اخبار جدید آبزیان / کاهش قیمت و تقاضا برای خرید آبزیان با شیوع کرونا در چابهار و کنارک
سرپرست گروه پایش صنایع شیلاتی و توسعه بازار آبزیان شیلات سیستان و بلوچستان گفت: تا کنون در هیچ یک از تحقیقات علمی انتقال کرونا از طریق آبزیان به انسان اثبات نشده اما تقاضا برای خرید آبزیان تازه با شیوع این ویروس کم شده و شاهد کاهش قیمتها در بازار هستیم. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بهزاد امیری جمعه نهم اظهار کرد: تغذیه سالم یکی از ابعاد زندگی سالم بوده و مصرف آبزیان شاخص مهمی برای سلامت هر جامعه است. وی افزود: سازمان جهانی بهداشت با توجه به تأثیر مهمی که آبزیان بر سلامت انسان و پیشگیری از بروز بیماریها دارند مصرف ۲ بار ماهی در هفته را توصیه میکند.
سرپرست گروه پایش صنایع شیلاتی و توسعه بازار آبزیان شیلات سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: خرید ماهی و مصرف آبزیان شاخص مهمی برای سلامت هر جامعه است، به آن دسته از شهروندانی که نگرانی و حساسیت بالایی در این زمینه دارند پیشنهاد میشود از محصولات بستهبندیشده و کنسروی که توسط واحدهای صنایع شیلاتی با بهترین کیفیت تولید و به بازار کشور عرضه میشوند استفاده کنند. وی ادامه داد: با توجه به پروتکلهای بهداشتی که با همکاری سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای توزیع و عرضه محصولات تازه خام دامی ارائهشده مردم میتوانند محصولات شیلاتی را کامل پخته و به راحتی مصرف کنند.
امیری یکی از مهمترین اصول برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را تقویت سیستم ایمنی بدن بیان کرد و افزود: محصولات شیلاتی سرشار از ویتامین D، سلنیوم و منبع غنی امگا ۳ از مواد مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند که میتواند در شرایط کرونایی مؤثر باشد.
اخبار جدید آبزیان / جمع آوری ادوات مخصوص صید ماهیان خاویاری در سفید رود
۱۰۰ قلاب از نوع قرماق ویژه صید غیر مجاز ماهیان خاویاری از رودخانه سفیدرود کشف و ضبط شد. به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، جعفر میرزایی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آستانه اشرفیه گفت: با دریافت گزارش صید ماهیان خاویاری از سوی صیادان غیر مجاز در رودخانه سفید رود، ماموران یگان حفاظت پس از حضور در محل و جستجو در مسیر رودخانه موفق شدند تعداد دو رشته دام حاوی ۱۰۰ عدد قلاب از نوع قرماق را کشف و جمع آوری کنند.
او افزود: قرماق نوعی دام غیر مجاز است که فقط برای صید ماهیان خاویاری و غضروفی استفاده میشود و به صورت رشتهای است افقی که در مسیر تردد آبزیان تعبیه میشود و از آن معمولا بین چهل تا پنجاه عدد، بسته به طول رشته، قلابهایی به صورت عمودی آویزان است که در هنگام برخورد ماهیان خاویاری با دام، این قلابها در بدنشان فرو میرود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آستانه اشرفیه گفت:هرگونه صید با ادوات صیادی همچون سالیک، ساچوق و قرماق در این رودخانه ممنوع است و ماهیگیرانی که قصد دارند به صورت تفریحی صید کنند با دریافت پروانه و فقط با قلاب ماهیگیری میتوانند به این کار اقدام کنند. جعفر میرزایی در پایان تصریح کرد: رودخانه سفید رود اصلیترین زیستگاه و محل تولید مثل ماهیان غضروفی یا خاویاری است که به دلیل شرایط اکولوژیکی ویژه آن، سالیانه در فصل زادآوری میزبان تعداد زیادی ماهی خاویاری آماده تخم ریزی است.
اخبار جدید آبزیان / تولید میگو به ۳۰ هزار تن می رسد؛ چشم انداز روشنی پیش روی صادرات نیست
قاسمی گفت: رصد مزارع پرورش میگو حاکی از آن است که تولید میگو به ۳۰ هزار تن برسد. ارسلان قاسمی مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تولید میگو اظهار کرد: امسال وضعیت تکثیر و پرورش میگو همانند مدت مشابه سال قبل است. او افزود: با توجه به شیوع بیماری لکه سفید میگو در مراکز تکثیر تا حدودی در تامین بچه میگو با مشکل مواجه هستیم که امیدواریم هر چه سریعتر این مشکل حل و فصل شود.
قاسمی درباره چشم انداز صادرات آبزیان و میگو بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا نگرانی اصلی در بخش صادرات است چرا که عمده میگو پرورشی برای صادرات تولید میشود. این مقام مسئول ادامه داد: اگرچه تولیدکنندگان به بهانه شیوع ویروس کرونا تولید را تعطیل نکردهاند، اما هم اکنون پیشبینی دقیقی راجع به وضعیت صادرات نمیتوان کرد و باید منتظر ماند و دید که در ۲ تا ۳ ماه آینده چه اتفاقی در بازار میافتد. به گفته او، رصدها از مزارع حاکی از آن است که تا پایان سال تولید میگو به ۳۰ هزار تن برسد.
مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان افزود: به طور کلی بحث مواد غذایی و محصولات کشاورزی به ۲ دسته تقسیم میشوند که یک دسته آن کالاهای اساسی همچون نهاده های دام و طیور هستند و دسته دیگر کالاهایی هستند که امنیت غذایی و سلامت انسان را در بردارند. او در پایان با بیان اینکه در شرایط فعلی شیوع ویروس کووید ۱۹ تامین امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: در شرایط فعلی بسیاری از کشورها برای کالاهای اساسی ممنوعیت صادرات گذاشتند و در مقابل بسیاری از کشورها شرایط واردات کالاهای مورد نیاز را سهل کردهاند به طوریکه با اطمینان ۷۰ تا ۸۰ درصدی همانند گذشته نمیتوان چشم انداز روشنی از صادرات ترسیم کرد.