متن دلخواه شما اینجا ...

آشنایی با گیاهان دریایی

آشنایی با گیاهان دریایی
فهرست

گیاهان دریایی خوراکی

جلبک‌ سبز از آن دسته گیاهان دریایی پرخاصیتی است که نه تنها مصرف خوراکی آن برای بدن مفید است بلکه استفاده از ماسک و لوسیون‌ های تهیه شده از آن نیز جنبه‌ های درمانی کم‌ نظیری دارد. در تعداد زیادی از تحقیقات علمی دانشمندان اشاره شده که گنجاندن جلبک‌ دریایی به برنامه غذایی هفتگی می‌تواند به دفع سموم و پاکسازی سلول‌های بدن از مواد زائد کمک کند. درمانگران شیوه دریا درمانی را به بیماران و افراد سالم توصیه می‌کنند که در صورت دسترسی داشتن به دریا توصیه می شود حداقل روزی یک بار از آب دریا استفاده کرده و از جلبک‌ها و گیاهان دریایی استفاده کنند. بهترین شیوه برای استفاده از این جلبک‌ها این است که آنها را به دور بدن خود بپیچید یا با قرار دادن جلبک‌ها روی بدن حمام آفتاب بگیرید. پیچیدن بدن درون این جلبک‌ها کمک زیادی به بهبود جریان گردش خون در بدن می‌کند و از طرفی موجب پاکسازی خون از اخلاط موذی و ناسالم نیز می‌شود و می‌تواند پوست بدن را در برابر اشعه ماورای خورشید مقاوم‌ تر کند.

جلبک نوری ( Nori )

شاید این جلبک از بین تمام جلبک ها برایتان آشنا تر باشد زیرا از این جلبک در تهیه‌ی سوشی استفاده می‌شود و در واقع در دسترس‌ ترین نوع جلبک می‌باشد. این گیاه سرشار از ید، ویتامین ب۱۲ و مواد معدنی است.

جلبک کونبو ( Kombu )

این جلبک در بسیاری از سالاد‌ها دیده می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توانید این جلبک را به شکل نودل برش زده و بعنوان یک پاستای گیاهی از آن استفاده کنید. این جلبک طعم بسیار خوب و دلپذیری دارد.

 

جلبک دریایی

جلبک دریایی

 

جلبک ارامه ( Arame )

این جلبک قهوه‌ای رنگ باید قبل از مصرف به خوبی خیس داده شده و در آب بماند. طعم آن شیرینی ملایمی داشته و می‌توانید در پخت و پز از این گیاه استفاده کنید. ارامه سرشار از ویتامین‌های آ و کا بوده و همچنین شامل مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و لیگنان می‌باشد. جلبک دریایی منبع غنی از آهن و ید است. هر نوع جلبک دریایی ممکن است حاوی مواد مغذی و مواد معدنی کمی متفاوت باشد. اما به طور کلی ، خوردن این جلبک دریایی روشی ساده برای افزایش مصرف ویتامین ها و مواد معدنی فرد بدون اضافه کردن کالری زیادی است. همانطور که مطالعه ای در مورد مواد معدنی دریایی عنوان کرده است ، جلبک دریایی به طور کلی منبع خوبی از: پروتئین، کربوهیدرات ها،فیبر، مواد معدنی، اسیدهای چرب اشباع نشده یک مطالعه در ژورنال کاربردهای فیزیولوژی اشاره کرد که انواع مختلف جلبک دریایی حاوی مواد مغذی مفیدی است ، از جمله:

ویتامین C

ویتامین B

ویتامین A

ویتامین E

اهن

ید

جلبک دریایی همچنین حاوی آنتی اکسیدان است، که ممکن است بدن را از استرس اکسیداتیو محافظت کرده و التهاب را در سطح سلولی کاهش دهد.

فتوسنتز گباهان دریایی

گیاهان زمینی، عمدتاً نور قرمز و آبی خورشید را جذب کرده و از آن برای فتوسنتز کردن، استفاده می کنند. با این حال، تنها نور ضعیف آبی-سبز، به کف اقیانوس می رسد؛ به همین خاطر، جلبک ‌های بزرگی که در اعماق اقیانوس ها رشد می‌ کنند، پروتئینی به نام آنتن فتوسنتزی دارند که به طور موثر از این نور سبز آبی استفاده می‌ کند. آنتن فتوسنتزی ماکرو جلبک های دریایی، شباهت زیادی به آنتن فتوسنتزی گیاهان روی خشکی دارد اما ساختار رنگدانه های متصل به آن، متفاوت است. گیاهان زمینی، دارای دو نوع رنگدانه، یعنی کاروتنوئیدها و کلروفیل ها می باشند که به شاخک های فتوسنتزی آنها متصل هستند. در جلبک سبز دریایی کودیوم شکننده، کاروتنوئیدهای اصلی با سیفوناکسانتین (siphonaxanthin) و برخی از مولکول ‌های کلروفیل a با مولکول‌ های کلروفیل b، جایگزین می ‌شوند. به گزارش سیناپرس، سیفوناکسانتین و کلروفیل b به ترتیب به افزایش جذب نور سبز و نور سبز آبی کمک می کنند؛ با این حال مکانیسم آنها هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

گیاهان دریایی و اکواریومی

در اینجا با انواع گیاهان دریایی آشنا خواهیم شد.

گیاهان دریایی

گیاه مانگرو

این گیاه محل اصلی رشد آن درمنا طق حاره ای دنیا بوده و تا ارتفاع 18 تا 20 سانتی متر رشد می کند و شکل ظاهری این گیاه شبیه شمع می باشد. این گونه از گیاهان را می توان در ماسه کف آکواریوم و یا در بین صخره ها و یا در داخل سامپ قرار داد این گیاه به سرعت در بین ماسه ها و یا لایوراکها ریشه خود را گسترش داده و در محیط آکواریوم نیاز به نور متال هالید و یا نوری که درای کلوین 6000 تا 8000K دارد . این گونه از گیاهان به علت جذب مواد مغذی موجود در آب برای رشد خود به کاهش سطح نیترات و فسفات موجود در آب آکواریوم کمک شایانی می کنند. این گیاهان مواد مغذی اضافه و نمک های اضافه موجود را به سمت برگ های خود هدایت کرده و به همین دلیل جهت کنترل سطح مواد مغذی در آکواریوم بسیار ضروری هستند. وقتی برگ های این گیاه در محیط آکواریوم از آن جدا می شوند باید سریعا از آکواریوم خارج شوند.

گیاهان دریایی

طرز تهیه انواع غذا با ماهی

خرید ماهی قزل آلا

گیاهان دریایی

گیاه مویی

این گیاه یکی از پر طرفدار ترین گیاهان آب شور می باشد نگهداری این گیاه نسبتا آسان بوده تنها در برابر نیترات حساس است و دچار ریزش می شود ولی به سرعت خود را ترمیم می کند. نور نسبتا بالایی نیاز دارد جذب نیترات این گیاه نسبتا کم است.

گیاهان دریایی

گیاه برگ انجیری

این گیاه یکی دیگر از گیاهان حساس آب های شور می باشد نگهداری از این گیاه بسیار دشوار است سطح نیترات بالا این گیاه را کاملا از بین می برد و به مکمل های آهن و ویتامین نیاز دارد. در صورت نیترات پائین و نور مناسب نی تواند رشد بسیار بالایی داشته باشد به طوری که تمام سطوح آکواریوم را بپوشاند. این گیاه توسط نرم تنان و ماهیان گیاهخوار خورده شده و از بین می رود.

گیاهان دریایی

گیاه کاهویی

این گیاه به نور متوسط تا زیاد احتیاج داشته و نگهداری از این گیاه در آکواریوم های آب شور به نسبت مابقیه گیاهان آسان می باشد نیاز به مکمل آهن و کلسیم دارد همچنین دمای مطلوب این گیاه 22 الی 25 درجه سانتی گراد می باشد. در کاهش نیترات و فسفات آب تاثیر داشته اما نه به میزانی که پاسخگوی تانک های ماهی باشد این گیاه تنها بر روی سنگ ها رشد می کند.

گیاهان دریایی

گیاهان دریایی

جلبک توده ای

این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد و نگهداری از آن در آکواریوم های آب شور به نسبت مابقیه گیاهان آسان می باشد هر چند که به دلیل شکل ظاهر این گیاه اکثرا آن را جلبک می نامند و آنچنان تمایلی برای نگهداری از این گیاه را ندارند. این گیاه نیاز به مکمل های مختلف نداشته و در دمای 24 الی 28 درجه رشد خوبی دارد در کاهش نیترات و فسفات آب تاثیر بسیار زیادی دارد این گیاه بر روی سنگ ها و ماسه ها و بعضی بر روی بعضی از مرجان های دریایی رشد می کند و باعث مرگ مرجان ها نیز می شود. رشد زیاد این گیاه باعث می شود تا به سرعت زیاد شود و تمام سطح را پوشش دهد.

 

گیاهان دریایی

گیاه پر دریایی

این گیاه یکی از انواع گیاهانی است که در خلیج فارس یافت شده و نگهداری این گیاه در آکواریوم های آب شور دشوار نیست. این گیاه به مکمل های کلسیم و آهن نیاز دارد و در اثر عدم وجود نیترات نیز از بین خواهد رفت. جذب نیترات بالایی دارد و می تواند آکواریوم را از وجود نیترات پاکسازی کند ولی به دلیل اینکه مایعی سمی از خود ترشح می کند معمولا در آکواریوم نگهداری نمی شود سم این گیاه قوی نیست اما می تواند بر شرایط زندگی ریف ها تاثیر بدی داشته باشد. نور زیادی برای رشد این گیاه لازم نیست.

گیاهان دریایی

گیاه حبابی

این گیاه به نور زیاد احتیاج داشته و نگهداری از این گیاه در آکواریوم های آب شور به نسبت مابقیه گیاهان آسان تر می باشد نیاز به مکمل آهن دارد و در دمای 24 الی 27 رشد مطلوبی خواهد داشت. در کاهش نیترات و فسفات تاثیر چندانی ندارد اما برای زیبایی گزینه خوبی است این گیاه تنها بر روی سنگ ها رشد می کند. این گیاه نگهداری نسبتا دشواری دارد به نور زیاد و جریان کم نیاز دارد جذب نیترات و فسفات نسبتا خوبی دارد اما به دلیل ضعیف بودن این گیاه برای نگهداری در آکواریوم آب شور پیشنهاد نمی شود.

گیاهان دریایی

گیاهان دریایی

گیاه انگوری

نگهداری از گیاه انگوری در آکواریوم های آب شور آسان است این گیاه جذب نیترات و فسفات بالایی دارد و می تواند آکواریوم شما را از این جهت بیمه کند این گیاه به مکمل آهن و نور مناسب نیاز دارد رشد این گیاه فوق العاده زیاد بوده بنابراین سعی کنید زودتر از 15 روز این گیاه را هرس نکنید. با قطع شدن شاخ و برگ ها مایعی ترشح می شود که می تواند جانداران ریز یا همان پلنکتون ها را از بین ببرد پس هنگام چیدن شاخ و برگ زیاده روی نکنید.

گیاهان دریایی

گیاه شویدی

این گیاه نگهداری نسبتا دشواری داشته و به نور زیاد و جریان کم نیاز دارد جذب نیترات و فسفات نسبتا خوبی دارد اما به دلیل ضعیف بودن این گیاه برای نگهداری در آکواریوم آب شور پیشنهاد نمی شود.

4.4/5 - (110 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.