متن دلخواه شما اینجا ...

چرا نباید ماهی را با دوغ و ماست مصرف کرد؟

چرا نباید ماهی را با دوغ و ماست مصرف کرد؟
فهرست

طبع ماهی چیست؟

بغیر از پروتئین زیاد داخل ماهی امگا 3 به مقدار زیاد وجود دارد و به دلیل خواص زیاد گوشت ماهی و افزایش سلامتی شما باید این را در سبد غذایی خود قرار دهید. فراموش نکنید که طبع گوشت ماهی سرد است و باید از خوردن یک سی مواد و خوردنی ها در کنار آن صرف نظر کنید که مهمترین آنها ماست، دوغ و نوشیدنی های سرد است.

علائم خرابی و فاسد بودن ماهی

در صورتی که قصد خرید ماهی دارید حتما از طریق پوست، چشم و رنگ فلس ماهی از سالم بودن ماهی مطمئن شوید و در صورتی که ماهی خراب یا فاسد بود از خرید آن صرف نظر کنید. در این بخش مهمترین نشانه های ماهی خراب و فاسد را از ماهی سالم می نویسیم.

  • دقت داشته باشید که ماهی تازه هیچ گونه بویی ندارد و وجود بوی تند و بد نشان از خرابی و فاسد بودن گوشت ماهی است.
  • ماهی تازه چشمانی روشن و شفاف و براق دارد در حالی که چشمان مات، خاکستری رنگ نشان از وجود یک ماهی کهنه و فاسد دارد.
  • براقیت بدن ماهی تازه کاملا مشهود است در صورتی که ماهی فاسد یا مانده بدنی کدر مانند و بی رنگ و بی حال دارد.
  • چنانچه با انگشت خود روی بدن ماهی فشار دهید اگر به راحتی فرو رود نشان از فاسد بودن ماهی است و اگر ماهی تازه باشد مسلما گوشت آن سفت و خیلی راحت فرو نمی رود.

ماهی را با چی نخوریم؟

باید از خوردن یک سری مواد خوراکی در کنار غذای ماهی صرف نظر کنید در غیر این صورت باعث بروز مشکلات دستگاه گوراش می شود که در این بین مهمترین آنها ماست است که به هیچ وجه نباید  با ماهی بخورید چون  ضعف معده را به همراه خواهد داشت.

خوردن ماست کنار ماهی ممنوع

طبع ماهی سرد است و از آن طرف طبع ماست سرد می باشد بنابراین نمی توان همزمان این دو ماده غذایی را با هم بخورید چرا که باعث بروز ضعف شدید معده، افزایش سکته مغزی و حتی ایجاد آلرژی های از جمه سیاهی پوست پا، سوزش زیر پوستی و زیر ناخن می شود.

ماهی

ماهی

خوردن دوغ در کنار ماهی، هیچ وقت این کار را نکنید

بدترین نوشیدنی که در کنار ماهی نباید بخورید دوغ است در واقع خوردن دوغ و ماست با ماهی منجر به نفخ و ناراحتی های گوارشی و به خصوص در این بین باعث بروز اسهال شدید می شود.

خوراکی های ممنوع که نباید با ماهی بخورید

  • مصرف شیر و تخم مرغ
  • نباید ماهی را با سایر گوشت ها بخورید.
  • خوردن ماست و دوغ در کنار ماهی به هیچ وجه
  • از نوشیدن آب در زمان خوردن ماهی صرف نظر کنید.
  • کسانی که طبع سرید دارند توصیه می شود که ماهی نخورند.

با ماهی چی بخوریم؟

به دلیل طبع سرد ماهی در کنار غذاهای مرتبط با ماهی حتما ادویه جات گرم بخورید و برای جذب راحت آهن گوشت ماهی لیموترش استفاده کنید.

  • در این بین بهترین چاشنی در کنار گوشت ماهی را آب نارنج تازه با سیر می دانند.
  • چنانچه فشار خون دارید از خوردن مواد ترش مزه در کنار ماهی خودداری کنید.
  • بهترین وعده غذایی برای خوردن گوشت ماهی شام است.
  • در کنار ماهی بهتر است یک سری مواد غذایی چون گردو، زنجبیل، خرما و کنجد بخورید در غیر اینصورت امکان حمله قلبی وجود دارد.

چرا نباید ماهی را با هر غذایی بخوریم؟

مهم‌ترین دلیلی که باعث به وجود آمدن بحث‌هایی در رابطه با خوراکی‌های مجاز همراه با ماهی مطرح می‌شود، طبع سرد ماهی است. متابولیسم پایه در بدن که در واقع حداقل میزان انرژی لازم برای بدن است؛ توسط غده‌های لوزالمعده، تیموس و سورنال تنظیم می شود. با پر کار شدن این غده‌ها متابولیسم بالا می رود و با کم شدن فعالیت آن‌ها متابولیسم پایین می‌آید. بالا یا پایین بودن متابولیسم بدن، به عقیده‌ی طب سنتی، طبع یا طبیعت بدن شناخته می‌شود. افراد دارای متابولیسم پایین طبع سرد و افراد دارای متابولیسم بالا دارای طبع گرم هستند.

ماهی و ماست

ماهی و ماست

طبع بدن من سرد است یا گرم؟

افرادی که به وجود طبع در بدن معتقد هستند؛ راز بیشترین میزان سلامتی را در تنظیم طبیعت و مزاج غذاهایی که فرد مصرف می‌کند می‌دانند. به عقیده‌ی این افراد تعادل طبع بدن به معنای سلامتی بدن است. از نشانه‌های طبیعت گرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • این افراد بدن گرم‌تری دارند.
  • بدن آن‌ها بیشتر جوش می زند.
  • زودتر عصبی می شوند.
  • حساسیت‌های آنها بیشتر به شکل خارش یا پوست پوست شدن بدن بروز می کند.

 و افراد دارای طبع سرد:

  • پوست روشن‌تری دارند.
  • پرخواب‌تر هستند.
  • معمولاً در هضم غذاها مشکل دارند.
  • احتمال بروز بیماری‌هایی مثل پارکینسون یا  ام اس در آنها بیشتر است.

چه چیزی بخوریم تا سردی ماهی را بگیرد؟

مواد غذایی که برای ایجاد تعادل در طبع بدن، همراه با یک غذا مصرف می‌شود؛ مصلح آن غذا نامیده می شوند. ماهی جزء غذاهایی است که طبیعت سرد دارد. به این معنا که باعث پایین آمدن متابولیسم بدن می‌شود. بنابراین بهتر است همه به خصوص افرادی که به صورت طبیعی طبع سردی دارند؛ ماهی را با مصلح مناسب مصرف کنند تا بدن آنها به حالت عادی برگردد. خوراکی‌های مصلح ماهی، معمولاً غذاهایی هستند که طبع گرم دارند. در ادامه تعدادی از این خوراکی‌ها را معرفی می‌کنیم.

طعم‌دهنده‌های مناسب ماهی

هنگام طبخ ماهی، طعم‌دهنده‌هایی مثل آب لیمو یا آب نارنج که حاوی ویتامین C هستند؛ جذب پروتئین موجود در ماهی را به طرز قابل توجهی بالا می برند. البته توجه داشته باشید که طبع این طعم دهنده‌ها هم سرد است و اگر غذاهای ترش مزه دوست دارید باید به فکر مصلح آن‌ها هم باشید.

ادویه‌هایی مثل دارچین، فلفل قرمز، زنجبیل، فلفل سیاه و زیره سیاه به خاطر طبع گرمی که دارند مصلح ماهی محسوب می شوند علاوه بر این بوی ماهی را به طور کامل از بین می برند. پس استفاده از ادویه، علاوه بر همخوانی با طبع غذا، گزینه مناسبی برای افرادی است که به خاطر بوی ماهی از خوردن آن پرهیز می کنند.

بهترین کناربشقابی‌ها برای ماهی

یکی از بهترین کنار بشقابی‌ها برای ماهی، سبزیجات پخته است. در غذاهای ایرانی سبزیجات پخته به شکل سبزی پلو کنار ماهی ظاهر شده. سبزی‌هایی مثل تره، جعفری، شوید یا شنبلیله که در سبزی پلو استفاده می‌شوند طبع گرم دارند؛ بنابراین همراه با ماهی یکی از بهترین مصلح‌ها محسوب می‌شوند. علاوه بر این میتوانید با  ترکیب سبزیجاتی که طبع گرم دارند( سبزیجاتی مثل پیازچه، تربچه، ریحان یا مارچوبه) دستور پخت جذاب و جدیدی ابداع کنید. یکی دیگر از  جذاب‌ترین خوراکی‌هایی که می‌توان همراه با ماهی استفاده کرد  ترکیب گردو، کشمش، سیر، سبزی و ادویه در ماهی شکم پر است. تمام این مواد طبع گرم دارند و مصلح سردی طبع ماهی محسوب می‌شوند.

نوشیدنی‌ مناسب همراه با ماهی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم ویتامین c باعث جذب بهتر آهن در بدن می‌شود. بنابراین شربت آب لیمو و شربت نارنج می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای نوشیدنی‌های همراه با غذا باشند. همچنین می‌توانید از عرقیات گرم مثل عرق نعنا، عرق هل، عرق دارچین یا عرق نسترن برای درست کردن شربت استفاده کنید.

نکته: برای درست کردن شیرین‌کننده‌ی شربت، بهتر است از نبات استفاده کنید. چرا که شکر، طی فرایند سفید شدن با نوعی از مواد اسیدی ترکیب می شود که باعث پایین آمدن متابولیسم بدن می‌شود و خوراکی مناسبی برای همراهی با ماهی نیست.

نوشیدنی کنار ماهی

نوشیدنی کنار ماهی

بعد از خوردن ماهی چه دسری سرو کنیم؟

اگر به سفره‌های ایرانی، به خصوص در مناطق جنوبی کشور نگاه کنیم؛ همیشه کنار ماهی، دسرهایی ساخته شده از خرما سرو می‌شود. دسرهایی مثل خرما ارده، رنگینک با حلوا. همان‌طور که می‌بینید مواد تشکیل دهنده این دسرها همگی طبیعت گرم دارند. بدون شک نوشیدن یک چای گرم مطابق سلیقه ایرانی همراه با این دسرها پس از صرف ماهی بهترین انتخاب است.  اما اگر در سفره خود دنبال دسرهای فرنگی هستید؛ یک سالاد میوه تشکیل شده از پرتقال، انگور، انبه و موز به همراه سس عسل و کنجد می‌تواند گزینه مناسبی برای پس از خوردن ماهی باشد. از آنجا که شکلات هم طبع گرمی دارد دسرهای شکلاتی هم گزینه های خوبی هستند.

خرما کنار ماهی

خرما کنار ماهی

خوردن ماست و ماهی با یکدیگر چه مضراتی دارد؟

مصرف همزمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند برای شما بسیار مضر باشد. حتما شما هم تا حدودی با مواد غذایی که نباید با هم مصرف شوند آشنا هستید اما این بحثی گسترده در زمینه تغذیه ای است در این قسمت به مضرات خوردن ماست و ماهی با یکدیگر می پردازیم.

خطرات خوردن ماست و ماهی با یکدیگر:

مصرف همزمان ماهی با ماست به دلیل اینکه اسید لاکتیک موجود در ماست بر روی عصب پاراسمپاتیک اثر گذاشته و حالت لختی را در بدن به وجود می آورد به همین علت در مصرف غذاها تناسب با هم باید حفظ گردند. برخی از افراد نیز حساسیت خاص غذایی را دارند و امکان بروز بثورات پوستی در هنگام مصرف ماست با ماهی در آن ها وجود خواهد داشت،  ماهی های پرورشی و دیگر انواع ماهی ها دارای پروتئین کافی و ارزش غذایی بالا داشته و همگی دارای مقادیر کافی از ید و کلسیم می باشند. تعدادی از افراد با خوردن ماست یا دوغ همراه غذاهای حاوی ماهی موافق نبوده و معتقدند که سبب نفخ و ناراحتی گوارش می گردند که این مساله ارتباط زیادی با وضعیت گوارش شخص داشته و بعضی ها چنانچه ماهی را با دوغ یا ماست میل کرده دچار نفخ، اختلالات گوارشی و حتی گاه اسهال نیز می شوند.

برخی افراد دیگر در اثر خوردن این مواد غذایی با هم سردی دچار سردی می شوند ولی بعضی دیگر در اثر خوردن ماهی با ماست یا دوغ دچار هیچ نوع عارضه ای نمی گردند و بنابراین هر فردی باید با توجه به وضعیت دستگاه های بدن خود و به خصوص دستگاه گوارش خود نوع تغذیه اش را مشخص کنند. تعدادی از از افراد نیز حساسیت خاص غذایی داشته و امکان دارد که با خوردن این دو با هم بثورات پوستی بزنند و اینکه قدیمی ها برحسب تجربه می گفتند ممکن است لک بزنی و این دو را با هم نخورید که مطلب ثابت شده ای در طب وجود ندارد و عوارض پوستی چون با خوردن ماست وماهی مرض جلدی به وجود می اورد خیلی خطرناک است. بعد از خوردن ماست همراه با ماهی خارش بر روی جلد احساس می شود و کم کم سوزش در ناخن ها و زیر جلد احساس شده و سپس داخل رگ های خون قسمت آب سرد یا تیزابی در قسمت های مختلف بدن محسوس می شود و البته این دائمی نروده و حالت تناوبی داشته وحتی در بخش های مختلف جلد لک های سفید ایجاد کند که درمانی برایش کشف نشده.

همچنین ممکن است که برخی از قسمت های پوست در قسمت های پا تا یک زمانی سیاه رنگ می شود، اما بعدا به حالتی عادی بر میگردد. حساسیت جلدی دیگری نیز ممکن است در قسمت های بدن بوجود آید و در برخی از موارد آلرژی در افراد انقدر زیاد می شود که گاهی به مرگ افراد می انجامد. در کل ماهی و ماست هر دو دارای طبع سرد می باشند و ممکن بوده که برای افرادی که نسبت به سردی حساس می باشند مشکلاتی که به آن سردی یا ثقل می گویند به وجود بیاورد. مثل:سنگینی معده، دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش ترشحات دهان هنگام خواب و … برای رفع این عارضه ها استفاده از یک چیز گرم مانند چای نبات و یا چند عدد خرما ضروری است و البته لازم به ذکر است که بسیاری از افراد ماهی و ماست را با هم مصرف می کنند و برایشان مشکلی ایجاد نمی کند چون حساسیتی ندارند.

 

آیا میدانید که خوردن ماست و ماهی با یکدیگربرای سلامتی مضر است ؟

 

خوردن ماهی با ماست

 

پس در مصرف ماهی باید دقت داشت:

  • ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
  • ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه جات گرم، ماهی به صورت شکم پر) خورده شود.
  • مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
  • ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
  • افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سودآوی) از خوردن زیاد ماهی به شدت پرهیز کنند.
  • هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.

همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیمو ترش را نیز توصیه می کنند چون نه تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می کند البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی هایی چون لیمو ترش و انواع ترشی ها به همراه ماهی به دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند به خصوص برای افراد سرد مزاج توصیه نمی شود چون ضمن اینکه سبب بی حالی، ضعف و هضم سخت غذا می شود، تشدید کننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است. در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به خصوص شب هنگام خورده شود همراه با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید کننده ام اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی شمار و هم طبع گرمی دارند.

همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم مرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه ماهی منع شده زیرا تولید سودا می کند و بر خلق و خوی افراد تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری های مزمن، افسردگی و یبوست می شود. شما می توانید برای خرید ماهی کپور و خرید فرآورده های جانبی از ماهی همچون خرید سوسیس ماهی به سایت زدبازار مراجعه نمایید.

آیا ماهی غذای سلامتی است؟!

توصیه به جایگزینی گوشت های سفید و به ویژه گوشت ماهی، به جای گوشت های قرمز، همیشه از شاه بیت های علم تغذیه نوین بوده است.

طبع گوشت ماهی

طبيعت ماهی، سرد و تر است. ماهی های دريا و آب شور، سردی و تری كمتری دارند و  بعضي نسبت به بعضي گرم‌تر می‌باشند. ماهي نمك سود از هر نوع که باشد گرم و مایل به خشکی است و ماهی نمک سود کهنه، گرم و خشک می‌باشد.

روش انتخاب ماهی مناسب برای مصرف:

الف – اندازه و خصوصیات ظاهری

  •  بهتر است اندازه ماهی در بزرگي و كوچكي، سایز متوسط باشد.
  •  ماهی هایی که حرکت سریع و فلس زیاد دارند، گوشت مناسب تری دارند.
  •  گوشت ماهی نباید زیاد سفت باشد. بهترين حالت آن است كه گوشت ماهی تازه صید شده را بتوان با دست از هم جدا نمود. البته ماهی هایی که گوشت بسیار سستی هم دارند چندان مناسب نیستند.
  • اگر مجبور به استفاده از ماهی های سفت گوشت باشیم بهتر است انواع ریزتر(ریزتر از متوسط و نه بسیار ریز) را انتخاب کنیم و در ماهی های بسیار سست گوشت، انواع درشت تر را(درشت تر از حدّ متوسّط و نه بسیار درشت).
  •  ماهی نباید گوشت ليز یا پرچرب و یا به عکس، گوشت بسیار خشکی داشته باشد.
  •  تازه باشد: یعنی در همان روز مصرف صید شده باشد چراکه گوشت ماهی لطیف است و سریعاً دچار فساد می‌گردد.
  •  بوی بدی ندهد: منظور از این شرط، بوی عادی ماهی است؛ به این معنی که ماهی هایی که خیلی بوی ناخوشایندی دارند و زیادی بوی ماهی می دهند!! برای مصرف، مناسب نیستند. طبیعتا بوی بد ناشی از تازه نبودن ماهی و فساد آن، اجتناب قطعی از مصرف را لازم می کند. درواقع، ماهی خوب آن است که بوی بدی نداشته باشد، چه بوی بد ذاتی و چه بوی بد عرضی و ناشی از ماندگی و فساد.
  •  ماهی هایی که طبعا زود فاسد می شوند برای مصرف مناسب نیستند.

ب- خوبى و بدى ماهي ها بر اساس محيط زيست

ماهی های آب شیرین:

– زیستگاه های های مناسب: زیستگاه ماهی آب شیرین، باید دارای آب صاف و جاری باشد. آبگيرهاى سنگى، آب هايى كه بر ريگزار جارى هستند و آبگيرهاي شيرين، به شرط عدم آلودگی های زیست محیطی، ماهی های خوبی پرورش می دهند.

– زیستگاه های نامناسب:

آبگيرهایى که گل سیاهی دارند؛ مرداب ها و آب های راکد و ایستا؛ آب هاى بيابانى و زمين هاى پست؛ درياچه‏ هايى كه چشمه در آنها نجوشد و رودخانه ای به آنها نریزد؛ رویشگاه گیاهان نامناسب؛ آب بيشه‏ ها؛ آبهاى متعفّن و کثیف؛ قنات ها، گودال ها و چشمه هاى كوچك مکان هایی هستند که نباید از ماهی های آنها استفاده کرد.

ماهي هاى دريايى

عموما خوب هستند و گوشتی لطيف دارند. در این میان، ماهی های سواحل سنگی در اولویت هستند. البته این دیدگاه بدون درنظر گرفتن آلودگی های زیست محیطی فعلی دریاها و دریاچه هاست.

ماهی های مهاجر

ماهي هايى كه از دريا به سوى رودخانه‏ ها راهى مى ‏شوند، مثل قزل آلاهای غیرپرورشی، چون بر ضد مجراى آب در حركتند و بسيار باله مى ‏زنند، گوشت مفيدتری دارند.

ج- گزينش ماهى نسبت به خوراكى كه از آن تغذيه مى ‏كنند

ماهي هايى كه از ريشه گياهان خوب و مناسب مى‏ خورند بهتر از ماهي هايى هستند كه از ريشه گياهان بد يا از آت‏ و آشغال هایی كه مردم در آب مى ‏ريزند تغذيه مى ‏نمايند. چيزهايى كه مردم در آب ها مى‏ ريزند حتى اگر مواد خوبی باشد باز براى پرورش ماهى مناسب نيستند.

نکات مربوط به روش آماده سازی و طبخ

– گوشت دم و اطراف باله‌های ماهی به سبب حرکت زیاد آن نواحی لطيف‌تر است. گوشت اطراف ناف و پهلوی ماهی غليظ تر است. بهترین روش طبخ ماهي، كباب کردن روی آتش است كه برای معده سبك‌تر از بريان کردن در روغن می‌باشد. در منابع طبّ سنّتی بر این نکته تاکید شده که روش طبخ، در نتیجه حاصل از خوردن ماهی بسیار تاثیرگزار است. حالت هایی غیر از کباب کردن ازجمله خوردن ماهی نمک سود یا دودی، ماهی سرخ کرده و … به ویژه در صورت تکرار  مصرف، باعث تولید اخلاط فاسد و بیماری های گوناگون می شوند. البته در برخی منابع، مصرف شوربای ماهی از کباب کردن آن هم مفیدتر دانسته شده است.

نکته: خواباندن ماهی در آرد، قبل از سرخ کردن آن، اوضاع را بدتر خواهد کرد:

«آنچه در آرد ملتوت كرده بروغن بريان نموده باشند تشنكي بسيار آورد و دير از معده بكذرد…»

– افراد سرد مزاج باید ماهی را با ادویه گرم(مثل هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، فلفل، زیره، خردل، آویشن، گلپر، سیر، پیاز و …) میل کنند. این افراد اگر بر سرخ کردن ماهی اصرار دارند، بهتر است با شعله بسیار کم، آن را در روغن گاو(=روغن پاک= روغن زرد= روغن حیوانی= روغن کرمانشاهی) بریان کنند.

– مصرف ماهی با سردی هایی مانند سماق، آبغوره، سرکه و آبلیمو، تنها برای افراد بسیار گرم مزاج بلااشکال است. در این میان، سرکه بر سایر موارد ارجح است.

– هضم ماهی برای عموم مردم – به جز صاحبان معده های گرم و قوی- سخت است و لذا باید بعد از مصرف آن از گرمی هایی مانند خرما یا عسل یا گوارنده های گرم(مثل سیاهدانه، زنیان، آویشن، گل قند و …) استفاده کرد. طبیعتا مصرف سردی ها و غذاهای دیرهضم دیگر همراه ماهی(مانند انواع پلو، ماست، سالاد، نوشابه، دوغ، انواع ژله ها، دسرهای سنگین و …) کار هضم ماهی را بر معده، سخت تر و ضرر ماهی خوردن را افزون می کند. شما می توانید برای خرید ماهی سفید و انواع آبزیان به سایت زدبازار مراجعه نمایید.


2.8/5 - (5 votes)

One thought on “چرا نباید ماهی را با دوغ و ماست مصرف کرد؟

  1. علی says:

    تمام نظرات این دکتر غیر کارشناسی و فقط از روی متابهاست که هیج سنخیتی ندارد مثلا کوسه ماهی انقدر گرم است ک تخم مرغ رو سرخ میمنه بنده بجه بندرعباس بجه دریا عستم و هزاران ساله ک اجدادمپن کهبر که هیج بلمه جنان در قوای جنسی قوی هستند که هر شب سه بار با جهار زن میتونند کامیاب شوند نوش جون بندریا تهرانیا مردا سردند و مشکل دارند در روابط ما وقای خارج میریم دخترای زیبارو برای برونزی بودن مون و قپی بودند صف میکشند.خخخخ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.