باشید و در همان سطح به توانید بالا و پایین شوید.

مثلاً اگر در مواردی با دوست خود و یا همسرتان سر یک موضوع به اختلاف نظر رسیدید، باید بسیار منطقی و خوب با او گفتگو کنید و اگر حرف منطقی را به شما گفت، کاملا از او پذیرا باشید و به این شکل نباشید که فقط حرفِ شما درست باشد و حرف دیگری را نپذیرید.

یا اگر یکی از همکاران شما در موقعیتی پیشنهادی داد که دیدید برای زندگی تان خیلی مفید است کاملاً از او بپذیرید و به همان شکل رفتار کنید.

خوب است به این نکته توجه داشته باشیم که اکثر افراد از آدم هایی که بیش از اندازه خشک و مُتعصب هستند و هیچ حرف دیگری را نمی پذیرند، خوششان نمی آید.

روش اجتماعی شدن – با هر کسی هر طور راحت هست، ارتباط برقرار کنید

برای هر فردی روشی خاص را باید پیش بگیرید در واقع شما باید افرادی که با آن ها در ارتباط هستند بشناسید و متوجه شوید که هر کدام از آنها چگونه راحت تر هستند که با شما ارتباط برقرار کنند.

مثلاً بعضی ها فقط دوست دارند که با شما دوست تلفنی باشد و با شما بیشتر راحت‌ترند که تلفنی ارتباط برقرار کنند و یا بعضی افراد هستند که فقط دوست دارند در شبکه های اجتماعی با شما دوست و همراه باشند و یا شاید بعضی افراد هستند که دوست دارند ارتباط حضوری با آنها داشته باشیم.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که متوجه شوید افرادی که با شما در ارتباط هستند هر کدامشان چه نوع ارتباطی را می پسند.

مثلاً شاید دوستِ شما دوست دلش نخواهد که شما هر روز به ملاقات حضوری او بروید و شاید با این کار، بیش از اندازه وقت او را می گیرید؛ پس شما هم باید بدانید که چگونه راحت‌ تر است و همانطور رفتار کنید. شاید او راحت باشد که فقط هفته ای یکبار با شما ملاقات حضوری داشته باشد.

بعضی افراد هم هستند که دوست دارند هر روز با شما ملاقات حضوری داشته باشد و شما هرچقدر آنها را بیشتر ببینید،آنها خوشحال تر می شود.

یکی از عوامل مهم در ارتباط گوش دادن است

شاید یکی از سخت ترین کارها خوب گوش دادن باشد که لازم است ما برای یک ارتباط موثر آن را انجام دهیم، چون ما هیچ‌گاه یاد نگرفته ایم که گوش کنیم و بیشتر می خواستیم حرف خودمان را بزنیم و یا شاید درست گوش کردن هیچ گاه جزؤ آموزش هایی که به ما داده اند،نبوده است .

ولی خب موضوعی است که بسیار در روابط ما تاثیر می گذارد و کاری با ما می کند که فرد بسیار محبوبی شویم. افراد از اینکه به آنها گوش و توجه کنید بسیار خوشحال و راضی می شوند و دوست خواهند داشت زمان شان را با شما سپری کنند.

گوش دادن به افراد، حس مهم و ارزشمند بودن را در آنها بیدار کرده و کاری می‌کند که آنها فکر کنند، فرد مهمی هستند و اگر شما این احساسِ مهم بودن را به آنها بدهید، شخص مهمی در زندگی آنها می شوید و در رابطهِ شما بسیار تاثیرِ مثبت می گذارد.

سعی کنید وقتی کسی دارد با شما گفت و گو می کند،به چشم های او نگاه کنید و تمام توجه و تمرکز خود را به حرف های او نشان دهید.
تمرین کنید تا هیچ وقت کسی دارد صحبت می کند، حرف او را قطع نکنید؛ مگر اینکه بخواهید حرف‌های او را تایید کنید و یا کلمه ای را که به ذهنشان نمی رسد، به آنها بگویید.

اکثر افراد از اینکه حرفشان را قطع کنیم و خودمان شروع به صحبت کردن کنیم، بسیار بَدشان می آید و بی احترامی و ارزش قائل نبودن برای افراد است.

موقعیت شناس باشید

شما باید از لحاظ اینکه کدام حرف و چه رفتاری را در چه موقعی انجام دهید، کاملا موقعیت شناس باشید و بدانید چه رفتاری را و یا چه حرفی را در جای خودش انجام و یا بزنید.

مثلاً شما باید به موقع خودش شوخی و مزاح را داشته باشید و در موقعیت های حساس و جدی نیز، کاملا جدی شوید. در زندگی خود باید تعادل را رعایت کنید اگر بیش از اندازه جدی باشید، زندگی بر شما سخت می گذرد و اگر هم همیشه به شوخی و مزاح باشید،شاید زندگی تان به پیشرفت و تعالی نرود.

برای مثال اگر دوست تان با شما می‌خواهد در رابطه با یک موضوع کاری صحبت کند، اگر همه اش را به شوخی و مزاح بگذرانید نوعی بی احترامی به او کرده اید و شما باید موقعیت را بشناسید که چه موقعی شوخی کنید و چه موقعی جدی باشید٬ پس برای برقراری ارتباط موثر این موضوع را جدی بگیرید.

درک متقابل در رابطه با دیگران

افراد همیشه به دنبال کسانی هستند که درکِ بسیار بالایی داشته باشند و در موقعیت های خاص بتوانند شرایط آنها را درک کنند. اما به راستی در کردن به چه معناست؟

درک کردن یعنی اینکه ما بتوانیم خودمان را در شرایط و موقعیت فرد مقابل بگذاریم و حس و حالی که در آن موقعیت دارد را متوجه شویم.

برای مثال شاید شما از دوستِ تان کمکی را بخواهید و درخواستی را داشته باشید؛مثلاً از او بخواهید تا به کمکِ شما بیاید ولی دوست شما،قرار کاری را از قبل تنظیم کرده است و باید به سر آن قرار برود و خوب به درخواست شما جوابِ رَد می دهد.

اگر شما در این موقعیت نتوانید شرایط دوستِ تان را درک کنید،از او ناراحت می شوید ولی اگر واقعا خودتان را به جای او بگذارید و ببینید که قرارِ کاری،بسیار مهمتر است و اگر خود شما هم به جای او بودید،همین کار را می کردید؛اصطلاحات آن فرد را درک کرده اید.چون خودتان را در شرایط آن فرض کرده اید و دیده اید که این قرار کاری،بسیار مهم و سرنوشت ساز است و شما که احتیاج به کمک دارید شاید از کس دیگری می توانید آن کمک را درخواست کنید.

افرادی که قادر هستند خودشان را در شرایط دیگران بگذارند و آنها را درک کنند،دارای محبوبیت بسیار بالایی هستند و افرادِ زیادی تمایل دارند که با آنها ارتباط برقرار کنند؛ پس اگر به دنبالِ داشتن ارتباط موثر هستید،سعی کنید آستانه درکِ تان را بالا ببرید و بتوانید خودتان را در شرایط دیگران بگذارید.

بر سر قول هایتان بمانید

یکی از فاکتورهای دیگری که باید برای ایجاد کردن یک ارتباط موثر در خود ایجاد کنید،متعهد بودن است. شما باید حرف‌هایی که می‌زنید با عمل هایتان یکی باشد و اگر قول و تعهدی به کسی می دهید،سر قول و تعهد تان باشید.اگر سر قول خود نباشید،آرام آرام دیگران کمتر روی شما حساب باز می‌کنند.

سعی کنید اگر با دیگران قراری را می گذارید،سر وقت بروید چون نوعی بی احترامی به دیگران می شود.اگر شما سر وقت نروید این را به آنها نشان می دهد که شما برای وقت و زمان دیگران هیچ ارزشی قائل نیستید و اگر دیگران چنین احساسی را بکند،یعنی احساس بی احترامی،نسبت به رابطه با شما سرد می شوند.

چون  همانطور که گفتیم احترام گذاشتن به دیگران یکی از پایه‌های اصلی ایجاد ارتباط موثر است.

اگر تعهدی را به دیگران می دهید،سعی کنید بر تعهد خود پایدار باشید و نسبت به تعهد خود احساس مسئولیت کنید.افراد برای اشخاصی که روی قول ها و تعهد های خود هستند پایدار هستند،بسیار ارزش قائل اند و تمایل زیادی دارند تا با آنها رابطه داشته باشند.

کمبود روابط اجتماعی در زندگی منجر به چه آسیب هایی می شود؟

فقدان مهارت‌های اجتماعی مناسب در قدم اول باعث می‌شود که شما از برقراری ارتباطات اجتماعی اجتناب کنید و کم‌تر برای آن پیش‌قدم شوید. در نتیجه با پیامدهای زیر مواجه خواهید شد.

– از دست رفتن فرصت‌های مناسب در زندگی برای ایجاد روابط مطمئن و سازنده با دیگران
– از دست رفتن فرصت‌های مناسب برای پرورش مهارت‌های ارتباطی (این مهارت‌ها شانس شما را برای داشتن روابط موفق افزایش می‌دهند. برای آگاهی از مهارت های ارتباطی و راه های برقراری ارتباط موفق کلیک کنید).

– اجتناب از برقراری ارتباطات اجتماعی منجر به این خواهد شد که هنگام قرار گرفتن در موقعیت‌های اجتماعی مدیریت آن‌ها برای شما سخت شود و به مرور اعتماد به نفس خود را در این زمینه از دست دهید.
– ارتباطات اجتماعی مناسب بستری غنی برای رشد اجتماعی افراد محسوب می‌شود. کمبود این روابط در زندگی می‌تواند در روند رشد اجتماعی افراد اختلال ایجاد کند.

 برای خود هدف‌های کوچک‌تری تعیین کنید

بهبود روابط اجتماعی یک هدف کلی محسوب می‌شود. برای آنکه بتوانید به این هدف دست پیدا کنید لازم است این هدف را به هدف‌های عینی و کوچک‌تری تقسیم کنید تا دست‌یابی به آن برای شما آسان‌تر شود.

برای مثال ممکن است برقراری روابط مناسب با همکاران یک هدف کوچک در مسیر رسیدن به مهارت‌های اجتماعی برای شما محسوب شود. با مشخص کردن هدف‌های کوچک‌تر و اولویت‌بندی بین آن‌ها راحت‌تر می‌توانید برای بهبود روابط اجتماعی خود برنامه‌ریزی کنید.

افکار منفی مزاحم را شناسایی کنید

روانشناسان، در درمان شناختی رفتاری معتقدند که افکار، هسته اصلی واکنش‌ها و احساسات ما به موقعیت‌های مختلف را تشکیل می‌دهند. اگر شما دائماً در روابط اجتماعی خود افکار منفی تجربه کنید باعث می‌شود که با اعتماد به نفس پایین‌تری در این زمینه عمل کنید.

برای مثال اگر با افکاری نظیر “من همیشه بد عمل می‌کنم و باعث شرمندگی می‌شوم” درگیر هستید، بر عملکردتان نیز تاثیر منفی گذاشته و آن را تضعیف خواهد کرد. در نتیجه لازم است که شما آن‌ها را شناسایی کنید و ببینید که می‌توانید چه افکاری را جایگزین آن‌ها نمایید.

سخن پایانی:

برقراری ارتباط موثر با دیگران از مهمترین موضوعات زندگی است و به شما توصیه می‌کنم نکاتی را که در این مقاله خوانید را در زندگی خود عملی کنید و به کار بگیرید و از افرادی نباشید که فقط یاد می‌گیرند ولی اجرائی در کارشان نیست. به شما قول می‌دهم اگر این نکات را در زندگی‌تان به کار بگیرید٬ در موضوع ارتباط موثر بسیار پیشرفت کنید.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.