متن دلخواه شما اینجا ...

علت شوری آب دریا

اسب آبی چیست + بررسی اجمالی اسب آبی (آیا اسب آبی خوراکی است)
فهرست

آیا میدانید علت شوری آب دریا چیست ؟ اکثر مردم، شوری آب دریاها را ناخوشایند می دانند و فکر می کنند که اگر آب دریاها شیرین بود، اتفاق بهتر بود. چرا آب دریاها شور است در حالیکه تمام رودخانه هایی که در روی زمین، به دریاها می ریزند، دارای آب شیرین هستند! چه کسی این نمک فراوان را در آب دریا ریخته است و چرا ریخته، پس این نمک از کجا آمده؟ آیا تمام شدنی نیست؟ در اینجا علت شوری آب دریا را خواهیم دانست.

بیشتر بخوانید : خرید ماهی تازه + ارسال به درب منزل

اگر آب دریا شیرین بود :

نکته بسیار مهم این است که مقاومت آب شور، در برابر فساد، از آب شیرین، بسیار بیشتر است. اگر آب اقیانوس ها شیرین بود، خطر فاسد شدن و گندیدن آنها، بسیار بود. اگر آب دریاها بگندند، زنده ای در کره زمین، باقی نخواهد ماند، بوی گند و تعفن آب، موجود زنده ای را باقی نخواهد گذارد. آبهای گندیده، بهترین مکان برای حشرات، بویژه حشره های سمی می باشند. آن وقت است که تجمع انبوه حشرات، نه نباتی را باقی خواهند گذارد نه حیوانی، نه انسانی. مقداری از نمك موجود در آب دریا از طریق فعالیتهای اتش فشانی در زیر آب وارد آن می‌شود اما قسمت اعظم این نمك مربوط به فرسایش پوسته زمین یا خاك می باشد.

 

املاح معدنی که در خاك وجود دارند در آب باران حل شده و از طریق رودخانه‌ها به دریاها منتقل می شوند. سپس در زمانی كه خورشید ساعت ها بر دریا می تابد بر اثر تابش نور خورشید قسمتی از آب دریا بخار شده، و نمكی كه در آن وجود دارد در آن باقی می‌ماند و این امر باعث می شد تا تراكم نمك موجود در آب به مرور افزایش پیدا کند. امروزه میزان املاح معدنی موجود در آب دریاهای آزاد جهان ۳.۵ درصد است كه سهم زیادی از آن را سدیم كلراید یا همان نمك طعام تشكیل می‌دهد، وجود این نمک های محلول در آب دریا آنقدری شور است که قابل خوردن نبوده و حتی برای زراعت نیز مناسب نیست. علت این شوری، وجود نمک های مختلف به خصوص نمک طعام می‌باشد.

 

اقیانوس شاید تنها جایی باشد که بتوان تمام عناصر را در آنجا به صورت یکجا پیدا کرد. از عناصر ساده شناخته شده تاکنون بیش از شصت نوع آن در آب اقیانوس ها شناخته شده و احتمال وجود بقیه چندان بعید به نظر نمی آید. مقدار مقدار بعضی از عناصر موجود در آب دریا ، به قدری کم است که بطور مستقیم تشخیص داده نمی‌شود، ولی وجود آن ها در اندام جانورانی که در دریا زیست می کنند ثابت شده است. وزن کل املاح موجود در آب اقیانوس ها را حدود چندین تن برآورد کرده‌اند. برای تصور بهتر این طور می توان بیان نمود که این املاح می‌تواند تمام سطح کره زمین را به ضخامت 45 متر بپوشاند و اگر فقط روی قاره‌ها قرار گیرد، ضخامت آن به 153 متر خواهد رسید.

4.3/5 - (84 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.