متن دلخواه شما اینجا ...

نتایج اثبات شده خواص ماهی برای بیماری ام اس در سال 2020

نتایج اثبات شده خواص ماهی برای بیماری ام اس در سال ۲۰۲۰
فهرست

بیماری فلج چند گانه یا ام اس (MS) یک مشکل مغزی و نخاعی است. این بیماری می تواند علائم مختلفی را برای بیمار ایجاد کند. در اکثر موارد، در ابتدا عوارض بیماری ام اس به تناوب ایجاد شده و بر طرف می شوند. با گذشت زمان، بعضی از این علائم ماندگار شده و می توانند ناتوانی فرد را به همراه داشته باشند. هر چند هیچ درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد، داروها و درمان بیماری ms به روش های مختلف می توانند تعداد دفعات عود بیماری و علائم و ناتوانی های مربوط به آن را کاهش دهند.

این بیماری یک اختلال خود ایمنی در بدن انسان است. این شرایط به معنی این است که سلول های سیستم ایمنی بدن که بطور عادی به باکتری ها، ویروس ها، و سایر موارد مانند آن حمله می کنند، در این بیماری به خود بدن فرد حمله می نمایند. هنگامی که بیماری فعال شود، بخش هایی از سیستم ایمنی که عمدتاً به آنها سلول های T گفته می شود، به غلاف میلین عصب که فیبرهای عصبی در مغز و ستون فقرات را در بر گرفته، حمله می کنند. این شرایط باعث ایجاد لکه های التهاب کوچک و آسیب دیدگی بر روی این غلاف می شود. احتمالاً عوامل مشخص باعث فعال شدن سیستم ایمنی و عملکرد آن بطور نادرست می شود. یک تئوری مطرح شده در این رابطه به وجود عامل ویروسی یا سایر فاکتورهای محیطی اشاره داد. این فاکتورها می توانند بر وضعیت بعضی افراد که سیستم ایمنی آنها دارای شرایط ژنتیک خاص است، تاثیر گذاشته و باعث ابتلا به این بیماری شوند. با ابتلا به بیماری، التهاب ایجاد شده اطراف پوسته یا غشای عصب باعث می شود فیبرهای عصبی آسیب دیده نتوانند عملکرد مناسب خود را انجام دهند و به این ترتیب علائم بیماری پیشرفت می کند. هنگامی که التهاب ایجاد شده در این پوسته توسط بدن شناسایی شود، غلاف میلین آسیب دیده ممکن است توسط بدن ترمیم شده و بهبود پیدا کند. به این ترتیب فیبرهای عصبی فعالیت خود را مجدداً آغاز می نمایند. به هر حال، التهاب یا آسیب دیدگی مجدد می تواند جراحت های کوچک (اسکلروز) در غشای میلین ایجاد نماید و بطور دائمی باعث وارد شدن آسیب به فیبرهای عصبی شود. در بعضی افراد مبتلا به این بیماری، چند ناحیه کوچک از جراحت در مغز و ستون فقرات ایجاد می شود. این جراحت ها بعضی مواقع پلاک نامیده می شوند.

بیماری ام اس

بیماری ام اس

غذاهای مفید برای ام اس

برخی از این توصیه‌های مرتبط با تغذیه و غذاهای مفید برای ام اس به شرح زیر است:

پروبیوتیک‌ها

محققان معتقدند تنظیم فلور روده با استفاده از پروبیوتیک‌ها ممکن است برای مبتلایان به ام اس مفید باشد. همچنین پروبیوتیک‌ها با ارتقای سطح باکتری‌های مفید روده به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

فیبر

فیبر در خوراکی‌های گیاهی همچون میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات موجود است. این خوراکی‌ها سلامت بدن را از راه تامین غذای باکتری‌های روده، عادی‌سازی حرکت روده و حفظ سلامت قلب تامین می‌کند.

ویتامین D

ویتامین D برای تمامی افراد ضرورت دارد اما برای مبتلایان به ام اس به طور مخصوص سودآور است. این ویتامین ممکن است رشد و تمایز سلول‌های مختلف را تنظیم کند. همچنین شواهدی وجود دارد که ویتامین D خاصیت حفاظتی برای مبتلایان به ام اس دارد. بیشتر نیاز بدن به ویتامین D از راه قرار گرفتن در معرض نور خورشید تامین می‌شود.

بیوتین

بیوتین نوعی ویتامین B است که ویتامین H هم خوانده می‌شود. این ترکیب به طور معمول در خوراکی‌هایی همچون تخم‌مرغ، مخمر، جگر و قلوه پیدا می‌شود. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های حاوی بیوتین به حفظ سلامت مبتلایان به ام اس کمک می‌کند.

اسیدهای چرب اشباع نشده

شواهد مختلفی در مورد تاثیر احتمالی رژیم‌های غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده در مبتلایان به بیماری ام اس وجود دارد، اما مشخص است این ماده به سلامت بدن و کنترل التهاب کمک می‌کند. همچنین به گفته متخصصان، مبتلایان به بیماری ام اس باید از مصرف چربی‌های اشباع شده، خوراکی‌های فرآوری شده و سدیم پرهیز کنند.

در حالت ایده‌آل، یک رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری یا درمان ام اس باید دارای خصوصیات زیر باشد:

سرشار از آنتی اکسیدان برای مبارزه با التهاب سرشار از فیبر برای کمک به حرکات روده کلسیم و ویتامین D کافی برای مبارزه با پوکی استخوان حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی برای مبارزه با خستگی و ارتقای سلامتی محدودیت غذاهای ملتهب کننده.

خوردن ماهی خطر بیماری ام اس را کاهش می دهد

بیماری ام اس

ماهی برای بیماری ام اس – نتایج یک تحقیق بین‌المللی نشان داده که خوردن ماهی، حداقل یک‌بار در هفته یا یک تا سه بار در ماه به‌ علاوه‌ استفاده از مکمل‌های روزانه روغن ماهی می‌تواند به کاهش خطر بیماری مالتیپل اسکلروزیس (ام‌.اس) مرتبط باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که اسید های چرب امگا 3 در ماهی می‌تواند نقش مؤثری در این خصوص داشته باشد. اگر می خواهید اطلاعات کاملی درباره ی اسیدهای چرب امگا 3 داشته باشید می توانید به متنی که قبلا در این باره منتشر شده مراجعه کنید.

به گزارش ایسنا و به نقل از هفتادمین نشست سالانه آکادمی نورولوژی آمریکا که در لس‌آنجلس برگزار شده، “مالتیپل اسکلروزیس” بیماری سیستم عصبی مرکزی است که ارتباط بین مغز و دیگر بخش‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ام‌.اس، سیستم ایمنی بدن به میلین‌ها حمله می‌کند. میلین‌، ماده‌ی سفید ساخته‌ شده از چربی‌ است که اعصاب را جدا کرده و از آن‌ها محافظت می‌کند. این امر می‌تواند پیام‌های بین مغز و دیگر قسمت‌های بدن را مختل کند. علائم ام‌.اس شامل خستگی، بی‌حسی، مورمور شدن یا مشکل در راه رفتن است. اولین اپیزود علائم ام‌.اس، که حداقل 24 ساعت ادامه می‌یابند، به‌عنوان سندروم ایزوله‌ی بالینی شناخته می‌شوند. متأسفانه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای ام‌.اس وجود ندارد.

“آنیته لانگرگولد”، پزشک و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا در این خصوص می‌گوید: “نشان داده شده است که خوردن ماهی‌ای که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 باشد فواید متنوعی برای سلامت دارد. بنابراین ما می‌خواستیم ببینیم آیا این اصلاح ساده در سبک زندگی، یعنی خوردن منظم ماهی و استفاده از مکمل‌های روغن ماهی، می‌تواند خطر ام‌.اس را کاهش دهد یا خیر. برای این مطالعه، پژوهشگران رژیم 10153 نفر را با میانگین سنی 36 سال و پیش‌زمینه‌های متنوع، مورد بررسی قرار دادند. برای حدود نیمی از آن‌ها ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی تشخیص داده شده بود.

از شرکت‌کنندگان درباره ‌ی میزان ماهی‌ای که به‌طور معمول می‌خورند سؤال شد. دریافت میزان زیاد ماهی به‌صورت خوردن یک وعده ماهی در هفته یا خوردن یک تا سه وعده در ماه به‌علاوه‌ استفاده‌ روزانه از مکمل‌های روغن ماهی تعریف شد. دریافت میزان کم ماهی نیز به‌صورت خوردن کمتر از یک وعده ماهی در ماه و عدم دریافت مکمل روغن ماهی تعریف شد. البته خوردن میگو، سالمون و ماهی تن نیز در این تحقیق به‌عنوان خوردن ماهی درنظر گرفته شد.

بیماری ام اس

نتایج پژوهش نشان داد که در مقایسه با آن‌هایی که کمتر از یک‌بار در ماه ماهی می‌خوردند و از مکمل‌های روغن ماهی استفاده نمی‌کردند، مصرف میزان بالای ماهی، با 45 درصد کاهش خطر ام.‌اس یا سندروم ایزوله‌ی بالینی ارتباط داشت. این پژوهش همچنین به 31 واریانت ژنتیکی در یک خوشه ژنی انسان نظر داشت که سطوح اسیدهای چرب را تنظیم می‌کنند. پژوهشگران دریافتند که حتی بعد از به‌حساب آوردن دریافت بالای ماهی، دو مورد از این 13 واریانت بررسی‌شده با خطر پایین‌تر ام‌.اس مرتبط بودند که می‌تواند به این معنی باشد که برخی افراد در زمینه‌ی تنظیم سطوح اسیدهای چرب، دارای مزیت‌های ژنتیکی هستند.

سعی کنید در هنگام خرید حتما به نکاتی در ظاهر ماهی توجه کنید تا ماهی با کیفیت خریداری کنید، با خرید و تنوع در مصرف آبزیان از خرید ماهی سفید گرفته تا میگو و ماهی آزاد و گنجاندن آن در برنامه غذایی خانواده ضمن پیشگیری از بیماری ها از عناصر و ریز مغذی های بسیار مهم در غذاهای دریایی بهره مند شوید.

طبق گزارش اخیر محققان، افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری «ام اس» قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان موسسه تحقیقاتی کایسر در کالیفرنیا جنوبی دریافتند افرادی که حداقل هفته ای یکبار ماهی- یا یک تا سه مرتبه در ماه ماهی خورده و هر روز مکمل روغن ماهی مصرف می کنند- در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در ماه، ماهی می خورند و مکمل روغن ماهی هم مصرف نمی کنند، ۴۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند.
دکتر «آنت لانگر گود»، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «مطالعه ما یک فایده دیگر رژیم غذایی دریایی را نشان داد.»

بیماری ام اس، بیماری سیستم عصب مرکزی است. این بیماری ارتباط بین مغز و بقیه بدن را مختل می کند. یکی از علائم اصلی این بیماری از بین رفتن میلین، یک ماده چربی که عصب را پوشانده و از آن محافظت می کند، است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به اشتباه به میلین حمله کرده و آن را نابود می کند. مطالعه فعلی شامل بیش از ۱۱۰۰ فرد از منطقه کالیفرنیای جنوبی با میانگین سنی ۳۶ سال بود. نیمی از آنها مبتلا به ام اس در مراحل اولیه و نیم دیگر مبتلا به سندروم بالینی جدا شده (CIS) بودند. CIS به عنوان اولین مرحله از حمله های ام اس شناخته می شود که به شبه ام اس هم معروف است.

ماهی مفید برای بیماری ام اس

این مطالعه همچنین شامل بررسی ۱۳ گونه ژنی در انسان بود که وظیفه شان تنظیم میزان اسیدهای چرب بود. دو ژن از این ۱۳ گونه ژنی با کاهش ریسک بیماری ام اس، بدون توجه به میزان مصرف ماهی، مرتبط بودند. لانگر گود در ادامه می افزاید: «اسیدهای چرب امگا۳ دارای خاصیت ضدالتهاب و محافظت کننده عصبی بوده که دارای پتانسیل حفاظت در مقابل ابتلا به ام اس هستند.» وی تاکید می کند خوردن ماهی یا غذاهای دریایی به مراتب بهتر از دریافت امگا۳ از مکمل روغن ماهی است. شما با استفاده از انواع ماهی و همچنین خرید میگو و استفاده از آن در برنامه های غذایی خود سلامتی را به خودتان هدیه داده اید.

بهترین مواد غذایی برای بیماران مبتلا به ام اس

غذاهای سرشار از ویتامین D

بین کمبود ویتامین دی و بیماری ام اس رابطه ی مستقیم وجود دارد. همانطور که می دانیم منبع اصلی ویتامین D  نور مستقیم خورشید است. برای جلوگیری از پیشرفت و یا کند شدن بهبود این بیماری از غذاهای سرشار از ویتامین دی یا مواد غذایی غنی‌شده با ویتامین D بیشتری بخورید و یا از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

گوشت‌های بدون چربی

برای مصرف گوشت در وعده های غذایی بیماران ام اس باید از مرغ‌های ارگانیک، بوقلمون یا قسمت‌های بدون چربی گوشت در حد اعتدال، استفاده کرد. دکتر روی سوانک و همچنین دکتر جان مک دوگال توصیه می‌کنند سطح چربی را زیر ۲۰ گرم در روز نگه دارید؛ زیرا تحقیقاتشان نشان می‌دهد دریافت بسیار کم چربی در رژیم غذایی می‌تواند پیشرفت بیماری را در برخی بیماران متوقف کند.

دانه های غلات 

جو، برنج قهوه‌ای و کینوآ نمونه‌های خوبی از غلات کامل و سبوس‌دار هستند که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید. خوردن غلات کامل به جای آرد تصفیه شده یا کیک‌های فرآوری شده باعث افزایش فیبر، حفظ قند خون پایدار، بهبود عادات سالم روده و کمک به رفع خستگی در MS می‌شود.

میوه‌های تازه

یبوست در افراد مبتلا به ام اس دیده می‌شود. انواع میوه‌ها را برای دریافت فیبر بیشتر به منظور افزایش حرکت روده‌ها و جلوگیری از یبوست میل کنید. علاوه بر این، خوردن غذاهای کامل مانند میوه به جای قندهای تصفیه شده می‌تواند به تثبیت قند خون و مبارزه با خستگی نیز کمک کند. نکته‌ی دیگر این که میوه‌ها مخصوصاً میوه‌های قرمز و بنفش حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که با رادیکال‌های آزادی که ممکن است موجب تخریب میلین شوند، مبارزه می‌کنند.

سبزیجات

فیبر تاثیر به سزایی در رفع یبوست دارد. سبزیجات برگ سبز، اسفناج، کلم، کلم بروکلی، کلم برگ، مواد غذایی پر فیبری هستند که به رفع یبوست کمک کرده و قند خون را تثبیت می‌کنند. یک رژیم غذایی لبریز از سبزیجات به حفظ وزن سالم و جلوگیری از بروز سایر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند. رژیم غذایی کم چرب و پر فیبری که توسط دکتر “روی سوانک” توصیه می‌شود با استفاده از سبزیجات و یک رژیم غذایی که اکثر آن را گیاهان تشکیل می‌دهد و چربی‌های حیوانی در آن بسیار کم است، محقق می‌شود.

ماهی‌های چرب

میزان مصرف و خرید ماهی تازه حاوی امگا ۳ مانند سالمون، ساردین، ماهی تن، ماهی قزل‌آلا و ماهی خال‌مخالی را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. آن‌ها اسیدهای چرب خوبی دارند که می تواند از التهاب جلوگیری کرده و برای متعادل کردن رژیم غذایی اغلب افراد که معمولاً از نظر اسیدهای چرب امگا ۶ بیشتر است، مفید هستند. عدم تعادل بیش از حد نسبت اسیدهای چرب امگا ۶ به امگا ۳ می‌تواند باعث فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی بدن شود و این یک معضل در مولتیپل اسکلروز است. البته از آنجایی که طب سنتی سردمزاجی را عامل ابتلا به ام اس می‌داند بهتر است هنگام تهیه‌ی ماهی از ادویه‌های گرم و خشک استفاده کنید و بعد از آن هم از مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما و چای زنجبیل استفاده کنید.

روغن‌های گیاهی

به جای روغن‌های اشباع شده مانند کره یا روغن‌های قنادی از روغن زیتون، روغن شاهدانه یا روغن بذر کتان استفاده کنید. این روغن‌ها دارای چربی‌های اشباع ‌نشده سالمی هستند که به کاهش کلسترول و کاهش التهاب کمک می‌کنند.

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.