متن دلخواه شما اینجا ...

با مصرف ماهی به جنگ سرطان بروید

با مصرف ماهی به جنگ سرطان بروید
فهرست

اثرات مصرف ماهی در بهبود سرطان

سال هاست که بیماری سرطان به عنوان یکی از مشکلات و معظلات پزشکی محسوب می شود. طبق نتایج بدست آمده در سال ۱۳۸۰ نزدیک به ۶ میلیون افراد مبتلا به سرطان وجود داشت که از این بین ۴ میلیون نفر آن ها به کام مرگ کشیده شدند. در حال حاضر این آمار به ترتیب به 9 میلیون و 5 میلیون نفر رسیده است. در حال حاضر 21 درصد مرگ از این بیماری بوده و از اولین عوامل مرگ و میر محسوب می­ شود. به طور کلی شایع ترین سرطان های موجود در جوامع در مردان پروستات، ریه و ناحیه روده بزرگ و رکتوم بوده و در زنان پستان و همچنین نای و ریه را می­ توان نام برد. در ادامه بیشتر با خواص ماهی آشنا خواهید شد بنابراین از خرید ماهی تازه و استفاده از آن در رژیم غذایی خود غافل نشوید.

نقش تغذیه و مصرف ماهی در سرطان

نوع تغذیه در بیماری سرطان بسیار اهمیت دارد، بنابراین پیدا کردن مواد غذایی مناسب برای کاهش ابتلا به بیناری سرطان، درمان یا کنترل سیر پیشرفت این بیپاری از اهمیت زیادی برخوردار است. ماهی به عنوان یک ماده غذایی دارای انواع مواد مغذی مناسب جهت پیشگیری از بروز انواع سرطان است.

امگا3 در ماهی و سرطان

ماهی به دلیل دارا بودن مقادیر بسیار زیاد اسیدهای چرب ضروری امگا-3 به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش خطر سرطان در تحقیقات مختلف مشخص شده است. طبق مطالعات انجام شده، اسیدهای چرب امگا-3 با اتصال به دیواره سلولی، جایی که گسترش سرطان از آنجا اغاز می­ شود، باعث توقف آنزیم های فعال کننده به نام سیکلواکسیژناز می­ شوند، این آنزیم ها در گسترش سرطان و به ویژه سرطان سینه موثرند. توقف سرطان نیز با فعال کردن یک نوع گیرنده در دیواره سلولی به نام گیرنده پروکسی زوم 1 انجام می­ شود که این گیرنده می­ تواند از تکثیر شدید سلول های سرطانی سینه جلوگیری کرده و حتی آن ها را متوقف کند. این تنها بخشی از خواص ماهی برای بدن انسان است.

روی و سلنیوم و ارتباط آن سرطان

ماهی دارای مواد مغذی روی و سلنیوم است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها می­ توانند مانع تجمع رادیکال های آزاد در بافت شوند و باعث تقویت سیستم ایمنی می­ شوند و به طور  غیر مستقیم توانایی گلبول های سفید در حذف سلول های سرطانی را افزایش می­ دهند.

ویتامین D  و سایر مواد مغذی ماهی و سرطان

در ماهی ویتامین D بسیار بالایی وجود دارد. در تحقیقات متعددی به نقش این ویتامین  در پیشگیری از سرطان های کولون و پروستات اشاره شده است. از سوی دیگر وجود مقادیر بالا و مناسب درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در ماهی، علاوه بر تقویت بدن بیماران و تامین نیازهای غذایشان، دوره ضعف و کاهش شدید وزن و تحلیل شدید بافت ها (کاشکسی) را می ­کاهد و کاهش طول دوره این عارضه کمک به تاثیر بهتر دارو های شیمی درمانی و درنهایت کمک به وزن گیری مجدد بیمار و کاهش حالت کاتابولیک ناشی از سرطان در بیماران مبتلا می­ نماید.

با مصرف ماهی از این سرطان خطرناک پیشگیری کنید

نتایج مطالعات اخیر در آمریکا نشان داده است حذف گوشت قرمز و استفاده از غذاهای گیاهی و همچنین ماهی در رژیم غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد. این مطالعه 7 ساله نشان داد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در گیاه خوارانی که هیچ گوشتی جز گوشت دریایی مانند ماهی مصرف نمی کنند، در مقایسه با افرادی که از رژیم های غذایی معمولی استفاده می کنند، 43 درصد کمتر است. اگر می خواهید بدانید چندبار در هفته باید از ماهی استفاده کنید به مقاله ای که در این باره منتشر شده مراجعه کنید.

همانطور که آمارها نشان می دهد سرطان روده سومین سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است. محققان معتقدند مکانیسم این اثر به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی است که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب و سرطانی شدن سلول ها ایفا می کند. علایم این سرطان می‌تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع، تغییر در حرکت‌های روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.

اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن‌ ها بین سومین و چهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته‌است. اسیدهای امگا 3 برای تنظیم فعالیت بدن انسان موادی ضروری هستند ولی در بدن ساخته نمی‌شوند. سه اسید چرب تشکیل‌دهنده خانواده امگا 3 عبارت اند ازآلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در گردو، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن‌های کانولا، سویا، بذر کتان و روغن زیتون یافت می‌شود.

دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) ودوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در ماهی همچون سالمون و در روغن و مکمل‌های ماهی وجود دارند. این اسیدهای چرب از نظر تغذیه‌ای بسیار مهمند. مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا 3 در میان مواد غذایی گیاهی هستند. اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 (با یک پیوند دوگانه در اتم کربن سوم) که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، در داخل بدن نمی‌توانند ساخته شوند، لذا باید آنها را از طریق غذاها به دست آورد. بهترین منبع تامین اسیدهای چرب امگا 3 ماهی است که در انواع چرب آن بیشتر است.  بنابراین توصیه جدی می شود با خرید ماهی و سایر آبزیان از بروز بیماری ها جلوگیری کنید.

به این محتوا امتیاز دهید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.