متن دلخواه شما اینجا ...

ویروس کرونا به تور صیادان نیز رسید/ تعطیلی صید تا 27 اسفندماه

ویروس کرونا به تور صیادان نیز رسید
فهرست

تولید آبزیان در طی 40ز سل اخیر در ایران 40 برابر شده است

ویروس کرونا به تورهای صیادان رسید و فعالیت صیادان شرکت‌های تعاونی پره را تا 27 اسفند ماه تعطیل کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، ویروس کرونا به تورهای صیادان رسید و فعالیت صیادان شرکت‌های تعاونی پره را تا 27 اسفند ماه تعطیل کرد. مدیرکل شیلات مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: براساس تصمیم‌گیری انجام شده فعالیت صیادان شرکت‌های تعاونی پره استان مازندران تا 27 اسفند ماه تعطیل اعلام شد.

ولی‌الله محمدزاده افزود: ادامه فعالیت صیادان نیز تصمیم‌گیری می‌شود. وی در پایان گفت: توزیع ماهی موجب تجمع برای خرید می‌شد که به‌ دلیل پیشگیری از ویروس کرونا فعالیت صیادان تعطیل اعلام شد. به گفته مدیرکل شیلات مازندران، تلاش بر این است دست‌کم روزهای چهارشنبه و پنجشنبه صیادان صید داشته باشند.

تهران- ايرنا- حسن صالحي رييس سابق سازمان شيلات ايران گفت: براساس گزارش رسمي سازمان خواربار جهاني (فائو) در 1357 كل توليد آبزيان در ايران از طريق صيد و پرورش حدود 32 هزار و 400 تن بوده كه اين رقم در پايان 1396 به يك ميليون و 202 هزار تن افزايش يافته و اين رشد 40 برابري در چهار دهه انقلاب اسلامي جايگاه ويژه‌اي را به ايران در منطقه و جهان داده است.

براي ايران سهمي در اعماق بيش از 200 متري درياي عمان و اقيانوس هند از ذخايري ماهياني به نام «ميكتوفيده» يا «فانوس ماهيان» هست كه جز در چند سال اخير برداشت نشده بود؛ماهي «ميكتوفيده» به دليل ريز بودن (حدود چهار سانتي‌متر) قابل استفاده براي مصارف انساني نيست، اما منبع خوبي براي توليد پودر ماهي، صنايع فرآوري و صنايع جنبي مربوط به ماهي‌هاي پرورشي داخل كشور به شمار مي‌رود.

شيلات ايران هم براي خودكفايي در توليد خوراك ماهي‌هاي پرورشي داخل به كشتي‌هاي جديدي اجازه داده تا در اين عمق وارد شده و صيد داشته باشند. البته شيلات اين مجوز را فقط به كشتي‌هاي ايراني داده است؛ اما برخي از آنها شريك خارجي و از جمله چيني دارند كه در اين زمينه باتجربه‌تر از صيادان ايراني هستند.

البته براساس مجوزهايي كه شيلات صادر كرده، اين كشتي‌ها بايد در آب‌هايي با مشخصات خاصي صيد كرده و در اعماق خاصي صيادي كنند؛ بنابراين به يك نسبت خاص براي صيد اين ماهي و صيد ماهي‌هاي تجاري مجوز داده مي‌شود.. اما به هر حال ممكن است بخشي از ماهيان ديگر نيز در تورهاي آنها بيايند كه تجاري است و صيادان به تناسب ميزان صيد ماهي‌هاي تجاري كه دارند، سود مي‌برند.

البته مانند هر كاري در بخش‌هاي مختلف امكان تخلف عليرغم تعهدات قانوني و نظارتي هم وجود دارد كه مخالفان صيد «ترال» معتقدند اين كشتي‌ها اولاً محدوده صيد را رعايت نمي‌كنند و از مدار جغرافيايي تعيين‌شده تجاوز مي‌كنند؛ دوم اينكه نسبت صيد ماهي‌هاي تجاري و ميكتوفيده هم رعايت نمي‌شود.مخالفان همچنين مي‌گويند تخلفات كشتي‌هاي صيادي كه با حضور چيني‌ها نيز همراه است، به ذخاير ساير ماهي‌هاي استخواني ضرر وارد كرده و سبب كاهش صيد ازسوي صيادان بومي شده است.

همچنین بخوانید: خبر گذاری مهر از پرورش ماهی در قفس می گوید

ویروس کرونا

در مقابل آن‌ گونه كه شيلات ارزيابي كرده، ذخاير ميكتوفيده بسيار بالاتر از اين ادعاست كه تنها 10درصد ذخاير فصلي صيد مي‌شود تا از ارز بري واردات پودر ماهي جلوگيري شود. اين يك برد براي ايران است؛ كشتي‌هايي كه براي اين كار تجهيز شده‌اند، براي اعماق 200 متري صيد مي‌كنند؛ ضمن اينكه ميزاني كه از ماهيان تجاري صيد مي‌شود، عملاً ميزاني نيست كه آسيبي به غذاي ماهيان استخواني وارد سازد.

گره ديگري هم در كار است كه نمي‌توان آن را با مباحث علمي و قانوني حل كرد و آن جوسازي‌هاي حاشيه‌اي است.در كشوري كه هميشه حاشيه مهمتر از متن باشد و سياستمداران براي پيشبرد اهداف سياسي و انتخاباتي هر شيئي را دستاويز خود قرار دهند، صيد ماهي نيز مي‌تواند محملي براي تصفيه حساب‌هايي قرار گيرد كه با هيچ چيزي – حتي اولويت‌هاي ملي- هم نمي‌توان آن را برطرف كرد.هياهويي سبب شد تا تخلف يك يا دو كشتي به حساب همه صيادان صيد ترال گذاشته مي‌شود.

همه اين دلايل باعث شده تا كم و كيف جزئيات ماجرا را از مهندس حسن صالحي رئيس سابق سازمان شيلات ايران بپرسيم جانباز 70دردصدي كه باقطع نخاع دوران دفاع مقدس در لباس سنگر سازان بي‌سنگر، روي وليچر به مديريت سازمان مهمي چون شيلات مي‌پرداخت و استعفاي او را هم مخالفان به كشتي‌هاي چيني وصل كردند!

در گفت وگو با مهندس صالحي او همواره تاكيد بر اطلاع‌رساني بر موفقيت‌هاي بسيار زياد شيلات در 4 دهه بعد از پيروزي انقلاب دارد چرا كه معتقد است آنكس كه نخواهد دلايل منطقي را بپذيرد، هيچ دليل ديگري نمي‌تواند او را قانع كند.

وي گفت: يكي از بخش‌هايي كه فرزندان جهادي امام خميني (ره) در آن درخشيدند و امروز جايگاه ويژه‌اي در منطقه و جهان براي ايران به ارمغان آورده، بخش شيلات و آبزيان است. براساس گزارش رسمي سازمان خواربار جهاني (فائو) در سال 1357 كل توليد آبزيان در ايران از طريق صيد و پرورش حدود 32 هزار و 400 تن بوده كه اين رقم در پايان سال 1396 به يك ميليون و 202 هزار تن افزايش يافته است و اين رشد 40 برابري در چهار دهه انقلاب اسلامي جايگاه ويژه‌اي را به ايران در منطقه و جهان داده است حاصل اين است كه عليرغم اين كه جمعيت ايران حدود سه برابر شده است، مصرف سرانه آبزيان از حدود يك كيلوگرم در سال 1357 به بيش از 11 كيلوگرم در سال 1396 افزايش يافته است.

مهندس صالحي افزود: در همين بخش، پرورش آبزيان را هم بايد اضافه كرد كه درسال 1357 حدود 3200 تن بوده و در سال 96 به 480 هزارتن افزايش پيدا كرده كه نشان مي‌دهد 150 برابر رشد داشته است.و درآمد حاصل از صادرات محصولات شيلاتي هم از حدود 11 ميليون دلار به 507 ميليون دلار در سال 96 رسيده است.

تعداد واحدهاي فراوري شيلات نظير كنسرو و پودر ماهي، از 19 واحد قراردادي در سال 57 به 460 واحد رسيده كه افزايش بي‌نظيري محسوب مي‌شود.اين حركت‌ها ايمني و اصولي، سبب شد، رتبه ايران در توليد آبزيان از رتبه جهاني 70 در سال 1357 با 46 رتبه ارتقاء به 24 جهاني رسيده كه ركورد بسيار قابل توجهي در سطح بين‌الملل است.

وي گفت: در سال‌هاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، اقدامات مهمي در كشور شروع شد و بخش وسيعي از محققان و توليدكنندگان هم در اين بخش به شيلات كمك كردند. براي نمونه چند مورد آن را نام مي‌برم.پرورش ماهي قزل آلا در سال 1357 در 3 تا 4 مركز پرورشي باتوليد كمتر از 2 هزارتن بوده كه با انتقال دانش فني بخصوص در حاشيه دو رشته كوه البرز و زاگرس، باعث شده كه ايران در پايان 4 دهه انقلاب رتبه اول توليد ماهي قزل آلا را در دنيا به خود اختصاص دهد.

ویروس کرونا

پرورش ميگو ما تا شروع دهه 70 اصلاً در كشور نداشتيم و بعد از سال 72 از اراضي لم يزرع سواحل جنوب كشور استفاده كرديم و حتي آن را به شرق استان مازندران و استان گلستان گسترش داديم كه سبب شد از صفر با كمك كارشناسان تايلندي، هندي و فيليپيني، و با همراهي فارغ‌التحصيلان دانشگاهي ايراني كار آغاز كنيم.اين روند به گونه‌اي رشد داشت كه تا سال 1391 به 10 هزار تن رسانديم و امروز توانستيم به توليد بيش از 46 هزار تن ميگوي پرورشي دست يابيم كه بيش از 30 هزارتن آن الان صادر مي‌شود و به رتبه 10 جهاني پرورشي ميگو و رتبه اول خاورميانه، غرب آسيا و شمال آفريقا را به خود اختصاص دهيم.

مهندس صالحي افزود: به طور كلي در پرورش ماهيان چه گرمايي و سردابي و خاوياري ديگر توانستيم رتبه 19 جهاني را داشته باشيم كه اين رتبه در دنيا بي‌نظير است و در غرب آسيا و شمال آفريقا بعد از مصر رتبه دوم را داريم.

وي گفت: تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، صيد ما عمدتاً متكي به صيد سنتي، معيشتي و ساحلي بوده كه در مدت 4-3 مايلي فاصله از مرز يا اطراف جزاير صيد انجام مي‌شد. اما بعد از پايان جنگ تحميلي و به بركت تجارب دريايي دفاع مقدس، مطالعه صيد صنعتي در كشور شروع شد و ذخاير و ظرفيت‌هاي جديدي پيش پاي صيادان ايراني در درياهاي آزاد و به خارج از مرزها باز شد.

صالحي افزود: امروز با افتخار مي‌توانيم بگوييم ايران رتبه اول صيد تن ماهيان را در غرب اقيانوس هند و رتبه دوم صيد تن ماهيان را در بين حدود 35 كشور حاشيه اقيانوس هند را به خود اختصاص داده است. درحاليكه كشورهاي بزرگي در اين حوزه از دهه‌ها پيش مشغول صيد تن ماهيان بودند ما با بيش از 1000 فروند كشتي صيادي در اقيانوس هند و شرق آفريقا مشغول صيد هستيم كه توانستيم سهم خود را از اقيانوس هند برداشت كنيم درحاليكه تا يك دهه پيش سهم ما در اقيانوس هند كمتر از 2 تا 3 درصد هم نبود. اكنون بيش از 14 درصد صيد تن ماهيان اقيانوس هند را برداشت مي‌كنيم كه بحث مهمي است.

رئيس سابق شيلات ايران گفت: نكته مهم اشتغالزايي اين كار است كه بيش از 30 هزار شغل جديد ايجاد شده است همين حركت ملي سبب شد از سال‌هاي دهه هفتاد خريد شناورهاي خوب صيادي در دستور كار قرار گيرد و بخش خصوصي به خوبي ورود پيدا كند و به سراغ سهم و ذخايري رفتند كه در گذشته اصلاً برداشت نمي‌شد به گونه‌اي كه اكنون بيش از 70 بندر صيادي و 115 محل تخليه آبزيان دريايي در سواحل داريم كه صيادان و ساحل‌نشينان ايراني به دليل افزايش ميزان برداشت و رفاه بيشتر از آن استفاده مي‌كنند درحاليكه در گذشته اين امكانات نبود.اكنون بسياري از بنادر در اختيار اتحاديه‌ها وتشكل‌هاي صيادي بومي قرار دارد و خودشان مديريت و اداره مي‌كنند كاري كه سبب شد ميزان صيد ما از 500 هزار تن در سال 91 به بيش از 700 هزار تن در پايان سال 96 برسد.

مهندس صالحي درباره تلاش ايران براي نجات ماهيان خاوياري درخطر انقراض درياي خزر هم گفت:بعد از سقوط دولت شوروي سابق ذخاير ماهيان خاوياري درياي خزر با آسيب جدي مواجه شد كه ازسال 78 طرح پرورش ماهي خاوياري در كشور مطرح شد و اين روند به خصوص در 6-5 ساله اخير با سرعت بسيار خوبي توسعه پيدا كرد و ما امروز بيش از 115 مزرعه پرورش ماهي خاوياري داريم و به جرات مي‌توانم بگويم ما در 10 سال آينده در توليد گوشت ماهيان خاوياري و خاويار پرورشي جايگاه بسيار بي‌نظيري در دنيا خواهيم داشت ودر همين مراكز در سال 91 حدود 600 تن گوشت ماهي خاوياري توليد كرده بوديم كه اين رقم در سال 96 به 2 هزار و 600 تن رسيده است.خاويار ما هم در 4 سال اخير توانسته خود را به 5 تن خاويار پرورش برسانيم.

وي درباره انتقادات مربوط به صيد فانوس ماهيان جنوب هم گفت: مطالعات صيد فانوس ماهيان اولين‌بار درسال 1339 در درياي عمان انجام شد.اين ماهي‌ها بسيار ريز هستند كه اندازه‌شان به حدود 40 تا 50 ميلي متر مي‌رسد. وزن آن هم حدود نيم گرم است. رشد سريع دارد و عمر آن هم كمتر از يكسال است يعني اگر اين ماهي در طول سال‌ صيد يا توسط ساير آبزيان خورده نشود، مي‌ميرد و لاشه آن در كف دريا ته‌نشين مي‌شود. اين دست از ماهيان در اعماق 200 تا 400 متر زندگي مي‌كنند و نور گريزند.

صالحي ادامه داد: ما در زمينه صيد اين ماهي داراي عقب‌ماندگي فراوان بوديم زيرا امكانات و زيرساخت صيد آن را نداشتيم، كه بايد اين عقب‌ماندگي با توسعه صيد برطرف شود. ارزيابي كارشناسي به ما اعلام كرده است مي‌توانيم سالانه 300 هزار تن از اين ماهي‌ها در درياي عمان و اقيانوس هند برداشت كنيم. اما اقدامات گذشته منجر به برداشت تجاري نشده بود تا اين كه در سال 1387 با كمك همكاران تحقيقاتي شيلات و همكاري بخش خصوصي ايراني و دو كشتي تحقيقاتي تايلندي، صيد را شروع كرديم.

وي در توضيح علل اختلاف نيز گفت: قرار داد كه مي‌گوييم، برداشت‌هاي مختلفي از آن مي‌شود. بخش خصوصي ما دو كشتي تايلندي را اجاره كرد، دولت اصلاً در اين زمينه قراردادي امضاء نكرده است و اين حكم هنوز هم جاري است كه دولت هيچگاه، – حتي اكنون – قراردادي را امضاء نكرده است اين دو كشتي را بخش خصوصي ايران اجاره كرد و تحقيقات شيلات ايران هم نظارت كرد تا برداشت انجام شود.

وي ادامه داد: دقت كنيم در اجاره فرق مي‌كند. شما يك هواپيما را اجاره مي‌كنيد تا مسافران ايراني را منتقل كند، ما در قانون سازمان بنادر داريم كه مصوب سال 1346 است بخش خصوصي ما يا كشتي را از خارج خريداري و يا اجاره مي‌كنند اين تحقيقات به ما نشان داد ما مي‌توانيم وارد حوزه جديدي از صيادي در درياي عمان و اقيانوس هند شويم كه تاكنون از آن ذخاير استفاده نمي‌كرديم پس چرا ورود پيدا نكنيم آيا اشكالي داردتا كشتي‌هاي خارجي، ماهي را براي ما صيد كنند و در ساحل به ايران تحويل دهند؟

وي ادامه داد: به طور كلي بين سال هاي 87 تا 96، حدود 260 موافقت اصولي صادر شده است كه هر فرد ايراني مي‌تواند بگيرد- حتي بازنشستگان شيلات- اما بعداز استعلامات وكسب اهليت لازم انجام مي‌شود. از اين 260 موافقت اصولي 92 مورد موفق به تهيه شناور شدند و به تاييد سازمان بنادر و كشتيراني رساندند، كه تماماً به شركت‌هاي ايراني داده شده از اين 92 فروند، حدود 20 فروند اصلاً ساخت ايران است بقيه 76 فروند هم از ساير كشورها نظير ايسلند، نروژ، تايلند، چين، كره، ژاپن و جاهاي مختلف است كه توسط شركت‌هاي ايراني خريداري شده است. 16 فروند آن اجاره به شرط تمليك بوده است و همه اين كشتي‌ها در سازمان بنادر و كشتيراني به نام شناور ايراني ثبت شده است و پرچم ايران را دارند. پس دقت كنيد ما شناور و شركت خارجي نداريم و اين ريشه هياهويي است كه ايجاد كردند.

همچنین بخوانید: وضعیت بازار ماهی در آستانه شب عید و ویروس کرونا

رئيس سابق سازمان شيلات افزود: نكته بعد موضوع نيروي انساني اين شناورهاست كه باعث حساسيت عده‌اي شده است.از حدود 92 فروند شناور روي 30 فروندشناور بعضي از دريانوردان خارجي مشغول به كارهستند. شركت‌هاي ايراني كه اين شناورها را خريداري كردند، ترجيح دادند از خدمه خارجي استفاده كنند كه آن هم براساس مقررات جمهوري اسلامي ايران است تا ضمن تكميل آموزش، به مرور مجموع نيروها ايراني باشد اگرچه استفاده از نيروي فني خارجي منع قانوني هم ندارد.

وي درباره محصول نهايي صيد اين كشتي‌ها هم گفت: همه صيد در ساحل ايران تخليه و در مراكز فرآوري ايراني فرآوري و تبديل به پودر ماهي مي‌شود و اگر در مراحل بعد بخواهند محصولات فرآوري شده صادر شود. باز هم طبق مقررات گمرك ايران است.

وي گفت: نكته مهمتر اين است كه حدود 2000 نيروي شاغل در اين شناورها تنها 30 درصد آن از نيروهاي فني خارجي بودند كه اين شناورها هم ملزم بودند با يك برنامه‌ريزي آموزشي به مرور اين درصد را كاهش دهند تا اين عدد تا 15 اسفند ماه سال جاري به كمتر از 15 درصد برسد كه از شهريور ماه به اين طرف هر ماه 20 درصد كاهش يافته است و پس از 15 اسفند جاري شناورها مجاز هستند در حد 2 يا حداكثر 3 نفر با توجه به تخصص نيرو مثل كاپيتان، موتوريست، سر صياد خارجي بمانند تا نيروي كار ايراني از تجارب آنها استفاده نمايند.

صالحي ادامه داد:در واقع در پايان امسال عملاً هر شناوري كه 20 تا 24 نفر نيرو دارد،تنها 2 نيروي فني و متخصص آن خارجي خواهد بود كه آن هم بعدها بايد براي آموزش نيروهاي ايراني حضور داشته باشند.اين آمار رقم وحشتناكي نيست كه عده‌اي هر كشتي‌ها و ملواناني و كارگران آنها را خارجي معرفي كنند درحالي كه همه از كاركنان بومي عمدتاً ساحل نشين استان‌هاي جنوبي كشور ما هستند و از ابتداي سال آينده ما عملاً نيروي فني خارجي هم نخواهيم داشت اما دقت كنيد اين روند ادامه‌داري است و يك شبه نمي‌توان همه نيروهاي فني را جايگزين كرد.

وي درباره تاثير برداشت اين ريز ماهي‌ها در كاهش صيد ماهي‌هاي استخواني صيادان جنوب كشور هم گفت: اين برداشت ريز ماهي‌ها هيچ تاثيري در برداشت ماهي‌هاي استخواني ندارد زيرا تنها 10 درصد حجم شناسايي شده برداشت مي‌شود. صالحي افزود: گونه‌هايي كه در اعماق زندگي مي‌كنند هيچ تاثيري در غذاي ماهيان استخواني كه در سطح زندگي مي‌كنند ندارند. محدوده صيد شناورهاي كرال براي اعماق درياست درحالي كه با صيد سنتي ما تلاقي ندارند. اين شناورها تماماً به سيستم ماهواره‌اي مجهز هستند كه از ساحل و حتي از بندرعباس و تهران كنترل مي‌شوند كه دقيقاً مشخص مي‌شود كه هر شناوري در كجاي دريا مستقر است.

رئيس سابق شيلات ايران گفت: باز هم از آذر ماه براي همه اين شناورها با همكاري اتحاديه صيادي استان و با استفاده از ظرفيت نظام مهندسي، ما ناظر مقيم هم روي تك تك اين شناورها مستقر كرديم. يگان حفاظت شيلات هم در نقطه حضور دارد و هم در ساحل، در مناطق جنوب هم اين يگان در سال جاري تقويت شدند و اگر شناوري از محدوده صيد تخلف كند و وارد محدوده كمتر از 12 مايلي صيد شود و يا تركيب صيد شناوري داراي مشكل باشد؛ براساس اختياري كه شيلات استان دارد و همه اين نظارت‌ها هم در استان و شهرستان متمركز است، مالك شناور متخلف تا سه ماه جريمه مي‌شود كه شناور او تا سه ماه در فصل صيد نبايد به دريا برود و اگر تخلفش استمرار داشته باشد به دادگاه معرفي مي‌شود.در اين مورد بارها شناورهاي متخلف هم جريمه و محكوم شدند و ممكن است اين اختلافات مربوط به همين تخلف‌ها باشد كه به شبكه‌هاي مجازي منتقل شد و يك يا دو مورد به همه شناورها تعميم داده شده است.

صالحي ادامه داد: ذخيره‌اي از فانوس ماهيان در اختيار ايران است كه دنيا به شدت عاشق داشتن اين ذخيره براي خودش است. ذخيره‌اي كه براي توسعه آبزي پروري گرمابي و سردآبي و گام بلند پرورش ميگو در داخل كشور از آن استفاده مي‌كنيم.پرورش دهندگان ماهي ما نياز به پودر ماهي دارند. همه استخرهاي پرورش ماهي در داخل كشور به اين پودر ماهي نياز دارند و اگر ما نتوانيم از اين ذخيره عظيم برداشت كنيم در اين اوضاع و احوال تحريم و مشكل اختصاص ارز براي واردات اين محصول از خارج، چرا عده‌اي اجاره مي‌دهند يك يا دو مورد تخلف به همه عملكردهاي هزاران شناور آسيب وارد سازد؟

وي درباره مشكل اقناع مخالفان هم گفت: ما بايد ذخيره خود در درياي عمان را حتماً برداشت كنيم و اگر در خيابان هم يك خودرو از چراغ قرمز عبوركند، همه خودروها به پاركينگ فرستاده نمي‌شوند، اينها نكات ظريفي است. قانون موظف است با متخلف برخورد كند نه با همه كساني كه سالم كار مي‌كنند. اصل كار منافع ملي است اصل كار ذخاير ارزشمند ما در درياي عمان است كه اگر دريافت نكنيم مجبوريم از ساير كشورها خريداري كنيم.

وي ادامه داد: البته مراحل صيد فانوس ماهيان هم به مرور تكميل شده و از 50 درصد اكنون به 80 تا بعضاً 90 درصد صيد قانوني رسيده است كه پيشرفت بسيار مهمي است و مهم اين است كه اين‌ها با صيادان سنتي ما صيدگونه مشترك نداشته باشند.

وي گفت: در سال گذشته در استان هرمزگان 277 هزار تن صيد فانوس ماهيان داشتيم درحالي كه صيد ماهي خوراكي همه شناورهاي فانوس 2000 تن بوده است. شما اين 2 هزار تن را با آن 277 هزار تن مقايسه كنيد اصلاً عددي نيست؛ اما مخالفان اين 2 هزار تن را مي‌گويند اما آن 277 هزار تن را كتمان مي‌كنند. مهندس صالحي افزود: يا در جنوب كشور در خليج فارس و درياي عمان ما 690 هزار تن صيد فانوس ماهي داشتيم صيد ماهي خوراكي كشتي‌هاي صيد فانوس ماهيان و ساير شناورها 27 هزار تن شد.

وي درباره سياسي كاري برخي از مخالفان هم گفت: من درباره اين مساله كه ممكن است اين موضعگيري‌ها سياسي باشد قضاوت نمي‌كنم ولي بايد متخصصان در هر زمينه‌اي اظهارنظر كنند.يا مخالفي مي‌آيد و مي‌گويد ما ذخاير را از بين برديم درحالي كه چنين نيست دنيا برنامه‌هاي ما را مي‌بيند. ما عضو سازمان «ماهيگيري جهاني مسئولانه» هستيم كه از زيرمجموعه سازمان خواربارجهاني- فائو-است. آنها مي‌آيند بازديد و بررسي مي‌كنند يا از مجموعه تن ماهيان اقيانوس هند مي‌آيند صيد ما را بررسي مي‌كنند و خودشان اعلام مي‌كنند كه پايبندي ما از متوسط جهاني در صيد مسئولانه، بالاتر است.

وي گفت: در ماهيان خاوياري كارشناس سازمان نجات جانوران دريايي در معرض انقراض (سايتس) مي‌آيد، بررسي مي‌كند و رسماً اعلام مي‌كنند ايران ماهيان خاوياري را از خطر انقراض نجات داده است. آن‌ها دقيقاً رفتار ما را براساس علمي بررسي مي‌كنند و چون مجموعه كشورهاي جهان را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند بي‌طرفانه مي‌گويند.

وي درباره سطح اشتغالزايي صيد فانوس ماهيان براي جوانان جوياي كار جنوب كشور هم گفت: فائو درباره صيد فانوس ماهي‌ها هم تعريف دارد كه به ازاء هر نفري كه در دريا به صيد مشغول است بسته به اين كه اين صيد كه به ساحل مي‌رسد چند مرحله فرآوري مي‌شود به ازاي هر صياد 3 يا 4 و يا حتي 5 شغل غيرمستقيم ايجاد مي‌كند اين 2000 نفري كه به صيد فانوس در جنوب مشغول هستند كه گفتيم درپايان امسال فقط 5 درصد آنها غيرايراني خواهند بود حدود 8 – 7 هزار نفر در ساحل از صيد آنها براي خود شغل دارند تا اين ماهي‌ها حمل و فرآوري شود؛ چرا اين را نمي‌بينيد؟

وي درباره علت استعفاي خود از شيلات هم گفت: من در اين مدتي كه مسئوليت شيلات را گرفتم 2 مرتبه براي جراحي در بيمارستان بستري شدم يكبار ستون فقراتم جراحي شد و پزشكان به من توصيه كردند كمتر بنشينم و بعد از آن جراحي از «بريس» استفاده مي‌كنم و اگر «بريس» نبندم، يك ساعت هم نمي‌توانم روي صندلي بنشينم اما چون خود را مديون ملت نظام، شهدا و ايثارگران مي‌دانم، خود را موظف اين دردها را تحمل كرده ام. اما استفاده طولاني مدت از «بريس» سبب شده استخوان‌هاي پائين كمرم دچار پوكي شود و عضلاتم به طور كلي از بين برود كه دردها را بسيار شديدتر كرده بود.از مدت‌ها قبل و حتي يكسال پيش از مهندس حجتي وزير محترم جهاد كشاورزي خواستم يك فرد جوان را به جاي من بياورند تا من كنار باشم. ايشان گفت كه حالا شما عجله نكن كارهايت را كمتر كن درحالي كه نمي‌شود من در روز مجبورم 16 ساعت روي صندلي بنشينم كه سلامتي مرا كاملا به خطر انداخته است.

مهندس صالحي ادامه داد: تا اين كه نهايتاً من از شهريور ماه به دليل درد غيرقابل تحمل بعد از چندين بارشفاهي، 2 بار هم استعفا را مكتوب كردم و گفتم از اين تاريخ ديگر نمي‌آيم. دو ماه بود كه به اندازه 2 هفته نتوانستم سر كار بروم يا جز يك سفر كوتاه به سمنان، به هيچ يك از استان‌ها سفر نكردم چون پزشكان اجازه كار و سفر را به من نمي‌دادند. بالاخره آقاي وزير لطف كردند و استعفاي مرا پذيرفتند.

وي گفت: در محل شيلات هم در كنار اتاق كار، اتاقي با تخت داشتم كه با نظر پزشك من مجبور به استراحت بودم درحالي كه روزهايي مي‌شد من 10 تا 12 ساعت نمي‌توانستم استراحت كنم و اين خيلي بي‌انصافي است كه عده‌اي بگويند من بركنار شدم.من افتخارم اين بود كه از مهندسي جنگ به شيلات آمدم. افتخارم اين است كه از رزمندگان در فاو و ديگر عمليات با زدن خاكريزها، جاده‌ها و اسكله‌ها دفاع مي‌كرديم. افتخار مي‌كرديم نگهبان جان سپاهي‌ها، ارتشي‌ها و بسيجي‌ها در دفاع مقدس باشيم امروز هم افتخار مي‌كنيم و با توضيحي كه براي بزرگواران سپاهي در جنوب مي‌دهيم آنها نيز حرف‌هاي ما را مي‌پذيرند و اقناع مي‌شوند.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.