متن دلخواه شما اینجا ...

مهارت های بهبود فردی + تکنیک “نه” گفتن؟

مهارت-های-بهبود-فردی،-تکنیک-“نه”-گفتن-را-چگونه-می-توان-آموخت؟
فهرست

بهبود فردی – تکنیک “نه” گفتن

شما همیشه اجازه دارید هر زمان که کاری را نتوانستید انجام دهید به دیگران نه بگوببد و نیازی نخواهید داشت بابت انجام ندادن آن کار عذر خواهی کنید.

“نه” گفتن ک مهارت است و انجام دادن آن یک کار درست و اصولی می باشد، یکی از مهارت هایی می باشد که شما را از بسیاری از مشکلات در آینده راحت می کند.

اگر شما افرادی را می بینید که این مهارت را کسب نکرده اند مشکل از کودکی آن ها می باشد. این افراد تصور می‌کنند در صورتی که نیاز دیگران را برآورده نکنند نمی‌توانند مفید باشند یا شخصیت دوست‌ داشتنی در نظر گرفته نمی‌شوند. در واقع در ذهن این افراد این گونه می گذرد که با لطف های زیاد در رابطه با دیگرا آن ها را نسبت به خود مهربان نگه خواهند داشت.

هر شخص از دوران کودکی خود باید یاد بگیرد در برابر دیگران بتوانند «نه» بگویند؛ راحت نه بگویند تا بسیاری از مشکلات به پایان برسد. اگر از کودکی این مهارت شکل نگیرد تا بزرگسالی این مشکل همراه خواهد بود و عواقب آن تنها در برگیرنده خود فرد نیست و اطرافیان او نیز ممکن است دچار مشکل شوند و برخی افراد قدرتمند بتوانند از این افراد سوء‌ استفاده کنند. کسانی که نمی‌توانند در برابر خواهش‌های دیگران نه بگویند، بعد از مدتی خسته می‌شوند و استرس بیش از حدی را در زندگی خود تحمل می‌کنند.

از نه گفتن به فرزند خود احساس شرم نکنید

اگر کودک شما از شما چیزی درخواست کرد و شما به او پاسخ “نه” دادید این موضوع اصلا بد نیست بلکه بسیار هم مناسب است. کودک در همین سن یاد می‌گیرد بسیاری از چیزهایی که می‌خواهد قابل دستیابی نیست و یا باید برای آنها صبر کند. به این صورت فرد یاد خواهد گرفت که لازم نیست به تمام کارهای دیگران جواب مثبت دهد و به راحتی “نه” می گوید چون یاد گرفته که هر کاری شدنی نیست.

نه گفتن به کودک هیچ کار شرم‌ آور و ناراحت‌ کننده‌ای نیست و کودک را برای وارد شدن به جامعه‌ای که هر روز ممکن است با درخواست‌ های غیر معمول مواجه شود آماده می‌کند.

 

مهارت نه گفتن در بهبود فردی

 

خودتان را مجاز بدانید نه بگویید

اکثر کسانی که فاقد این مهارت هستند تصور می کنند تا می‌توانند باید به دیگران لطف کنند تا موجب رنجش دیگران از خود نشوند. باید به این افراد گفت این موضوع با مهربانی کاملا متفاوت است. شما اجازه دارید هر زمان که نتوانستید کاری را انجام دهید در جواب دیگران نه بگویید.

نیازی نیست برای این کار از کسی عذرخواهی کنید. خ شما می توانید خیلی راحت بگویید «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم» یا «در این زمان وقت کافی برای انجام کار شما را ندارم». پس از آن هم نیاز نیست عذرخواهی کنید چرا که این تصمیم شما بوده است. اگر عذر خواهی های ادامه‌ دار داشته باشید فرد درخواست‌ کننده خود را محقق می‌داند که بار دیگر درخواست داشته باشد و این‌ گونه کار برای شما سخت می‌شود.

خط قرمزهای خود را مشخص کنید

همیشه در ذهن خود خط قرمز هایی را ترسیم کنید. نیازی نیست خط قرمزهای شما را بدانند. این مسائل تنها مربوط به خود شماست. ممکن است نکشیدن سیگار خط قرمز شما باشد و برخی دوستانتان اصرار کنند همراه آنها سیگار بکشید. سعی کنید روی خط قرمز خود بمانید؛ می‌توانید آن محل را ترک کنید و یا راحت بگویید که سیگار نمی‌کشید.

این کار شاید دشوار به نظر برسد ولی زمانی که شما این کار را تمرین کنید بعد از مدتی به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. در نوجوانان مسائل این چنینی زیاد دیده شده و امکان دارد نتوانند در آن زمان نه بگویند و بعدها مشکلاتی برای آنها بوجود آید . سیگار کشیدن، رابطه با جنس مخالف، مصرف مواد مخدر، شرکت در بازی‌های قمار و شرکت در مجالس غیرقانونی از جمله پیشنهادهایی است که در سنین  نوجوانی به همدیگر  مشاهده  می‌شود. وقتی خط قرمزهای شما مشخص باشد‌ به راحتی می‌توانید پیشنهادهای خارج چهار چوب را رد کنید.

تکنیک‌های متقاعد کردن را بشناسید

برخی افراد برای متقاعد کردن  شما راه‌ های زیادی دارند که نیاز است با آنها آشنا باشید. برخی افراد اگر یکبار از شما درخواست کنند و نه بگویید دومین بار با لحن دیگر و روش دیگری موضوع را مطرح می‌کنند. حتی امکان دارد برای چندین بار دیگر هم این موضوع را مطرح کنند تا شما را متقاعد کنند که کار مورد نظرشان را برای آنها انجام دهید. برخی افراد نیز ممکن است کارهایی که قبلا برای شما انجام داده باشند را به شما گوشزد کرده تا شما متقاعد کنند که این کار را برای آنها انجام دهید.

بیاد داشته باشید که نیاز نیست به دلیل دینی که نسبت به این فرد حس می‌کنید هر کاری که داشته باشد را برایش انجام دهید. همیشه سعی کنید روی تصمیم خود بمانید برخی کارها را با هر دینی نیز نمی‌توان انجام داد.

قبل از اینکه درخواست را بپذیرید زمان بخواهید

در برخی  مواقع موارد برخی لازم است زمانی که کسی از شما خواسته ای دارد مدتی روی آن خواسته فکر کنید و اگر زمان کافی برای انجام آن کار را داشتید یا مغایرتی با خط قرمزهای شما نداشت آن را انجام دهید.

۲۴ ساعت زمان بخواهید که فکر کنید. کمتر از این زمان به نتیجه نرسید که کار را انجام دهید. بعد از فکر کردن قطعا تصمیم عاقلانه‌ای می‌گیرید که مثبت و منفی بودن آن اهمیتی ندارد و مهم این است که شما عاقلانه و هوشمندانه با آن برخورد کرده‌اید. فرد درخواست‌ کننده نیز این موضوع را درک خواهد کرد.

خیلی واضح نه بگویید

شما نباید حس و حال بدی داشته باشید بلکه خیلی ساده و راحت به این موضوع نگاه کنید و بگویید «نه نمی‌توانم این کار را انجام دهم». سعی کنید این نه را خیلی واضح بگویید که فرد درخواست‌ کننده بداند این تصمیم قطعی شماست. تردید کردن و تلاش برای دور شدن از مساله موجب می‌شود فرد فکر کند می‌تواند روی ذهن شما کار کند و برای بار دیگر این پرسش یا درخواست را مطرح کند.

نه گفتن را تمرین کنید

شاید به نظر احمقانه باشد ولی باید از یک جایی تمرین کنید تا یاد بگیرید. روبه‌روی آینه بنشینید و تصور کنید فردی از شما درخواستی داشته و شما نمی‌توانید آن کار را انجام دهید و سعی کنید نه بگویید. تمرین کنید از چه زبان بدنی باید برای این کار استفاده کنید.

نه گفتن به فرزند هیچ کار شرم‌ آور و ناراحت‌ کننده‌ای نیست و کودک را برای وارد شدن به جامعه‌ای که هر روز ممکن است با در خواست‌های غیر معمول مواجه شود آماده می‌کند.

مهارت نه گفتن در بهبود فردی

شما برای نه گفتن نیازی به دلیل ندارید

برخی افراد تصور می‌کنند برای نه گفتن در جواب دیگران باید حتما یک دلیل قانع‌ کننده داشته باشند. در حالی که این‌ گونه نیست و شما به هر دلیلی که برای خودتان محترم است می‌توانید به پیشنهادهای دیگران نه بگویید. نیازی به آوردن بهانه‌های واهی نیست چرا که فرد درخواست‌ کننده متوجه این موضوع خواهد شد. پس سعی نکنید همه افراد را از خود راضی نگه دارید و گاهی نیاز است برخی افراد بدانند که نمی‌توانند روی کمک شما حساب کنند.

به عقب برنگردید

اگر در مواقعی پیشنهاد فردی را رد کردید دیگر به عقب بر نگردید و تصمیم خود را تغییر ندهید. روی تصمیم خود پایبند باشید و بدانید تصمیم درستی گرفته‌اید.

وقتی به این تصمیم فکر می‌کنید ممکن است عذاب وجدان داشته باشید که چرا نه گفتید، در حالی که تصمیم درستی گرفته‌اید و نگرانی در مورد آن بی‌ مورد است. به خودتان اعتماد داشته باشید و اجازه دهید دیگران نیز روی حرف‌هایی که از شما می‌شنوند اعتماد و یقین داشته باشند.

بهبود فردی- کنار آمدن با گذشته

فراموش کردن زمان گذشته، چه ترک یک رابطه اعتیاد آور باشد یا غم از دست دادن یکی از عزیزان، یکی از سخت ترین کارهاست.

با اینکه ممکن است بدانید که این رابطه چقدر برای شما دردناک است و برای سلامتی و آرامش خودتان هم که شده باید آن را کنار بگذارید، اما هنوز برای گفتن «خداحافظ» مشکل دارید. آسان نیست، اما راه های عملی برای فراموش کردن گذشته تان وجود دارد.

قبل از اینکه بخواهید از رابطه خود خداحافظی کنید، لازم است که با خاطرات و تجربیاتتان روبه رو شوید. اگر با اشتباهات خود دست و پنجه نرم می کنید، باید مسئولیت اعمالتان را بپذیرید.

۶ قدمی که برای فراموش کردن گذشته وجود دارد شامل موارد زیر است:

۱ –  برای فراموش کردن  گذشته باید  و خاطراتتان ابتدا احترام بگذارید یعنی در مورد آنها بنویسید، نقاشی بکشید و در موردشان حرف بزنید.

۲ –اگر   احساسات و عواطف مربوط به خاطرات دردناکتان را دور بریزید و آنها فراموش کنید، خواهید دید که از این پس چقدر احساس آرامش خواهید داشت.

۳ – با درصورتکسانی که در خاطرات شما مشترک هستند صحبت کنید و برای فراموش کردن گذشته تان به عقب برگردید و موضوع را در ذهن خود و همانجا تمام کنید.

۴ – احساسات واقعیتان را با کسی در میان بگذارید. اگر صلاح است به آنها اعتراف کنید. برای فراموش کردن گذشته تان باید احساساتتان را بروز دهید. اگر باید با اشتباهاتتان کنار بیایید، باید تقصیر یا گناهتان را گردن بگیرید.

۵ – شما برای اینکه بتوانید گذشته خود را فراموش کنید باید آسیب پذیر باشید پس عذر خواهی کرده و طلب بخشش کنید.

۶ – برای کنترل پرخوری ها، اعتیاد یا آسیب رساندن به خودتان به خاطر گذشته دردناکتان کمک بگیرید. برای فراموش کردن گذشته باید غرور را کنار بگذارید.

فراموش کردن عزیزان، چه همسرتان باشد که از او طلاق گرفته اید، چه فرزندتان باشد که فوت کرده، چه خواهر یا برادرتان باشد که از شما دور شده یا هر کس دیگری، بسیار مشکل است.

فراموش کردن گذشته نیاز به تلاش و انرژی بسیار دارد. مطمئن باشید که بعد از این گذشته دردناک نه تنها می توانید به زندگیتان ادامه دهید بلکه عاقل تر، آرام تر، و متمرکز تر خواهید بود.

فراموش کردن گذشته یعنی چه؟

فراموش کردن گذشته یعنی قبول کردن این موضوع  که برای تغییر گذشته کاری از دستتان برنمی آید: در مواجهه با شکستتان شما هرچه از دستتان بر می آمده، انجام داده اید. باید بدانید که تا جاییکه می توانسته اید خوب، مهربان و مؤثر بوده اید. اگر قرار بود به عقب برگردید مطمئناً نمی توانستید کاری بیش از آن انجام دهید. پس باید گذشته را فراموش کنید.

فراموش کردن گذشته یعنی خود را برای اشتباهاتتان ببخشید: فکر کردن دوباره به آنچه که می توانستید یا باید انجام می دادید هیچ اثری ندارد. اگر با اشتباهاتتان درگیر هستید یا شکست خورده اید ، سعی کنید خودتان را ببخشید.

فراموش کردن گذشته یعنی افکارتان را بشناسید: اگر می بینید که مدام درگیر گذشته هستید، با ملایمت افکارتان را به زمان حال برگردانید. سعی کنید این عادت را کنار بگذارید که مدام به اشتباهات گذشته تان فکر کنید.

فراموش کردن گذشته یعنی به ذات زمان اعتماد کنید: زمان می گذرد و شما هم باید از گذشته بگذرید. زخم هایتان به مرور التیام می یابند و فقط جای آن بر جا می ماند.

فراموش کردن گذشته یعنی ارتباطات جدید ایجاد کنید: لازم نیست که حتماً یک گروه دوست تازه پیدا کنید. می توانید یک دوستی جدید را با یکی از همکارانتان شروع کنید یا یکی از همسایه ها را برای شام به خانه تان دعوت کنید. اگر درمورد شکست هایتان با کسی حرف بزنید راحت تر می توانید با آنها کنار بیایید.

فراموش کردن گذشته یعنی در مکالماتتان به دنبال تعادل باشید: خیلی مهم است که دردها و ناراحتی هایتان را با دیگران قسمت کنید اما به همان اندازه مهم است که به زندگی دیگران هم علاقه نشان دهید.

فراموش کردن گذشته یعنی یک دنیای تازه را تجربه کنید: شروع به تحصیل در یک رشته تازه کنید یا یک سرگرمی جدید پیدا کنید. برای فراموش کردن گذشته باید به دنبال جهت های تازه باشید.

فراموش کردن گذشته یعنی زمان خود را در اختیار دیگران قرار دهید: فرصت های بیشمار تازه ای وجود دارد که به شما کمک می کند با گذشته تان خداحافظی کنید. از منطقه امنتان بیرون بیایید. وقتتان را با کسانی بگذرانید که شادتان می کنند و از بودن با آنها لذت می برید.

وقتی می خواهید یک رابطه را فراموش کنید باید به طور جدی فکر کنید که آیا عاقلانه است که باز با آن فرد وقت بگذرانید یا باید همه چیز را به طور کل فراموش کنید. شاید هنوز عاشق او باشید یا از شما سوء استفاده کرده باشد و در افکار و احساساتتان سردرگم شده باشید. ایجاد یک وقفه، عاقلانه ترین راه ممکن است. از این طریق می توانید راحت تر فراموش کنید.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.