متن دلخواه شما اینجا ...

ماهی را در وعده افطار بخوریم یا سحر؟

ماهی را در وعده افطار بخوریم یا سحر؟
فهرست

غذاهای دریایی حاوی مقداری ید هستند و ماهیت خود ید شور است و باعث ایجاد تشنگی پس از مصرف می‌شود. روش طبخ ماهی ما ایرانی‌ها هم به‌هیچ‌وجه درست نیست. معمولا ما ماهی را با حجم بالایی از نمک و سایر ادویه‌ها طعم‌دار و سپس در روغن فراوان سرخ می‌کنیم. خود فرآیند سرخ کردن، می‌تواند باعث افزایش حس تشنگی پس از مصرف ماهی شود. این در حالی است که اگر پروتئین مرغوبی مانند گوشت ماهی را با روش بخارپز، تنوری یا فرپز، طبخ و به‌جای نمک فراوان، با مقداری آبلیموی تازه گوشت را طعم‌دار کنید و در کنارش هم کمی از سبزی‌های مختلف مانند هویج، قارچ یا کلم بروکلی بپزید و بخورید، به‌طور حتم تشنگی ناشی از آن کاهش خواهد یافت. به شما و تمام افرادی که عادت خوب ماهی خوردن دارند، توصیه می‌کنم ماهی را از رژیم غذایی ماه رمضان حذف نکنید بلکه حجم مصرف و نوع استفاده از آن را تعدیل و اصلاح کنید. پروتئین‌ها می‌توانند با افزایش حجم ادرار و حس تشنگی، مشکلاتی را در طول روز برای افراد روزه‌دار به‌وجود بیاورند. از این رو، بهتر است گوشت، مرغ و ماهی با حجم بالایی از سبزی‌ها و صیفی‌های آبدار در وعده سحری مصرف شود تا مشکل تشنگی روزانه پیش نیاید. بهتر است غلات سبوس‌دار را نیز که حاوی فیبر هستند، به‌جای غلات آرد سفید در رژیم غذایی سحری خود بگنجانید.

با توجه به طولانی بودن روزها در ماه مبارک رمضان، ضروری است که در وعده های افطار و سحری حتماً از مواد غذایی مفید و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن استفاده کنیم. گنجاندن ماهی و میگو در برنامه ی غذایی به قدری ضروری است که حتی در روز های دیگر سال که بدن در طی روز از انواع منابع غذایی انرژی مورد نیاز خود را تامین میکند، میبایست حداقل سه وعده در هفته از ماهی و میگو استفاده کرد. در ماه رمضان، مصرف ماهی به دلیل داشتن چربی های غیر اشباع، سطح انرژی بدن را بالا برده و فرد تا ساعت ها احساس ضعف و بیحالی نخواهد داشت. بنابر نظر کارشناس تغذیه، ماهی را نباید از رژیم غذایی حذف کنیم؛ بلکه نوع مصرف آن را باید اصلاح کنیم. بنابر نظر وی، بهتر است در وعده های افطار و مخصوصاً سحری، از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده اجتناب کنیم. زیرا غذاهای سرخ شده و مصرف ادویه جات و نمک باعث  تشنگی در طی روز میشوند. بنابراین بهتر است در ماه مبارک رمضان، پروتئین مرغوبی مانند گوشت ماهی و میگو را با روش تنوری کردن و فرپز کردن آماده و برای طعم دار کردن غذا به جای نمک فراوان از آب نارنج و آب لیمو استفاده کنیم. و در کنار آن از سبزی های مختلف مثل بروکلی، هویج و قارچ پخته شده استفاده کنیم تا آب مورد نیاز بدن تامین شود.

ماهی در ماه رمضان

ماهی در ماه رمضان

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛

ماهی یکی از غذاهای مناسب برای وعده افطار می باشد. در ماه رمضان مصرف امگا 3 بسیار توصیه می‌شود که به وفور در ماهی دیده شده است. دکتر Bahaitin Kahvaci رئیس دانشکده علوم بهداشتی کارادنیز گفت: توصیه می‌شود با توجه به طولانی بودن روزها در ماه رمضان با مصرف اشتباه مواد غذایی سلامتی خود را به خطر نیندازیم. وی گفت: مصرف ماهی به قدری حائز اهمیت است که حتی غیر از ماه مبارک رمضان هم در روزهای عادی باید حداقل 2 بار در هفته مصرف شود زیرا همامطو که می دانیم در گیاهان امگا 3 وجود ندارد و تنها در ماهی یافت می‌شود که برای بدن انسان بسیار ارزشمند است و بسیار توصیه می‌شود. وی بیان کرد: مصرف ماهی سبب افزایش و تولید انرژی بسیار در بدن خواهد شد و علاوه بر آن باعث بهبودی و درمان بیماری لخته خون می‌شود و همچنین به دلیل اینکه در ماه رمضان بدن از نظر فیزیکی افت می‌کند نباید افراد از چنین منبع مهم و مغذی دور بمانند.

ماهی در افطار

مقالات مرتبط: ارزشمند ترین ماهی دریای خزر که باید حتما مصرف کنید

وی افزود: در سفره‌های افطار ماهی جایگاه کمی دارد در حالی که مصرف ماهی در افطار باعث راحتی معده و همچنین کمکی برای هضم راحت غذا و افزایش عملکرد دستگاه گوارش خواهد شد. شما بهتر است ماهی را به جای سرخ کردن در فر بگذارید و بعد مورد مصرف قرار بگیرد تا مواد مغذی به خصوص امگا 3 داخل آن از بین نرود. همچنین در افطار غذاهای سبک باید جایگزین غذاهای سنگین شود. توصیه می‌شود در ابتدای افطار از خرما، سوپ استفاده شود. وی ادامه داد: بعد از افطار کردن با غذاهای سبک حداقل به مدت 15 دقیقه باید بین وعده غذایی فاصله بیافتد از آنجا که تغذیه دارای 3 قوانین اصلی از جمله مایع معده، غذا، تعادل هوا است باید در حد مساوی باشد اما متاسفانه افراد در ماه رمضان با شکستن کامل وعده‌های غذایی و مصرف بیش از حد غذا باعث از بین رفتن و خستگی معده می‌شود و هضم غذا به مشکل بر می‌خورد. وی توصیه کرد: سحر، همان صبحانه است، با توجه به طولانی بودن روز سیستم بدن افراد قطعا دچار اختلال می شود که با مصرف درست مواد غذایی می‌توان کمی از این اختلال جلوگیری کرد. به همین جهت اگر در وعده سحر همانند صبحانه در نظر گرفته شود و تمام مواد غذایی که در صبحانه استفاده می‌کنند افراد از همان در سحر استفاده کنند باعث بهبود معده خواهد شد. از جمله موادی مانند گردو- عسل، سبزیجات و میوه و بخصوص تخم مرغ که حاوی پروتئین بسیار زیادی است و باعث می‌شود که در طول روز احساس گرسنگی به هیچ وجه احساس نشود در سحر بسیار توصیه می شود اما افراد به دلیل طولانی بودن روز و گرسنه ماندن مواد غذایی سنگین و چرب را ترجیح می‌دهند. اما غافل از آن که این مواد باعث از دست دادن انرژی و خستگی بسیار در طول روز تا زمان افطار می‌شود.

4.5/5 - (11 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.