متن دلخواه شما اینجا ...

تهیه چرم از پوست آبزیان

تهیه چرم از پوست آبزیان
فهرست

طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که  تهیه چرم از پوست اکثر ماهیان نظیر (کوسه ماهی، نهنگ، ماهی کاد، سفره ماهی، گربه ماهی، ماهی کپور، ماهی آزاد) انجام شده است. خوب است بدانید که در میان ماهی ها کوسه دارای بهترین پوست جهت تولید چرم است و چرم تولیدی از پوست آن (shagreen) نام دارد. در ادامه با مراحل تولید چرم از پوست آبزیان بیشتر آشنا خواهیم شد. در برخی از کشورها پوست کوسه به عنوان غذا نیز خورده می شود اما بیشتر پوست کوسه برای تهیه چرم استفاده می شود. در گذشته از پوست کوسه برای صیقل دادن وسایل چوبی به عنوان سنباده استفاده می شده است. از چرم تولید شده از پوست کوسه ماهی در تهیه وسایل شیک مانند کیف دستی، کفش، چکمه، کمربند، جاکلیدی، کیف زنانه و مردانه، بند ساعت، جلد هفت تیر و دسته چاقو استفاده می شود.

کوسه هایی را که برای تولید چرم از پوست آن ها در نظر دارند باید جدا از کوسه هایی که گوشت آنها به منظور سرد و منجمد شدن مصرف می شوند، نگهداری کرد. به این دلیل که هر گونه آسیب و یا خشک شدن سطح پوست بر کاهش کیفیت پوست کوسه اثر می گذارد  و موجب اکسیداسیون آن می شود، از بین گونه های مختلف از کوسه ماهیان، بعضی گونه ها برای تهیه چرم بسیار بهتر می باشند از جمله کوسه ببری، سرچکشی، Short fin، dusky، sandbar و …. را می توان نام برد.

ترمیم سوختگی با استفاده از پوست ماهی

توجه داشته باشید که پوست ماهی فواید زیادی دارد و شما می توانید با استفاده از پوست ماهی سوختگی بدن را ترمیم کنید در نتیجه استفاده ماهی در هر شرایطی برا انسان مفید می باشد. توجه داشته باشید که متغذی از ماهی به علت فوائد زیادی که دارد می تواند در سلامت شما تاثیر زیادی داشته باشد. در انتها به شما پیشنهاد می کنیم ماهی های موجود در دسته بندی خرید ماهی تازه را مشاهده کنید.

پوست ماهیان خاویاری

عوامل بسیار زیادی تصور تولید چرم از پوست ماهیان خاویاری را ایجاد کرد عواملی چون: دسترسی به سواحل جنوبی دریای خزر و صید گونه های مختلف ماهیان خاویاری، نقاط برجسته و زیبا روی پوست، وضعیت فلس مناسب، ضخامت، مقاومت و انعطاف پذیری کافی. امروزه در مطالعاتی موفق به تولید چرم صحافی، چرم با نمای فانتزی و طبیعی و چرم کیفی و همچنین ترکیب این چرم با چرم پستانداران شده اند.

تولید چرم از پوست آبزیان

فرآیند تولید چرم از پوست آبزیان

مرحله اول جداسازی پوست می باشد. بهتر است ماهیان منجمد باشند زیرا هم باعث کیفیت بهتر پوست خواهد شد وهمچنین باعث تسهیل در کار می شود.

مرحله دوم خیساندن می باشد. که این مرحله برای برگرداندن آب از دست رفته و همچنین حذف اضافات و لکه های خون پوست را در محلولی از آب و اسید سولفوریک و مواد ضدقارچی قرار می دهند.

مرحله سوم کلسیم گیری می باشد. در این مرحله با استفاده از اسیدهای معدنی قوی صفحات استخوانی ریز و درشت پوست نرم می شود.

مرحله چهارم آهک زن می باشد. هدف از انجام این مرحله حذف تورم در بافت پوست که منجر به افزایش کیفیت محصول می شود.

مرحله پنجم لش زدایی نام دارد. این عمل باعث حذف زوائد همبندبی و گوشتی زیر پوست با استفاده از دستگاه لش زنی است.

مرحله ششم آهک زدایی است. با استفاده از اسیدهای آلی  اثرات شیمیایی آهک و رگه های آهک درون پوست را از بین می برند.

مرحله هفتم و مهم آنزیم دهی نام دارد. به منظور شل نمودن پوست انجام می شود زیرا اگر این مرحله انجام نشود پوست خشک و شکننده خواهد شد.

مرحله هشتم چربی گیری است. با استفاده از حلال های آلی صورت می گیرد.

مرحله نهم دباغی مقدماتی است. با محلول رلوگان فضاهای خالی بین پوست را پر می کنند.

مرحله دهم دباغی معدنی می باشد. با استفاده از اسید فرمیک و سولفات آلومینیوم انجام می شود.

مرحله یازدهم دباغی تکمیلی است.

و در نهایت مرحله دوازدهم عملیات تکمیلی است که پوست ها در سالن خشک و ضمن وجود هوای سرد گیره کشی و صاف میشوند.

4/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.