متن دلخواه شما اینجا ...

فرآورده هایی که از ضایعات آبزیان به دست می آید

فرآورده هایی که از ضایعات آبزیان به دست می آید
فهرست

آیا میدانستید که از ضایعات آبزیان می توان فراورده های به دست آورد در این محتوا ما قصد داریم فراورده هایی را به شما معرفی کنیم که از ضایعات آبزیان به دست آمده است و بسیار مفید می باشد لازم به ذکر است بدانید که این فرآورده‌ها خاصیت های بسیار فراوان دارند و در بخش‌های مختلفی مانند پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته بهتر است بدانید که باید ماهی مصرف شود تا از ضایعات آن بتوان فراورده‌های مفید به دست آورد و در نتیجه همان طور که می دانید مصرف ماهی برای بدن بسیار مفید است و پیشنهاد می کنیم مصرف ماهی در وعده های غذایی خود را به هیچ وجه قطع نکنید. به همین منظور می توانید بر روی لینک خرید ماهی تازه کلیک کرده و نمونه های مختلف از ماهی شمال و جنوب را در لیست زیر مشاهده کنید.

کیتین و کیتوزان

در پوست بدن میگو، خرچنگ و لابستر ماده ای به نام کیتین وجود دارد که فواید بسیار زیادی در علوم مختلف همچون پزشکی، دامپزشکی، لوازم آرایشی و… دارد. متاسفانه در کشور ما هنوز تولید صنعت کیتین راه نیفتاده است. در اینجا به توضیحاتی در مورد خاصیت کیتوزان ، کیتین و ژلاتین خواهیم پرداخت. فراوان ترین پلی ساکارید در طبیعت سلولز است و کتین در رده ی دوم بعد از سلولز قرار گرفته است. این ماده ی مفید را در بدن سخت چوستان، مرجان ها، دیاتومه های دریازی، قارچ ها و مخمر یا ماهیان ژله ای می توان یافت. جالب است بدانید 75% ضایعات خرچنگ ، میگو و سخت پوستان کیتین است.

خاصیت کیتوزان

امروزه تقاضای مصرف کنندگان برای مواد آماده به مصرف و موادی که باعث حفظ کیفیت محصولات می شود زیاد شده است. کیتوزان از تغییر شکل کیتین به دست می آید و به عنوان پوشش مورد استفاده قرار می گیرد. حالت انعطاف پذیری دارد و باعث افزایش ماندگاری می شود. برای اکسید شدن به حضور اکسیژن نیاز است کیتوزان با ایجاد پوشش روی سطح مانع از ورود اکسیژن می شود. همچنین کیتوزان خاصیت ضد باکتریایی دارد و اجازه نمی دهد باکتری ها روی آن رشد کنند. کیتوزان یک پلیمری با خاصیت ضد باکتریایی می باشد که به دلیل توانایی تشکیل فیلم (روکش پلاستیکی مانند) خاصیت و توانایی بسته بندی دارد. فیلم کیتوزان نسبت به فیلم پلی اتیلن نفوذ کمتری به اکسیژن دارد. این ها تنها بخشی از خاصیت کیتوزان بود که به آن اشاره شد.

خاصیت کیتوزان

خصوصیات کلی کیتین و کیتوزان

  • تنها پلیمر های زیستی که خاصیت بازی دارند
  • پلیمرهای غیر رسمی و غیر آلرژیک
  • خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند
  • دارای قدرت پالایش زیستی
  • عدم انحلال در آب (حفظ کیفیت ماده غذایی)
  • افزایش ماندگاری محصولات

تمامی این خواص باعث شده تا کیتین و کیتوزان به طور گسترده در دارو، نساجی، تصفیه فاضلاب و… مورد بهره برداری قرار بگیرند.

ژلاتین

ماده ای جامد، ترد، نمیه شفاف بی رنگ و یا زرد خیلی روشن است. ژلاتین را از اجزای مختلف بدن ماهی می توان استخراج نمود. در واقع ابتدا کلاژن استخراج می شود و تحت عمل هیدرولیز ژلاتین را تولید می کنند. ژلاتین از ضایعات ماهی به راحتی استخراج می شود و باعث قوام مناسب در محصولات شده و حالت ژل و امولسیون کنندگی به فرآورده می دهد.

ژلاتین ماهیان غضروفی بسیار بهتر از ژلاتین ماهیان استخوانی است. تست هایی روی ژلاتین انجام می دهند تا کیفیت آن ها مشخص شود از جمله قدرت بسته شدن، طی چه زمانی بسته و در طی چه حرارتی باز می شود و هر چقدر شفاف تر، بی رنگ تر و بی بو تر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است.

کاربرد ژلاتین

ژلاتین در صنایع غذایی (مارمالاد ها) ، پزشکی، صنعتی، دارویی و نظامی کاربرد دارد. ژلاتین در مصارف طبی نیز کاربرد دارد به عنوان مثال در رژیم لاغری زیرا کالری بسیار کمی دارد. در دوران نقاهت برای بیماران و در درمان کم خونی بسیار مناسب است زیرا هیستیدین موجود در آن باعث می شود هموگلوبین به خون برگردد و در انعقاد خون موثر است. ژلاتین در تهیه محیط کشت برای باکتری ها کاربرد دارد.

اولین عضو ماهی که ژلاتین از آن کشف شد کیسه شنا بود و بعد از آن پوست که سرشار از کلاژن است. حال تصور کنید بیش از 13 درصد صید ماهیان ضایعات آن هاست. شما می توانید برای خواندن سایر مقالات مفید در زمینه آبزیان و فرآوری آن ها به سایت زدبازار مراجعه کنید برای این کار کافیست روی لینک آبی رنک کلیک کنید.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.