متن دلخواه شما اینجا ...

اخبار آبزیان/ رشد قابل توجه آبزیان در ایران، رشد صادرات آبزیان

اخبار آبزیان/ رشد قابل توجه آبزیان در ایران، رشد صادرات آبزیان
فهرست

رشد ۴۰ برابری تولید آبزیان در ایران/ ظزفیت تولید ۱ میلیون تن ماهی در دریا وجود دارد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: صنعت شیلات ایران پس از انقلاب اسلامی رشد فزاینده‌ای داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس محمود حجتی امروز پنجشنبه، در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته با اعلام این مطلب، افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی کل محصولات شیلاتی کشور از منابع دریایی شمال و جنوب و پرورش آبزیان حدود ۳۰ هزار تن بود در حالی که این میزان تولید در سال ۹۷ به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن افزایش یافته و رشدی ۴۰ برابری داشته است که افتخار یزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: این افزایش تولید در حالی حاصل شده است که در کشور کمبود منابع آبی به ویژه آب شیرین وجود دارد اما با حضور، سرمایه گذاری، استفاده از ابزار و تکنولوژی های نوین و آشنایی با متدهای روز دنیا در این صنعت شاهد رشد بالایی هستیم.
حجتی با اشاره به این که ایران، اولین تولیدکننده ماهی قزل آلای پرورشی در جهان است، اذعان کرد: البته کشورهای دیگری هم هستند که ماهی قزل آلای بیشتری نسبت به ایران دارند اما در آب‌های طبیعی و رودخانه صید می‌کنند و ما در نوع پرورشی آن رتبه نخست را داریم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که ایران صادر کننده محصولات شیلاتی اعم از صید دریایی و پرورشی است، خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد صادرات آبزیان کشور به شرق دور و اروپای غربی بوده و اخیرا هم در زمینه قزل آلا به کشورهای شمالی ایران به خصوص روسیه صادرات داشته‌ایم. وی ادامه داد: این صنعت اقبال خوبی هم در سطح کشور داشته و سرمایه گذاران و کارآفرینان در این زمینه فعال هستند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که ظرفیت فوق العاده ای برای پرورش ماهی در دریاها وجود دارد که بسیار بیشتر از میزانی است که ما در حال حاضر تولید می‌کنیم، تصریح کرد: در این زمینه مطالعات گسترده‌ای انجام و ظرفیت تولید یک میلیون تن پرورش ماهی در دریا پیش بینی شده است که مجوزهای زیست محیطی آن گرفته شده و در برخی مناطق مانند سواحل مکران به دنبال صدور موافقت‌نامه های اصولی‌ بی‌نام هستیم که تمام مراحل اداری را پشت سرگذاشته باشد و سرمایه‌گذار و کار آفرین رجوع کننده بتواند به راحتی مجوز بگیرد.

حجتی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با صدور این مجوزها، پرورش ماهی در دریا را به تدریج در تمام سواحل کشور توسعه دهیم و با حضور کارآفرینان این نوع پرورش ماهی را که در اشتغالزایی، ایجاد سالم‌ترین و بهداشتی‌ترین پروتئین مورد نیاز بدن، تامین غذای کشور، ایجاد ارزش افزوده و توسعه بازار صادراتی موثر است به حداکثر ظرفیت تولید برسانیم.

شیلات

وی با تاکید بر شکوفایی صنعت شیلات و آبزی پروری خاطرنشان کرد: در زمینه شیلات به شکوفایی خوبی رسیده‌ایم و در این نمایشگاه هم استقبال خوبی از جانب تولیدکنندگان شده و شرکت های دانش بنیان که در تولید بومی برخی قطعات، مخصوصا قطعات مرتبط با پرورش ماهی در دریا فعال هستند، ابزارآلاتی مانند براکت یا پایه قفس که فنی و پیچیده تر بود را به مرحله آنالیز مواد،‌ کیفیت و افزودنی های آن رسانده‌اند و در مرحله تهیه قالب هستند. وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم به تدریج در ذنجیره محصولات شیلاتی و ابزار و ادوات آن، با کمک بخش صنعت به خودکفایی برسیم.

رشد ۲۰ درصدی صادرات آبزیان در طی دوسال گذشته

تهران- ایرنا- رییس سازمان شیلات ایران گفت: از ابتدای سال 97 تاكنون، صادرات كل آبزیان به بیش از 80 میلیون دلار رسیده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی و وزنی 20 درصد رشد را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسن صالحی» روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح سومین نمایشگاه بین المللی «شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته» افزود: در صورتی كه میزان تولید با همین روند رشد داشته باشد تا پایان امسال میزان صادرات كل آبزیان كشور به 550 تا 580 میلیون دلار خواهد رسید.
وی اظهار داشت: اكنون بخش مهمی از صنایع پرورشی ماهی در قفس، ماشین آلات، فریم قفس، تور، تجهیزات مورد نیاز و خوراك آبزیان با مشاركت شركت های پیش رو و خارجی در داخل تولید می شود اما نیاز داخلی (تقاضا) بیش از میزان تولید است.

شیلات

معاون وزیر جهاد كشاورزی یادآورشد: تاكنون بیش از 500 قفس در دریا و آبهای داخلی نصب شده كه بخش عمده آن از تولیدات داخلی است.
«تلاش داریم تولید ماهی در قفس بین 25 تا 35 هزار تن باشد كه اگر همین روند تولید را پیش بگیریم، این میزان تا پایان برنامه ششم توسعه به 200 هزار تن خواهد رسید.»
وی درباره تخصیص ارز دولتی به این بخش گفت: در حال حاضر ارز دولتی 4200 تومانی برای واردات تجهیزات شیلاتی تامین شده و محدودیتی در این بخش نداریم.

** تیلاپیا تا پایان سال به بازار عرضه می شود
رئیس سازمان شیلات درباره تولید ماهی تیلاپیا در كشور نیز گفت: با همكاری جدید با موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی و محیط زیست، مجوز تولید و پرورش ماهی تیلاپیا در چهار استان خراسان جنوبی، سمنان، یزد و قم صادر شده است.
وی اضافه كرد: تا پایان امسال، تیلاپیای پرورشی تولید داخل به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی، واردات تیلاپیا از سال گذشته به منظور حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز از كشور ممنوع شده است.

 رشد 100 درصدی صادرات میگو طی پنج ماه
صالحی ادامه داد: سال گذشته 32 هزارتن تولید میگو تولید شده كه از این میزان 26 هزار تن به ارزش 150 میلیون دلار صادر شده است.
وی با بیان اینكه در پنج ماهه امسال صادرات میگو 100 درصد رشد داشته است، پیش بینی كرد، امسال میزان تولید میگوی كشور بین 38 تا 40 هزار تن برسد.

پیش بینی تولید پنج تن خاویار پرورشی تا پایان امسال
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران گفت: یكی از بخش های اولویت دار ما پرورش ماهیان خاویاری است و اكنون تولید این گونه از ماهیان در 100 مزرعه پرورشی انجام می شود. وی افزود: برآوردهای ما نشان می دهد امسال پنج تن خاویار پرورشی در كشور تولید شود، همچنین قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان تولید به 10 تن برسد. رئیس سازمان شیلات ایران، برگزاری چنین نمایشگاه هایی را در دریافت فناوری های نوین موثردانست و اظهارداشت: در این نمایشگاه پرورش ماهی با قلاب، صید یال اسبی با قلاب در خلیج فارس و دریای عمان و تن ماهیان دریای عمان مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، سومین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته (Ifex 2018) از 11 تا 14مهر‌ماه امسال به مدت چهار روز از ساعت 9 تا 17 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست. در این نمایشگاه بیش از 80 شركت داخلی و خارجی از كشور‌های ایران، تركیه، یونان، نروژ و هلند حضور دارند. دتبادل افكار و توسعه همكاری‌های اقتصادی و فنی‌، بازاریابی و شناخت امكانات تجاری و تولیدی در عرصه داخلی و بین‌المللی و ایجاد بستر صادرات محصولات شیلات‌، ارایه آخرین پیشرفت‌های داخلی و خارجی در عرصه صنعت شیلات، تقویت و بهبود سیستم توزیع و تسهیل ارتباطات تجاری و فنی‌، ارتقا دانش فنی در تولید، عمل‌آوری و بازاریابی‌، معرفی پتانسیل‌های جدید، تقویت آموزش و ترویج كاربردی آبزی‌پروری، ایجاد زمینه اشتغال بیشتر در صنعت شیلات كشور، فرهنگ‌سازی و ترویج الگوهای بهینه مصرف غذاهای دریایی و هماهنگی‌های بیشتر میان سازمان‌ها و تشكل‌های از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

این نمایشگاه در گروه‌های متنوع كالایی نظیر تولیدكنندگان و توزیع‌كنندگان تجهیزات صیادی، فرآوری محصولات شیلاتی، تولید كنندگان و ارایه‌ دهندگان غذاهای دریایی، تولیدكنندگان ماشین‌ آلات و صنایع پرورش ماهیان زینتی و تجهیزات آكواریوم‌، تولیدكنندگان ماشین‌آلات حمل و نقل و انتقال آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی، تولیدكنندگان و ارایه دهندگان تجهیزات پرورش و نگهداری آبزیان، تأسیسات و تجهیزات برودتی مرتبط با صنعت، پرورش‌دهندگان آبزیان، تجهیزات آبزی‌پروری و پرورش ماهی در قفس، صنایع پایین دستی دریایی، تكثیر و تولیدكنندگان بچه ماهی، تولیدكنندگان خوراك آبزیان و مواد غذایی مكمل آبزی‌پروری، تولیدكنندگان و ارایه دهندگان تجهیزات و ادوات تصفیه‌های آب، صنایع بسته‌بندی، ارایه و خدمات دامپزشكی و بهداشت دارویی، سازمان‌ها، تشكلات و جراید مرتبط، بازار الكترونیكی خرید و فروش كالاهای آبزیان، پرورش جلبك، بانك‌ها، مؤسسه های اعتباری و بیمه‌ها و، سازمان‌ها در حال برگزاری است.

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.