متن دلخواه شما اینجا ...

فوت و فن های ماهیگیری را بدانید

فوت و فن های ماهیگیری را بدانید
فهرست

ماهیگیری ورزشی و یا ماهیگیری اسپرت به ورزشی گفته می شود که افراد بدون در نظر گرفتن جنبه اقتصادی و ارتزاقی آن به صید ماهی می پردازند. ماهیگیری که بسیار پرطرفدار است جز رشته های ورزشی مفرح شناخته می شود زیرا روح وجسم افراد را برای مدت ها تحت تاثیر قرار می دهد و با خارج نمودن احساسات و انرژی های منفی در ماهیگران نشاط و شادی را به ارمغان می آورد.برای پرداختن به ورزش ماهیگیری لازم نیست تمرینات سخت انجام دهید و بدن را تحت فشار قرار دهید.در حقیقت همین که ماهیگیری می کنید برای بدن کافی است. ورزش ماهیگیری شما را مدام به این سو و آن سو می کشاند. یافتن یک نقطه مناسب برای ماهیگیری مستلزم پیاده روی زیاد، عبور از رودخانه و حتی بالا رفتن از کوه و تپه است که همین مسئله عضلات پا را قوی می کند و درعین حال به فرد کمک می کند تا چندین کالری بسوزاند. از سوی دیگر همین فعالیت ماهیچه های قلب درگیر می کند و باعث میشود ضربان قلب بالا رود که به گردش خون و تقویت عملکرد قلب کمک میکند.

صید ماهی کپور در زمستان

ماهیگیری در فصل زمستان حال و هوای خاص خودش رو داره،! سد ها اکثرا ساکتند و فقط صدای پرندگان  مهاجر سکوت زیبای طبیعت رو میشکنه ! اگه قصد ماهیگیری در این فصل رو دارین قبل از هرچیزی برنامه سفرتون رو طوری تنظیم کنین تا شب رو حتما”خونه باشید ! اقامت در چادر در این فصل مشکلات و خطرات زیادی رو در پی خواهد داشت! اکثر دوستان یا سیستم حرارتی مناسبی ندارن یا اگه دارن خطر کمبود اکسیژن وگاز منوکسید کربن(co )درکمینشونه! در هر صورت جلوی ماهیگیرای آتیشی رو با این حرفها نمیشه گرفت و اگه یه ماهیگیری بزنه به سرش که بره ماهیگیری هیچ نیرویی کار ساز نخواهد بود و منصرف کردنش از محالاته!!!

بگذریم……..! ماهی کپور در اواخر پاییز  با آغاز کاهش دمای آب و شروع فصل زمستان بخصوص در سدها گروه های کوچک وبزرگی تشکیل میدن ورفته رفته در نقاط عمیقتر  متمرکز میشن البته کوچ ماهیها به نقاط عمیقتر به علت گرم بودن چند درجه ای آب این نقاط  نسبت به سایر نقاط کم عمق سدهاست ، ما خواب زمستانی رو در اکثر کپور ماهیان داریم بخصوص کپورهای ساکن در رودخانه ها و سدهایی با عمق کم! ولی در سدهایی که عمق آّب در نقاط عمیقش بالای 25 متر باشه در فصل زمستان هم میشه ماهیش رو صید کرد ! اگه دستگاه ماهی یاب و عمق سنج مناسب تهیه کنید و با قایقتون بتونین عمیقترین نقطه رو پیدا کنید شک نکنین صید ماهیتون حتمیه ! ریسه هاتون رو در عمیقترین نقطه فیکس کنید و اطراف ریسه ها کمی طعمه پاشی کنید بعد همراه لانسرها برگردین ساحل و کلاچ لانسرهاتون رو تنظیم کنین و بازر یا زنگوله هاتون رو به دقت نصب کنید .

یادتون باشه ماهی کپور در این فصل خیلی کند حرکت میکنه و طبیعتا”نوک زدنش هم مثل فصول دیگه نیست و به آرامی ریسه رو میکشه ! پس حواستون به کوچیکترین نوک زدنها باشه ! اگه احساس کردین نخ لانسرتون شل شده و صدای بازر رو نشنیدین نخ رو به آرامی کمی  جمع کنید بعد یک شوک ناگهانی در جهت عکس امتداد نخ بدین، اگه قلاب همراه طعمه هنوز در دهان ماهی باشه یا حتی کمی به بافت دهان ماهی گیر کرده باشه شانس صید کردن 70درصده! اگه ماهی ریسه رو حرکت داده و سپس رها کرده باشه که ماهی رو از دست دادین ! نخ رو سریع جمع کرده ریسه رو تنظیم  و طعمه رو عوض کنین . در فصل زمستان میزان اسانس و پودر سیر خمیر جوشانده تون رو کمی بیشتر کنین تا تنبل ترین ماهی ها رو هم جهت نوک زدن به طعمه تحریک کنین و در طعمه پاشی حتما” از ذرت وجوی تخمیر شده استفاده کنین! اگه از طعمه پاش فنری کنار ریسه هاتون استفاده می کنید ذرت یا جوی تخمیر شده را با آرد گندم و سویا  مخلوط کنین و ترکیب خمیری فوق رو با کمی ملاس و اسانس کپور ترکیب کنید و درون طعمه پاش قرار بدین.

 

آموزش ماهیگیری

آموزش ماهیگیری

 

لنسر چیست؟

لنس و یا لنسر ماهیگیری واژه ای است که در اصطلاح عامیانه به چوب ماهیگیری می گویند. لانسر (lancer) به معنای نیزه دار و نیزه انداز است و برای چوب ماهیگیری اصطلاحی غیر حرفه ای است و در ماهیگیری فقط کلمه لانسه و یا لانسه کشی وجود دارد. از لنسر های ماهیگیری می توانید مدل های مختلفی را جستجو و مشاهده کنید که هر کدام از آن ها با توجه به مدل خود در نوعی از آب ها و یا برای صید برخی از ماهی ها مناسب می باشند. البته به طور عمده کاربرد لنسر های ماهیگیری صید ماهی به منظور تجارت و یا حتی تفریح و ورزش می باشد. به همین دلیل از لنسر های ماهیگیری با هدف های مختلفی استفاده می شود. حال این موضوع را هم باید افزود که رایج ترین کاربرد لنسر ها در واقع برای صید ماهی به منظور تفریح و ورزش است. اکثر مردم ایران علاقه بسیار زیادی به ماهیگیری دارند و به همین خیلی از آن ها زمانی که به شمال و یا جنوب کشور سفر می‌ کنند در کنار سواحل، دریاچه ها و برخی از مناطق دیگر که ماهی و آبزیان وجود دارند به ماهیگیری مشغول می شوند. حال این موضوع را هم باید افزود که ماهیگیری با لنسر در ایران بسیار رایج و پرکاربر است. هر از گاهی برخی از مردم برای تفریح و ورزش و یا حتی تجارت از آن استفاده می کنند. هم چنین ناگفته نماند که ماهیگیری با لنسر در مازندران بسیار رایج است و خیلی از مردم مازندران و یا کسانی که برای تفریح به مازندران سفر می کنند به ماهیگیری با چوب نیز می پردازند.

با لنسر چه ماهی هایی را می توان صید کرد؟

این روز ها ماهیگیری دیگر یک حرفه تجربی نیست بلکه به یک صنعت تبدیل شده است. تلفیق علم و ابزار و هم چنین مهارت می تواند تأثیر بسزایی را در کسب موفقیت و پیشرفت های پیاپی داشته باشد. از ماهیگیری می توان به عنوان یک حرفه سودآور یاد کرد به شرط آن که افراد بتوانند با کمک بهترین روش های موجود این کار را انجام دهند.

بهتر است که بدانید با لنسر می توان در دریاچه، دریا و سواحل ماهیگیری کرد. هم چنین ماهیگیری با لنسر در سد نیز امکان پذیر است. حال این موضوع را هم باید افزود که با لنسر می توان انواع ماهی های بزرگ و یا حتی ماهی های کوچک را صید کرد. هم چنین می توانید به ماهیگیری با لنسر کپورض نیز بپردازید.

مطالب جامع برای افراد تازه کار در ماهیگیری

در سال های گذشته ماهیگیری با استفاده از یک نیزه و یا جسمی نوک تیز انجام می شد اما امروزه لنسرهای حرفه ای در سایزهای مختلف کار را تا حد زیادی ساده کرده اند، فقط کافی است بدانید چطور و کجا ماهیگیری کنید. در این بخش قصد داریم تا انواع آموزش ماهیگیری را به شما معرفی کنیم و تجهیزات لازم برای این کار را نام ببریم.

فوت و فن ماهیگیری برای تازه کاران

اگر همیشه در ذهنتان رویای زندگی کردن در منطقه ماهیگیری را داشته اید اما این کار را تابحال تجربه نکردید، در این مطلب ما را همراهی کنید. این مهارت برای هر سنی مناسب بوده و محدودیت خاصی برای افراد ندارد. همچنین باعث می شود که لذت زیادی از طبیعت ببرید. پیش از هرچیز فواید ماهیگیری را بدانید. قبل از هر چیز بهتر است که نیم نگاهی به این موضوع بیاندازیم که چرا طرفداران ماهیگیری زیاد می باشند؟

از بین بردن استرس

بسیاری از متخصصان و افراد با تجربه در این کار معتقدند که ماهیگیری می تواند استرس را از فرد دور کند. همچنین با آشنا شدن با طبیعت و محیط اطراف خود، ذهن شما از درگیری های روزمره منحرف می شود. در نتیجه استرس ها و فشارهای ذهنی کاسته می شوند. ماهیگیری علاوه بر از بین بردن استرس می تواند شبیه به مدیتیشن عمل کند و شما را از لحاظ روحی و جسمی آرام نماید.

ارتقای مهارت ارتباطی

قطعا افراد ماهیگیری را به تنهایی و تک نفره انجام نمی دهند. این کار به نوعی تیمی محسوب می شود. در نتیجه مهارت های ارتباطی و اجتماعی فرد را نیز ارتقا می دهد. ماهیگیری یک ورزش هیجان انگیز است که می تواند برای تمام سنین مناسب باشد. مثلا شما می توانید فرزندان و تمامی اعضای خانواده خود را به ماهیگیری دعوت کنید.

بیشتر بدانید: آیا می دانید عمیق ترین مکان در اقیانوس ها کجاست و چه ویژگی دارد.

آموزش ماهیگیری

فوت و فن ماهیگیری

آموزش ماهیگیری – انواع ماهیگیری

ماهیگیری از آب تازه

فرقی ندارد که از دریاچه، جوی، استخر، رودخانه یا هرجای دیگر ماهی بگیرید. ماهیگیری در آب تازه و شفاف برای افراد تازه کار بسیار مناسب است و به تجهیزات زیادی نیاز ندارد. تقریبا 40 درصد از ماهی ها به آب های تازه تعلق دارند. مثل ماهی سالمون، گربه ماهی باس یا نوعی ماهی خاردار دریایی و قزل آلا. حال خودتان انتخاب کنید که دوست دارید این ماهی ها را به صورت یخ زده از مغازه خریداری کنید یا اینکه آنها را از آب های تازه بگیرید.

ماهیگیری ساحلی

این نوع ماهیگیری می تواند در هر ساحلی انجام شود. بهترین حالت این است که این ساحل نزدیک به آب شور یا آب تازه باشد. البته این نوع از انواع قبلی نام برده شده قبلی کمی تخصصی تر است.

ماهیگیری آب نمک

این مورد نیز برای تازه کارارن مناسب است ولی به تجهیزات کمی خاص تر نیاز دارد. پس بهتر است قبل از این نوع ماهیگیری با یک فرد با تجربه صحبت کنید. مزیت این نوع ماهیگیری این است که ماهی های این نوع آب ها بسیار متنوع می باشند.

گرفتن و آزاد کردن

اکثر افراد ماهیگیری را برای مصرف شخصی انجام نمی دهند. به همین دلیل ماهی را بعد از گیر افتادن در قلاب، در آب آزاد می کنند. ماهیگیر در این شرایط باید احتیاط لازم را برای جدا کردن ماهی از قلاب انجام دهد.

ماهیگیری پروازی

این نوع ماهیگیری را می توان در آب های شور یا آب های شیرین انجام داد. در این حالت باید برای هر نوع ماهی روش و تکنیک خاصی را باید فرا بگیرید.

ماهیگیری ایستاده روی تخته

اگر عاشق هیجان می باشید، می توانید این نوع ماهیگیری را انتخاب کنید. این نوع ماهیگیری علاوه بر تفریح می تواند یک تمرین بسیار عالی برای کل بدن شما باشد.

ماهیگیری یخی

اگر عاشق هوای سرد می باشید، می توانید ماهیگیری در یخ را انتخاب کنید. یخ باید آنقدر ضخیم باشد که بتوانید روی آن راه بروید. در نتیجه باید تجهیزات شما خاص تر باشد. همچنین ممکن است به یک دیلم برای شکافتن یخ نیاز پیدا کنید.

ضروریات ماهیگیری

اگر برای اولین بار است که ماهیگیری می کنید، نیاز به آموزش های آن چنان پیچیده ای ندارید. فقط کافی است که چند مرحله را رعایت کنید.

مجوز ماهیگیری:

همان طور که می دانید هر مکان مخصوص ماهیگیری قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد که باید از آنها استفاده کنید.

میله و قرقره ماهیگیری:

اگر شما فردی هستید که سن کمی دارید، می توانید از ترکیب میله و قرقره استفاده کنید. از میله ای استفاده کنید که کاملا اندازه دستان شما باشد.

ریسمان ماهیگیری:

ما به شما نخ نایلونی ماهیگیری را پیشنهاد می کنیم. زمانی که یک ماهی کوچک را گرفتید عدد ۸ پوند روی ریسمان رو بچرخانید.

قیچی:

می توانید از قیچی برای برش خط ماهیگیری استفاده کنید. برای این کار بهتر است از قیچی ناخنی کوچک و ساده استفاده کنید.

قلاب و وزنه:

می توانید از بسته های ترکیبی استفاده کنید که هر دو این تجهیزات را با همدیگر دارد. به دنبال قلاب هایی با سایز 6 و 10 باشید.

چوب پنبه پلاستیکی:

این چوب پنبه ها به شما کمک می کند که بفهمید چه زمانی ماهی به دام افتاده می افتد.

طعمه ماهیگیری:

بسیاری از مغازه های مخصوص ماهیگیری، طعمه های ماهی را نیز می فروشند که بسته به نوع ماهی یا منطقه ای دارد که قصد ماهیگیری در آنجا را دارید، دارد.

انبردست:

حتما یک انبردست همراه خود داشته باشید تا قلاب را از ماهی جدا کنید.

میله:

یک میله را انتخاب کنید تا بتواند ماهی یا طعمه ماهی را نگه دارد.

آموزش ماهیگیری

برای انجام ماهیگیری مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در ابتدا قرقره ماهیگیری را آماده کنید.
  • به این موضوع مطمئن شوید که 100 یارد برای قراقره ماهیگیری خود دارید. برای قرقره کردن آن، میله صاف را روی زمین بخوابانید، ضامن را کشیده و یک گره دستی بزنید و دوباره این کار را تکرار کنید.
  • انتهای میله نزدیک به قرقره را جدا کنید. قرقره را روبروی خود قرار دهید. میله را محکم بگیرید. زمانی که قرقره پر شد، خط را برش دهید.
  • چوب پنبه و میله را بهم بچسبانید.
  • چوب پنبه را از سر میله حدود 4 سانت قیچی کنید. سپس آن را به میله بچسبانید.
  • و قلاب را بچسبانید.
  • حال خط میله را در اطراف قلاب بچرخانید. این چرخش را هشت بار تکرار کنید. می توانید از روغن نیز برای راحت شدن کار استفاده کنید.

قلاب اندازی

  • این مرحله را اصلا سخت نگیرید. با رعایت چند نکته می توانید مهارت لازم را در این مرحله کسب کنید.
  • میله را محکم در دست گرفته و آن را به سمت قرقره آزاد کشیده و هل دهید.
  • بدنه میله را به آرامی بچرخانید و سعی کنید که وزن دو طرف را یکسان و متعادل کنید.
  • کمی اطراف را نگاه کرده و مطمئن شوید که زمان خوبی برای قلاب اندازی می باشد.
  • آرنج خود را خم کنید و بازوی خود را بالا بیاورید. حتما اطمنیان حاصل کنید که نوک میله مقابل سطح چشم شماست.
  • حال با حرکت مچ، میله را به سمت جلو آورده و در این حالت چوب پنبه و میله را راحت داخل آب باندازید.

آموزش ماهیگیری

قلاب انداختن ماهی

همانطور که در این بخش از زدبازار گفتیم زمانی که ماهی قلاب شما را گاز می گیرد، سنگینی وزن آن را احساس می کنید و چوب پنبه شروع به تکان خوردن می کند. در این حالت باید میله را به آرامی به سمت بالا کشیده تا دهان ماهی کاملا روی قلاب قرار بگیرد.

سپس ماهی شروع به تکان خوردن می کند که در این حالت باید استقامت خود را حفظ کنید و کم کم زانوهای خود را خم کنید. اگر ماهی از قلاب افتاد، سریعا این عمل را تکرار کنید تا کم کم به مهارت کافی برسید.

خارج کردن قلاب

زمانی که ماهی کاملا درون قلاب شما گیر افتاد، باید کم کم قلاب را از آن جدا کنید. اگر ماهی در قسمت کوچک تر گرفتار شده بود، آن را در یک دست و قلاب را در یک دست دیگر بگیرید و به راحتی آن دو را از هم جدا کنید.

اگر ماهی بزرگ بود، می توانید از تور برای جدا کردن آن از قلاب استفاده کنید.

4.7/5 - (30 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.