متن دلخواه شما اینجا ...

راه کارهایی برای رفع استرس و اضطراب در زمان بیماری / کرونا ویروس

راه کارهایی برای رفع استرس و اضطراب در زمان بیماری / کرونا ویروس
فهرست

سلامت روان در بیماری کرونا – شیوع هر بیماری مانند کرونا ویروس که جامعه با آن درگیر شده دلهره آور می باشد و می تواند روی سلامت روان افراد تاثیر منفی بگذارد . همین استرس و نگرانی باعث می شود تا سیستم ایمنی شما ضعیف شود و نتیجه بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار بگیرید

بنابراین، در هنگام بیماری شما در کنار رعایت کردن موارد بهداشتی باید مراقبت هایی برای حفظ سلامت جسم و روان خود داشته باشید که این موارد در ادامه مطالب آورده شده است .

سعی کنید خبر ها را تنها از یک منبع معتبر پیگیر شوید و از شایعات و کانال های غیر تخصصی دوری کنید.

اگر شما اطلاعات خود مراقبتی صحیح را دریافت کنید این احساس را دارید که اوضاع در کنترل است و همین امر باعث می شود تا شایعه و حرف های ضد و نقیض اضطراب شما را بیشتر نکند

شما باید اخبار را فقط از سایت سازمان بهداشت جهانی و یا منابع بهداشت و درمان کشور خود پیگیری کنید تا دچار اضطراب ناشی از اخبار نادرست نشوید .

جویای احوال نزدیکان خود شوید تا آرامشتان حفظ شود:

شما می توانید برای حفظ آرامش خود در زمان استرس، از حال دوستان و عزیزان خود خود مطلع شده تا حمایت عاطفی بین طرفین برقرار شده تا موجب حس خوب و آرامش خاطر در وجود شما شود .

برنامه مشخصی برای فعالیت روزانه خود جهت حفظ آرامش داشته باشید:

این امر طبیعی است که شما هنگامی که در خانه قرنطینه شده اید یا توصیه شده است از خانه خارج نشوید، احساس کسالت، خستگی و افسردگی در شما به وجود آید. برای دوری از استرس در زمان شیوع بیماری هایی نظیر کرونا :

تکنیک های آرامش بخش برای مدیریت استرس را فراموش نکنید.

حتی اگر به معنی 30 دقیقه رقص یا ورزش در خانه هم باشد فعالیت داشته باشید.

از رژیم غذایی سالم و مناسب تبعیت کنید.

سلامت روان در بیماری کرونا – فرضیه سازی نکنید:

هر شخصی که دچار سرفه می شود؛ مبتلا به کرونا نیست و یا هر شخصی که بی حال است دچار بیماری عفونی نمی باشد. این فرضیه سازی و قضاوت کردن بی مورد افراد شما را دچار نگرانی می کند.

از قواعد پیشگیری همچون زدن ماسک، استفاده از دستکش و ضدعفونی دست ها پیروی کرده ولی خیلی نگران نباشید.

حفظ آرامش در بیماری کرونا

مقالات مرتبط : نحوه ی ارتباط موثر پزشک و بیمار و تاثیر عالی آن در بهبودی

به دنبال اخباری که بیش از حد است نگردید :

خبری به شما رسیده است که ویروس کرونا در حال شیوع است. دستورالعمل های بهداشتی و اصول خود مراقبتی نیز به شما آموزش داده شده است. همین کافی است!

اینکه هر روز و هر لحظه آخرین اخبار مربوط به تعداد مبتلایان و قربانی ها را مرور کنید، چیزی جز به خطر انداختن سلامت روان در انتظار شما نخواهد بود.

برای سلامت جسمیتان لازم است که به طور کامل خود را از اخبار دور نکنید، اما زمان و تعداد آن را محدود کنید.

روی زمان حال زندگی کنید

همیشه در حالتی که خطر وجود دارد، نگرانی و استرس شما درباره ی آینده و ترس از آنچه که چه پیش خواهد آمد بیشتر است و سلامت روان شما دچار اختلال شده است، این احساس خود عاملی است که باعث ناتوانی افراد در پیشگیری از بیماری می شود.

بهتر است اجازه ندهید بیکاری تمام وقت شما را پر کند بلکه با تقسیم کردن روز خود به بخش های کوچک برنامه های منظم داشته باشید و روز را با دیدن فیلم و خواندن کتاب پر کنید.

جهان امروزی آنقدر هم که این روزها به نظر می رسد جای خطرناکی نیست.

شرایطی که اتفاق افتاده موقتی است، اما تاثیر این استرس و نگرانی در روان فرزند تان امکان دارد دائمی باشد و به جا بماند . با فرزند تان صحبت کنید و به او بگویید که ترس و نگرانی وجود ندارد و سپس روش های مراقبت بهداشتی را به او آموزش دهید و به کودکتان اطمینان دهید که اگر این موارد را درست رعایت کنند خود و خانواده در سلامت کامل باقی خواهند ماند.

مراقب سلامت روان کودکان باشید:

کودکان شما تنها چهره ی نگران شما را درک می کنند و موارد بهداشتی که شما انجام می دهید را می بینند، آن ها هیچ درکی از آمار و ارقام و عوارض بیماری ندارند.

نگذارید تصویر آمبولانس و آمار مرگ و میر در خانه حرف اول شود یا مدام تصویر بیماران مبتلا به کرونا در ICU دیده شود زیرا این تصویر را برای فرزند تان القا می کند که جهان جای خطرناکی شده است و همه افراد، بیمار و خطرناک هستند.

 

سلامت روان کودکان در زمان بیماری کرونا

مقالات مرتبط: با این روش ها به راحتی بر استرس غلبه کنید

سلامت روان کارکنان حوزه بهداشت در مقابله با کرونا

روبرو شدن با چنین بیماری و عفونتی در این مقیاس بزرگ، نیروهای درمانی را تحت فشار روانی و جسمی شدید قرار داده است. برای مبارزه درست با این بیماری، کارکنان حوزه بهداشت باید در بالاترین سطح سلامت روان و روحیه قرار داشته باشند.

در مبارزه با این ویروس، کارکنان حوزه بهداشت از جمله پزشک پرستار و نیروهای خدماتی درمانگاه ها و بیمارستانها در خط مقدم قرار دارند .

آنها حتی زمانهایی با کمترین امکانات حفاظتی جان خود را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار داده اند تا سلامت جسمی مردم و جامعه در خطر نباشد این افراد را میتوان همچون فرماندهان و سربازان جنگ نان برد. برای تقویت روحیه و توان سربازان چه کاری انجام می دهید؟

همانطور که در خاطرات جنگ بسیار از روحیه گرفتن سربازان از حمایت های دریافتی از سوی مردم توضیح داده شده است در شرایط پرفشار و استرس شیوع بیماریها از جمله بیماری کرونا، نیز باید نیروهای بهداشتی را حمایت گرده وپشتیبان آنها باشیم و به آنها روحیه بدهیم.

خوب است از فضای مجازی برای روحیه دادن به کارکنان حوزه بهداشت استفاده کنید و برای آنان پست های تقدیر و تشکر ارسال کنید. فداکاری های آن ها را یاد کنید و به آنان پیام های امیدبخش ارسال کنید.

آن ها در زمان استراحت می توانند این هشتگ های امید بخش را دنبال کنند و توان دوباره ای بگیرند هر چند آنان در شرایط سخت کاری مبارزه با کرونا به سر می برند.

در نوشته های خود، تقدیر از نیروهای پنهان از جمله متخصصان رادیولوژی، بهیارها و نیروهای خدماتی بیمارستان ها را فراموش نکنید. مقابله با این ویروس پزشکان و پرستاران در مرکز توجه هستند. اما بدون حضور آزمایشگاهیان تشخیص به مشکل برمی خورد.

از این رو، اهمیت دارد که نشانه های افسردگی را در خود پیگیری کنید:

  • تحریک پذیری
  • ناتوانی یا عدم تمایل در استراحت کردن
  • گریه در تنهایی
  • هجوم افکار منفی در مورد بیماری
  • ناراحتی بیش از حد به خاطر مرگ و از دست رفتن بیماران

در صورت امکان از خودتان، ساعت های استراحت، غذا و محیط (اگر شرایط در حد معقول خوب است) فیلم برداری کنید و برای خانواده بفرستید. از حال آنان باخبر شوید.

حرف زدن با خانواده و اطمینان از سلامت همه به شما کمک می کند که روحیه خودتان را حفظ کنید.
با همکارانتان چند دقیقه ای را در روز به شادی اختصاص دهید. شنیدن یک آهنگ شاد، رقص و آهنگ خواندن را برای مبارزه با افسردگی فراموش نکنید.

از خودتان یک کلیپ شاد ضبط کنید و به دیگران روحیه بدهید.

در نهایت از مشاور یا روانشناس کمک بگیرید. به اشتراک گذاری داستان ها و اتفاقاتی که در این مدت بر شما گذشته است، به تخلیه فشار روانی کمک می کند.

حفظ سلامت روان شما به کنترل بیماری کرونا کمک شایانی می کند. شما امید بیماران هستید و سلامتتان در اولویت قرار دارد.

از خودتان محافظت کنید.

تصور نکنید که شما در سخت ترین دوره جهان زندگی می کنید. فراموش نکنید که از عمر بشر در روی زمین زمان گذشته است و جهان حوادثی سخت تر از این را به خود دیده است.

شاید مشهورترین آنها همه گیری جذام و طاعون خیارکی در قرون وسطی باشد که تقریبا یک سوم جمعیت اروپا را از بین برد.

جهان بارها شیوع وبا و انواع ویروس های خطرناک از جمله ایدز را تجربه کرده است.

همه این دوران های سخت با کنترل و رعایت نکات بهداشتی گذشته اند. دوره شیوع ویروس کرونا نیز همانند تمام قبلی ها می گذرد. مراقب باشید که با نگرانی و اضطراب بیش از حد به سلامت روان تان آسیب نزنید.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.