متن دلخواه شما اینجا ...

نکاتی در رابطه با بسته بندی گوشت

نکاتی در رابطه با بسته بندی گوشت
فهرست

بسته بندی هنر و علم آماده سازی مواد غذایی برای انبار کردن و فروش می باشد و  یا به به عبارتی دیگر بسته بندی پوششی  است که سلامت و کیفیت کالای درون خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می کند.

بهترین برند فرآورده های گوشتی و پروتئینی کدام است؟

فرآورده های گوشتی مانند انواع سوسیس، کالباس، ناگت، همبرگر و …. نقش پر رنگی در برنامه غذایی ما دارداغلب افراد جامعه در گروه های سنی مختلف طرفدار طعم و مزه این فرآورده های گوشتی هستند. تغییر سبک زندگی خانواده ها و کمبود زمانی که همه ما با آن مواجه هستیم نیز از دیگر دلایل بالا رفتن میزان استفاده از این نوع محصولات می باشد. استفاده از فرآورده های پروتئینی بی کیفیت و غیر استاندارد می تواند بسیار خطرناک باشد. محصولاتی که به صورت زیر زمینی تهیه می شوند و مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند از مواد اولیه نامرغوب و گوشت های دور ریختنی و … تولید می شوند. زمانی که از مضرات سوسیس و کالباس صحبت می شود، این نوع محصولات مد نظر هستند.

البته مصرف بیش از حد بهترین برند فرآورده های گوشتی و پروتئینی نیز مانند استفاده بیش از حد از هر ماده ای می تواند مضر باشد. زیرا این نوع از فرآورده های پروتئینی و گوشتی دارای کالری خیلی زیاد و میزان زیادی نمک و چربی هستند. محصوات فیله شمال دارای بهترین کیفیت از نظر تازه بودن مواد اولیه است به همین جهت محصولات شرکت فیله شمال مورد تأیید وزارت بهداشت می باشند. این شرکت محصولاتی با نام تجاری زدبازار نیز تولید می کند. شما می توانید با شماره های موجود در سایت زدبازار با کارشناسان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

 

بسته بدی گوشت

بسته بدی گوشت

تاریخچه بسته بندی گوشت و فرآورده های آن  :

تا قبل از جنگ جهانی دوم گوشت را بسته بندی نمیکردند  و لاشه ها به مغازه ها انتقال می یافت و به مصرف کننده  فروخته میشد.در جنگ جهانی دوم برای اولین بار گوشت را میان کاغذ گذاشته و طناب پیچ می کردند. در سال ۱۹۴۷ کمپانی dupont ، سلوفان را تولید و از آن برای پوشش گوشت استفاده کرد .در سال ۱۹۶۰  pvc  و سینی های استایرن در بسته بندی به کار رفت  ودر اواخر دهه ۱۹۶۰ گوشتها را در کیسه های خلاء بسته بندی می کردند.در سال ۱۹۷۰ اولین بار بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده برای گوشت به کار رفت و به مرور زمان و با افزایش جمعیت جهان در دهه های اخیر و نیاز بیشتر به مواد غذایی ، زمینه ایجاد تنوع را در غذا به وجود آورده و سبب شده است تا دانش های نوین در زمینه بسته بندی مواد غذایی پدیدار شوند تا به همگان کمک کنند که مواد غذایی را با حفظ سلامت و کیفیت در بازه زمانی بیشتری نگهداری کنند . گوشت به عنوان یکی ازپرمصر فترین مواد غذایی در دسترس بشر، از این قاعده مستثنی نیست و از طرفی به دلیل فسادپذیری بالا ،  باید آن را به رو ش های مناسب بسته بندی نمود و در زمان مقتضی به بازار عرضه کرد . مجموعه عملیات بسته بندی گوشت قرمز به منظور به تأخیر انداختن فساد ، بهبود خواص ارگانولپتیک ، افزایش زمان ماندگاری ، حمل ونقل آسان و بازارپسندی بیشتر آن است .

سیستم های بسته بندی مختلف :

۱ – سیستم بسته بندی  جهت نگهداری کوتاه مدت در سرما

۲ – سیستم بسته بندی تحت خلاء (VAC )  Vacuum  Packaging

۳ – سیستم بسته بندی تحت شرایط اصلاح شده  (MAP) agin Modified  Atmosphere Pack

۴ – سیستم بسته بندی با تزریق گاز   (G P )  Gas  Packaging

۵ –  سیستم بسته بندی های نوین شامل :

الف – سیستم بسته بندی فعال    (A P )   Active  Packaging

ب – سیستم بسته بندی هوشمند (I P)  Intelligent   Packaging

یک بسته بندی خوب و کارآمد باید دارای ویژگی های زیر باشد :

۱- بسته سوراخ یا پاره نباشد.

۲ –  بسته بندی طوری باشد که آب محتوی بسته را حفظ کند و از تبخیر آن جلوگیری کند.  (تبخیر آب گوشت باعث خشکی و کاهش وزنی آن می شود).

۳ – مواد به کار رفته در بسته بندی باید غیر سمی و محکم بوده و فاقد میل ترکیبی با گوشت باشند و هیچ گونه بویی نداشته باشند.

 ۴ – روکش های بسته بندی باید عایق خوب وکاملی باشند و کشش پذیری خوبی داشته باشند.

۵ – بسته بندی گوشت نباید دارای خونابه  باشد . ( برای جذب خونابه از ساشه جاذب رطوبت استفاده می شود. )

بسته بندی گوشت

فرايند فرآوري به این صورت می باشد که  ابتدا گوشت و مرغ در سبدهاي مخصوص گوشت و مرغ  در پيش سردکن و يا به صورت فله اي که دماي صفر درجه سانتي گراد مي باشد در انبار موقت قرار گرفته و پس از آن با سبدهاي حمل گوشت و مرغ  به سالن عمليات گوشت و مرغ  هدايت شده و در اين سالن تمامي عمليات فرآوري صورت مي گيرد و قطعات گوشت و  مرغ به دو صورت شامل گوشت و مرغ  با استخوان و گوشت و مرغ  بدون استخوان تفکيک شده و در ظروف يکبار مصرف قرار گرفته و روي ظروف يکبار مصرف با سلفون بسته بندي مي شوند، سپس توزين شده و جهت عمليات انجماد وارد پيش سردکن ثانويه مي شود و پس از نگهداري در دماي 10درجه سانتي گراد آماده عرضه به بازار (عرضه به صورت گرم ) يا نگهداري در تونل انجماد بمدت 4 ساعت و سپس نگهداري در سردخانه (عرضه به صورت سرد) مي باشند. و بقيه موارد که شامل پوست ، دل و جگر ، بال و گردن و اسکلت گوشت و مرغ  مي شود تفکيک شده و در سبدهايي جداگانه به بازار فرستاده مي شوند.

کارخانه ی فیله شمال فعال در زمینه ی بسته بندی انواع گوشت، مرغ و ماهی است. این کارخانه با دارا بودن به روز ترین تجهیزات آماده ی هر نوع همکاری می باشد. آدرس: گیلان- انزلی- شهرک صنعتی حسن رود . شماره تماس 09114552553 یا 01344404093)

خصوصیات ظروف بسته بندی مرغ و گوشت عبارتند از:

  • ظروف های بسته بندی مواد غذایی باید تاییده ی سازمان غذا و دارو را دارا باشند(پروانه بهداشت)
  • بدنه ظروف باید بدون هرگونه حباب و روزنه ایی باشد تا از فاسد شدن و تغییر رنگ دادن محصول جلوگیری کند.
  • رنگ ظروف باید یکدست و بدون هاله باشد
  • استحکام و ضربه پذیری بالایی داشته باشد ظرف هایی با کیفیت پایین(با مواد ضایعات) تولید شده در اثر ضربه و جابه جایی شکننده هستند.
  • قابلیت سیل وکیوم و سلفون شدن
  • تحمل دمای تونل انجماد و یخچال ها(ظروفی که با مواد بی کیفیت و غیربهداشتی تولید شده باشند در تونل انجماد میشکنند و خرد می شوند)
  • تحمل ضربه پس از تونل انجماد

بازار مصرف در ایران هر روز رقابتی تر و مشتریان سخت پسند تر می شوند در این بازار تنها تولید کنندگانی که توان رقابت کمی و کیفی و نوآوری را دارا هستند ماندگار خواهند بود.

بسته بندی

گوشت، یکی از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می شود. غنی بودن گوشت از پروتئین های ارزشمند و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن نظیر هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، متیونین، تریپتوفان و همچنین چربی ها که به عنوان یک منبع انرژی زا، برای بدن محسوب شده و حاوی اسیدهای چرب (اسد نیلولئیک، اسید لینولنیک و اسید آرشیدونیک)و مواد معدنی (فسفات ها و سولفات ها)و ویتامین ها (به خصوص ویتامین های گروه ب)و هیدرات کربن هستند. این ترکیبات نشان دهنده ی ارزش و اهمیت این فرآورده ی مهم در تغذیه ی انسان است.

مصرف سرانه گوشت

مصرف سرانه گوشت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین این عوامل، درآمد سرانه و عادات غذا خوردن ملل است. در بعضی از کشورها نیز مذهب عامل مهمی است. برای مثال در هندوستان گاو ،مقدس بوده و گوشت آن مصرف نمی شود. در کشورهای اسلامی گوشت خوک مورد استفاده قرار نمی گیرد. مصرف سرانه گوشت در آمریکا بالا و در حدود ۴۵ کیلو گرم است، در حالی که در اکثر کشورهای اروپایی، مصرف سرانه گوشت کمتر از ۳۰ کیلو گرم است و در چین مصرف سرانه گوشت کمتر از ۴ کیلوگرم است. مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طبق برآورد کارشناسان حدود ۱۳ الی ۱۴ کیلوگرم است .

بهداشت گوشت

یکی از مهمترین عواملی که در بهداشت گوشت، نقش اساسی را دارا است کشتارگاه ها هستند. در یک دسته بندی می توانیم کشتارگاه های دام را به سه دسته سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کنیم. در کشتارگاه های سنتی عملیات کشتار دام در وضعیت کاملاً غیر بهداشتی صورت می گیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاه ها به هیچ وجه توصیه نمی شود، این کشتارها از حیطه نظارت سازمان دامپزشکی خارج بوده و می توانند، عامل آلودگی و بیماری انسان باشند. کشتارگاه های نیمه صنعتی به کشتارگاه هایی اطلاق می شوند که عملیات پوست کنی دام، بر روی خط کشتار صورت می گیرد و بنابراین آلودگی ثانویه گوشت کم می شود ولی کشتارگاه های صنعتی که خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ایران رو به افزایش است، دارای چهار سیستم خط کشتار بهداشتی تجهیزات برودتی )پیش سرد کن، تونل، انجماد و سردخانه)،تصفیه فاضلاب و تبدیل ضایعات است.

این کشتارگاه ها از جنبه ی تهیه و فرآوری گوشت بهداشتی و سالم و با توجه به نظرات دقیق سازمان دام پزشکی مورد تایید هستند،به علاوه این که لاشه پس از کشتار و شستشو،مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت ۴ درجه سانتی گراد زیر صفر نگهداری شده و چنانچه سلامت آن پس از طی این مدت تأیید شود،بسته بندی شده و جهت عرضه به بازار مصرف می آید و چنانچه قرار باشد،گوشت به صورت منجمد نگهداری شود پس از عملیات بسته بندی در تونل انجماد که درجه حرارت آن حدود ۴۰ درجه سانتی گراد زیر صفر است،به مدت زمان لازم نگهداری می شود.چنین گوشتی قابلیت ماندگاری بالا (تا چند ماه)در سردخانه را دارد. بهجهت رعایت بهداشت توصیه می شود از خرید گوشت هایی که به صورت لاشه در قصابی ها عرضه می شود، خودداری شود، زیرا احتمال آلودگی ثانویه حتی پس از خروج از کشتارگاه وجود دارد .مصرف گوشت های قطعه بندی شده که در ظرفهای یک بار مصرف ارائه می شوند، باید حاوی برچسبهای نشان دهنده ی رعایت شرایط بهداشتی و نظارت دامپزشکی باشد.

نکاتی در مورد سلامتی گوشت

دام هایی که برای کشتار و تأمین گوشت در نظر گرفته می شوند،در معرض دو نوع آلودگی قرار دارند:

آلودگی های اولیه که شامل ابتلا به انواع بیماری های دامی یا مشترک بین انسان و دام است و آلودگی های ثانویه که در حین اعمال کشتارگاهی،حمل،نقل و عرضه در شرایط غیر بهداشتی رخ می دهد.گوشت در معرض آلودگی به انواع میکروارگانیسم ها قرار دارد.برای تشخیص بیماری در دام ها،شرط اصلی کشتار این دام ها در کشتارگاه ها و به خصوص در کشتارگاه های صنعتی و انجام بازرسی گوشت، قبل و بعد از کشتار، توسط بازرسان است. در صورت مصرف گوشت های کشتار شده در خارج از کشتارگاه، احتمال ابتلای انسان به آلودگی ثانویه افزایش می یابد.

هنگام خرید گوشت به چه نکاتی باید توجه شود؟

از خریداری و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز کشتار شده اند مانند گوشت های قطعه بندی شده فاقد مشخصات لازم،گوشت چرخ کرده آماده برای عرضه و لاشه های فاقد مهر کشتارگاه به طور جدی خودداری شود. عرضه و نگهداری گوشت باید در داخل یخچال های ویترین دار صورت گیرد و مقدار گوشت موجود در مغازه، متناسب با ظرفیت یخچال های موجود در فروشگاه باشد. گوشتی را که در خارج از یخچال نگهداری می شود، نباید خریداری نمود. گوشت چرخ کرده باید در حضور مشتری از لاشهی تایید شده با مهر دامپزشکی و در چرخ گوشت تمیز تهیه گردد.از خرید، گوشت چرخ کرده ای که در قصابی ها به صورت آماده عرضه می گردد و یا دارای بسته بندی مناسب با مشخصات بهداشتی کامل نیستند، باید خودداری کرد.

ویژگی های ظاهری گوشت قرمز سالم

گوشت سالم باید در کشتارگاه های مجاز تهیه شده و دارای مهر دامپزشکی باشد. ظاهر آن لزج، چسبنده و مترشح نباشد. خشک و یا چروکیده بودن گوشت از علایم نگهداری آن، در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی است. گوشت نباید دارای نقاط خونریزی و دانه های غیر عادی باشد. عضلات سفتی و قوام طبیعی خود را داشته باشد و با فشار و پس از برداشتن انگشت، به حالت اولیه برگردند.

بوی گوشت در حالت طبیعی و سلامت، بوی مخصوص لاشه های کشتاری است و هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، عفونت، گندیدگی، کپک  زدگی و یا تعفن، از علایم فساد گوشت است. رنگ طبیعی گوشت، با توجه به نوع دام کشتاری، صورتی متمایل به قرمز است، کم رنگ بودن گوشت ممکن، است علامت کم خونی و بیماری مزمن دام باشد. پر رنگ بودن و تیره رنگی گوشت علامت، عدم خروج  کامل خون در هنگام ذبح است که خود از علائم احتمالی ابتلای دام به بیماری عفونی و یا مرگ دام، قبل از کشتار است. هر گونه تغییر رنگ گوشت از قرمز به رنگ سبز، قهوه ای، خاکستری، سیاه، از علائم فساد گوشت تلقی می شود.

لاشه دام های کشتار شده باید در پایان عملیات کشتارگاهی، شستشوی کامل شده و بلافاصله در دمای ۰ الی۴ درجه سانتیگراد سرد شوند، بهترین روش نگهداری گوشت تازه، حفظ این دما تا هنگام مصرف است. از نظر بهداشتی، بهترین روش عرضه گوشت به صورت قطعه کردن و بسته بندی در ظروف مناسب بهداشتی و دارای برچسب حاوی کد بهداشتی بهره برداری دامپزشکی، نام و نوع فرآورده، نام و نشانی کشتارگاه، تاریخ تولید و انقضای مصرف و شرایط نگهداری گوشت است.

بسته بندی

خرید انواع گوشت

بسته گوشتی را انتخاب کنید که سرد بوده و در یخچال قرار گرفته باشد و ظرف و پلاستیک بسته بندی، آن پارگی نداشته باشد. دقت کنید که حتماً مشخصات بهداشتی روی بسته بندی درج شده باشد. در صورت امکان آن را در یک نایلون دیگر قرار داده و در آن را محکم ببندید تا در صورتیکه آب از آن نفوذ کرد، موجب آلودگی مواد غذای دیگر نشود. تقلبات گوشت چرخ کرده به یکی از روش های زیر می تواند صورت گیرد:

۱- استفاده از گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز کشتار شده اند.

۲- استفاده از پیه، دنبه و چربی های اضافی لاشه ها.

۳- استفاده از احشای دام های کشتاری مانند جگر سفید، پستان،طحال و یا سنگدان مرغ.

۴- افزودن رنگ های صنعتی )مجاز و یا غیر مجاز)برای قرمز نشان دادن گوشت.

۵- استفاده از گوشت لاشه های مرده و یا حتی گوشت سایر دام ها

بنابراین به شما توصیه میکنیم از مراکز معتبر سفارشات مده و جزئی خود را تهیه بفرمایید.

کارخانه ی فیله شمال فعال در زمینه ی بسته بندی انواع گوشت، مرغ و ماهی می باشد. این کارخانه با دارا بودن به روز ترین تجهیزات آماده ی همکاری می باشد. آدرس: گیلان- انزلی- شهرک صنعتی حسن رود . شماره تماس 09114552553 یا 01344404093)

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.