متن دلخواه شما اینجا ...

صفر تا صد درباره ی ماهیان خاویاری / خرید خاویار

صفر تا صد درباره ی ماهیان خاویاری / خرید خاویار
فهرست

اگر قصد خرید گوشت یا خاویار انواع ماهی‌ را دارید، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی زد بازار مراجعه کنید.  زدبازار با سابقۀ درخشان و تأیید شدۀ بین‌المللی در زمینۀ توزیع، صادرات و فروش خاویار اصل و انواع محصولات غذایی دریایی، از بهترین مراکز فروش ماهیان خاویاری و باکیفیت‌ترین خاویارهای ایرانی است. شما می‌توانید با مراجعه به بخش فروشگاه اینترنتی زد بازار از محصولات متنوع ما دیدن کنید و این محصولات را با بهترین کیفیت تهیه کنید. همچنین فروشگاه زدبازار، امکان مشاوره رایگان خرید را در اختیار شما عزیزان قرار داده است تا لذت خریدی مطمئن را تجربه کنید.

نحوه استخراج خاویار از ماهی خاویاری:

زیست شناسان شیلات، پرسنل هچری و ماهیگیران خاویار به طور معمول تخمک از ماهیان خاویاری (Acipenseridae) را استخراج می کنند تا با بررسی کیفیت تخم ، مرحله بلوغ را مشخص کنند. به طور معمول، تخمک ها یا با قرار دادن یک کاتتر در داخل تخم یا با برش در حفره بدن حذف می شوند. هر دو روش می توانند برای ماهی به مصرف زمان و تنش زدگی کمک کنند. ما یک دستگاه برای جمع آوری تخمک های بالغ از ماهیان خاویاری را به سرعت و به طور موثر با حداقل استرس بر روی ماهی توصیف می کنیم. این دستگاه با ایجاد یک سوزن از لوله های فولادی ضد زنگ و اتصال آن به یک سرنگ با لوله های پلی وینیل کلرید ساخته شده است. دستگاه با محلول شور یا آب پر شده است، سوزن به دیواره شکم وارد شده و تخم ها از ماهی استخراج می شوند. با استفاده از این دستگاه، نمونه ای از تخمک را می توان در کمتر از 30 ثانیه جمع آوری کرد. چنین نمونه گیری یک زخم دقیقه را می دهد که به سرعت بهبود می یابد و نیازی به دوختن ندارد. دستگاه استخراج را می توان به راحتی در مزرعه یا پرورشگاه استفاده کرد، زمان بارگیری ماهی را کاهش می دهد و استرس را کاهش می دهد. همچنین با استفاده از سزارین و پاره کردن شکم می توان خاویار استخراج نمود.

ماهی خاویاری

ماهی خاویاری

محل زندگی انواع ماهی خاویاری

یکی دیگر از ویژگی هایی که ماهیان خاویاری دارند، زندگی در این آبزی در آب شیرین و شور است، این ماهی می تواند در آب شیرین و شور زندگی کند. به طور کلی تمامی ماهیان خاویاری برای تخم ریزی به سر می برد و بعد از گذراندن دوران لاروی و بچه ماهی به دریا بر می گردند. در این میان گونه ای گونه از ماهیان خاویاری به نام استرلیاد است. به طور کامل تمام طول عمر خود را در رودخانه زندگی می کنند و حتی به ماهی خاویاری رودخانه ای نیز معروف است. استرالیا در مناطقی از کشور اتریش و روسیه زندگی می کند. همچون سیبری، فیل ماهی، اوزون برون، قره برون، چالباش و غیره.

سن بلوغ در ماهیان خاویاری

یکی از تفاوت هایی که ماهیان خاویاری دارند مدت زمانی است که برای به بلوغ رسیدن و تولید خاویار در این ماهی ها به طول می انجامد. اکثر ماهیان خاویاری در مدت طولانی به خاویار می رسند. گونه استرلیاد برای اولین بار حداقل سن۳ _ ۴ سال است این ماهی تقریبا زودبازده ترین ماهی خاویاری محسوب می شود. بعد از آن رقم سیبری و اوزون برون قرار می گیرد که حداقل سن مورد نیاز برای به بلوغ رسیدن و خاویار دهی حدود ۶ الی ۷ سال می باشد. البته رقم های تاس ماهی که در دریای خزر وجود دارند نسبتاً سن بیشتری نیاز دارند تا بخواهند به خاویار دهی نزدیک شوند و آن حدود ۹ الی ۱۰ سال است. گونه ها تاس ماهی که در دریای خزر هستند شامل: تاس ماهی ایرانی و تازه های روسی می باشند، که اصطلاحاً به ترتیب به آنها قره برون و چالباش می‌گویند. اما بزرگترین رقم ماهی خاویاری که همان فیل ماهی یا ماهی بلوگا از حدود ۱۲ الی ۱۴ سال طول می‌کشد که برای اولین بار این ماهی به خاویار رسیده و تولید خاویار نماید این به طور کلی بخشی از روند و زمانی است که طول می کشد ماهیان خاویاری خاویار تولید نمایند.

از خاویار و انواع ماهیان خاویاری چه می دانید؟

ماهیان خاویاری – خاویار نوعی ماده ی غذایی بسیار مقوی است که از نوعی ماهی از گروه ماهیان اوزون برون (Sturgeons) و از نوع ماده آن ها به دست می آید و در واقع تخم این ماهیان ماده می باشد‌.

ماهیان خاویاری با ارزش ترین ماهیان موجود در کره زمین هستند که بشر تاکنون اقدام به صید و پرورش آنها نموده است که ارزش بالای این ماهیان موجب شده که صید بی رویه، نسل آن ها را با خطر انقراض مواجه نماید. هرچند تولید بچه ماهیان خاویاری با هدف رهاسازی به دریا و بازسازی ذخایر طبیعی در کشور بیشتر از چهل سال قدمت دارد، اما پرورش ماهیان خاویاري با هدف تولید گوشت و خاویار در حدود دو دهه است که در کشورمان آغاز شده است. این کار علاوه بر تولید پروتئین و ارزآوری براي کشور، سبب کاهش فشار وارده به ذخایر طبیعی می‌شود.وجود اقلیم مناسب برای پرورش این ماهیان، پایین بودن هزینه های تأسیساتی و نیروی انسانی، وجود دانش فنی و تجربه بالا و همچنین آوازه کشورمان به عنوان تولیدکننده بهترین خاویار جهان موجب شده تا این فعالیت ارزش اقتصادی بسیار زیادی داشته و به‌ سرعت توسعه یابد. در این زمینه ایران پس از روسیه دومین کشور عرضه‌کننده‌ی خاویار به جهان است. (خرید خاویار امپریال صادراتی)

شرایط پرورش ماهی خاویار:

• دمای مناسب آب برای پرورش ماهی خاویار 15 تا 27 درجه سانتی گراد می باشد، واضح است كه در دمای زیر 6 درجه سانتیگراد تغذیه متوقف و رشد کند می شود و بهترین دمای رشد برای این گونه 21-19 درجه سانتی گراد می باشد.

• میزان شوری مناسب آب برای پرورش بین 10-4 گرم در لیتر آب است لیكن در شوری های حدود 18 گرم نیز پرورش انجام شده است.

• میزان اكسیژن محلول مناسب 8-6 میلی گرم در لیتر آب، دی اكسید كربن به میزان كمتر از 10 میلیگرم در لیتر آب استخر و PH آب بین 7 تا 5/8 می باشد.

• وجود آب به میزان 30-50 لیتر در ثانیه، در پرورش متراكم جهت تولید 10-5 تن ماهی در سال كافی می باشد.

خاویار را در ظروف نقره سرو نکنید زیرا طعم آن عوض می شود

روش نگهداری خاویار :

نگهداری خاویار به صورت کنسرو پس از تولید در دمای زیر صفر درجه سانتی گراد قابل نگهداری می باشد. اما قوطی باز شده باید در یخچال نگهداری و هر چه زودتر مصرف شود خاویار را در ظروف نقره سرو نکنید زیرا طعم آن عوض می شود. برای خرید خاویار 50 گرمی از زدبازار روی لینک آبی کلیک کنید.

ماهیان خاویاری

 خرید ماهی سفید زدبازار

ماهیان خاویاری

سود پرورش ماهی خاویار

علاوه بر هزینه های زیادی که در مورد پرورش ماهی خاویار می شود و تمام سختی ها و مشکلاتی که برای پرورش دهنده خاویار پیش می آید اما سود بسیار زیادی از این منبع گرانبها حاصل نمی شود. زیرا ماهیان خاویاری تا زمانی که به سن بهره داری از تخم برسند 10 سال زمان لازم است اما در عرض این دو سال شروع پرورش دهنده ماهی می تواند با فروش گوشت ماهی نر درآمدزایی کنید.

مصارف دیگر خاویار:

مهم ترین و اصلی ترین کاربرد دیگر ماهیان خاویاری استفاده از گوشت آن می باشد که ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و علاوه بر آن خاصیت درمانی بسیار زیادی برای پیشگیری از بیماری های گوناگون دارد. از پوست ماهی خاویار لباس شنا و از غضروف ماهی خاویار در مواد اولیه چسب صحافی و داروهای پزشکی بکار برده می شود پوست ماهی خاویار در صنعت چرم سازی کاربرد داشته و از این چرم برای تولید لباس شنا، کیف، کفش، کمربند و سایر صنایع استفاده می شود، به صورتی که این چرم از نظر رنگ و طرح و دوام زیادی برخوردار است و همتا ندارد.

هزینه استخر پرورش ماهی

در احداث استخرهای پرورش ماهی بسته به اندزه مزرعه تولید این هزینه قابل محاسبه می باشد.

انواع ماهی خاویار

ماهی هایی که از آنها خاویار بدست می آید شامل موارد زیر هستند :

ماهیان خاویاری

فیل ماهی:

فیل ماهی، بهترین نوع ماهی آب های داخلی است که کیفیت ممتاز آن، رتبه اول را به خود اختصاص داده و نام دیگر آن بلوگا می باشد؛ و نمونه هایی از آن با وزنی تا 1400 کیلوگرم و سنی بیش از 100 سال، از سوی صیادان، به تور انداخته شده است.

اینگونه ماهی، هر 2 یا 3 سال یک بار، تخم ریزی می کند و بین 14 و 17 سالگی بالغ می شود و به نام بهترین خاویار، رتبه گرانترین ماهی و خاویار جهان را دارا می باشد. طول آن 1/5 متر تا ۴4 متر می باشد و تا امروز، رکورد صید آن در ایران، 620 کیلوگرم بوده است.

فیل ماهی بهترین خاویار و رتبه گرانترین ماهی خاویار جهان را دارا است.

قره برون :

قره برون (تاس ماهی ایران، بینی سیاه)، هم اکنون، گونه ای مستقل به شمار می رود؛ زیرا قبلا آن را زیرگونه‌ای از ماهی روس می دانستند و اکنون از رتبه دوم ارزش برخوردار است.

هم اکنون برای تکثیر مصنوعی از گونه «روسی» پیشی گرفته و همچنین از آن بزرگتر است و دارای کیفیت خاویاری برتر نیز می باش . از نظر ظاهری تا اندازه ای شبیه گونه روسی خودش دارد، با رنگی تیره تر و با رنگدانه های سفید رنگ که تا بینی او ادامه دارد و از نظر ظاهری از تاس ماهی روس جدایش می سازد. وزنش به 60 تا 130 کیلوگرم می رسد و درازای آن از 1 متر تا 2 متر؛ که در فاصله 12 تا 14 سالگی بالغ می شود.

قره برون (تاس ماهی ایران، بینی سیاه)، گونه ای مستقل به شمار می رود.

ماهیان خاویاری

تاس ماهی روس (چالباش) :

واژه «خاویار» واژه‌ای فارسی و دگردیس شده واژه خاگ‌آور (تخم‌آور) است. «تاس ماهی» در شمار گونه‌هایی است که در تمامی نقاط دریای خزر یافت می شود و تخم خاویار آن را مردم به گویش خود، «طلایی» می نامند؛ که از رتبه سوم ارزش برخوردار است و در فاصله 12 تا 16 سالگی به سن تخم دهی می رسد و بالغ می شود. از طول 1 تا 2 متر برخوردار است و از وزن 60 تا 100 کیلوگرم.

تاس ماهی روس در تمامی نقاط دریای خزر یافت می شود.

شیپ :

ماهی شیپ، معمولاً مهاجری است که برای تخم ریزی به سواحل ایران می آید و در رودخانه های آبریز دریای خزر تخم گذاری می کند. از عمری سی ساله برخوردار است، سبک وزن بوده و تعدادش بسیار اندک است و از نظر ارزش در رتبه چهارم قرار دارد و با طولی بیش از یک متر و وزنی سبک؛ که در فاصله 10 تا 14 سالگی بالغ می شود و به سن تخم دهی می رسد.

ماهی شیپ، معمولاً مهاجری است که برای تخم ریزی به سواحل ایران می آید.

ماهی اوزون برون (دراکول) :

اوزن برون یا بینی سیاه، کوچکترین ماهی خاویار دریای خزر است که در ایران به اشتباه کلیه ماهیان خاویاری را به اسم آن می شناسند. اوزون برون از نظر کیفی در رتبه آخر قرار دارد.

به دلیل آن که تخم اش ریزتر و ارزان قیمت تر است. این ماهی از نظر تکثیر مصنوعی با مشکلاتی روبرو است و تعداد آن هم در شرایط طبیعی، رو به کاهش است. اوزون برون در فاصله 8 تا 12 سالگی بالغ می شود. قامتی یک تا 1/5 متری دارد و وزنی سبک تر از سایر ماهیان خانواده خویش در دریای خزر.

اوزن برون کوچکترین ماهی خاویار دریای خزر است

بازار کار پرورش ماهی خاویار

معمولاً پرورش دهندگان ماهی بصورت جداگانه کار می کنند و اکثرا از درامد آن راضی هستند. آغاز بکار و طراحی یک مزرعه پرورش ماهی خاویار اصولی را می طلبد که رعایت آن ها منجر به دستیابی حداکثری تولید می شود؛ مواردی من جمله :

• جانمایی دقیق و صحیح محل احداث پروژه
• استفاده از طراحی استخرهای پرورش به شیوه مدار بسته
• استفاده از آب برگشتی تا حداکثر ممکن
• استفاده از حداقل مصرف انرژی
• طراحی طبق ماژول های مستقل(به سبب توانایی احداث چند مرحله ای، مدیریت آسانتر، عدم تسری بیماری احتمالی به تمام مزرعه و …)
• هوادهی پیش از وارد شدن آب به استخر
• جلوگیری از ریز شده ماده های جامد معلق در استخرها
• جداسازی آب غلیظ و رقیق در خروجی هر استخر
• استفاده از فیلتراسیون چند مرحله ای (هیدرولیکی – فیزیکی – بیولوژیکی – شیمیایی)
• نزدیكی مزرعه پرورش ماهی به بازارهای مصرف
• استفاده از آب چاه و دوری از آلودگی های و استرس های رودخانه ای

پرورش ماهی خاویار

بیماری های ماهی های خاویاری:

  • بیماریهای باكتریایی
  • بیماریهای قارچی
  • بیماریهای ویروسی
  • بیماریهای انگلی

توصیه هایی در مورد جلوگیری ازبروز بیماری ها درماهیان:

طراحی و ساخت حوضچه ها و استخرهای پرورشی می بایسـت به گونه ای باشد که:

  • امكان وارد شدن آب خروجی از یک استخر به استخرهای دیگر امکان پذیر نباشد تخلیه آب استخرها بصورت كامل انجام پذیرد دیواره و كف استخرهای بتنی به منظور جلوگیری از ایجاد جراحت های جلدی با پوشش های مناسب قابل شست و شو پوشانده شوند.
  •  بر روی حوضچه ها و استخرهای پرورشی سایبان مناسب طراحی گردد.
  •  نصب فیلترهای مناسب در محل ورود آب به مركز پرورش انجام گیرد.
  • كنترل مستمر فاكتورهای فیزیكی و شیمیایی آب استخرها و حوضچه های پرورشی انجام شود.
  • پایش كیفی ماهیان پرورشی در فاصله های زمانی مناسب انجام شود.
  • نصب حوضچه های ضدعفونی در ورودی مركز پرورش، انبار و سالن غذا سازی اجباری است.
به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.